Bloggen

Tummetott

Av
den
22 mars 2011

Igår var jag i farten hela långa dagen.

Jag hade äntligen kommit mig för att ringa och boka en läkartid för mina onda tummar och fingrar.
Dom har helt enkelt fått stå tillbaka då det varit många andra åkommor som behövt tas om hand. Egentligen vill jag helst ignorera händerna helt, men tyvärr är det omöjligt då man verkligen inte kan göra några sysslor alls utan att använda händerna och speciellt då tummarna.
Jag har haft artros och ont i händerna i många år, men ibland kommer sämre perioder som den jag just nu genomgår.
Tyvärr visade det sig, inte alls överraskande, att jag inte kan äta av artrosmedicinen som är bra och effektiv enligt doktorn. Den medicinen kan inte kombineras med mina andra mediciner!
Istället fick jag rådet att knapra i mig 8 Panodil om dagen och smörja med Voltaren gel!
Dessutom ska jag uträtta så lite som möjligt här hemma, hushållsarbete är bannlyst!
Jo jag tackar, hur bra går det rådet att följa? Nä, får jag bara bukt med värken så fortsätter jag att sköta hemmet, jag har redan nu dragit ner på kraven och det går alldeles utmärkt att dela upp de flesta sysslor i små etapper.
Remiss till röntgen skulle också skrivas ut så vi får se hur lederna egentligen ser ut.

Maken skulle iväg och jobba i Falun och då bestämde jag mig raskt för att hänga på och besöka barn och barnbarn.

Det var hög tid att hälsa på, vi har inte setts sedan i julas och både dottern och svärsonen håller på och tynar bort! Bägge har nämligen tappat en ansenlig mängd kilon senaste månaderna, och ja, det är helt frivilligt och planerat. Jätteduktiga har dom varit!
Här är det Blinka som jätteduktigt finner sig i att bli klippt och borstad.
Det behövdes sannerligen då jag inte velat bråka för mycket med henne så länge hon hade sår på halsen. Nu fanns det massor av tovor framför allt på magen.

Jag fick träffa alla tre barnbarn en stund vid detta besök, det var riktigt najs, annars brukar alltid någon vara ute på äventyr.

Grattis sa vi till Diino som passade på att fylla ett år! Vilket betyder att mamma Blinka födde sina valpisar för precis ett år sedan. Hon ignorerade sin son fullständigt…

Det man såg mest av på Simon var kalsingarna…

Lilla söta Daniel, familjens lilla kelgris som får pappisarna att framstå som rottweilers!

Ja då får vi se när vi ses nästa gång, jag hoppas Hasse fortsätter jobba i Falun-området några veckor till så jag kan hänga med honom snart igen!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  22 mars 2011

  Hundar och ungar och hembryggt äppelvin – vad mer kan man önska..? 🙂 Hoppas värken i fingrarna ger sig snart, så du kan fortsätta vara kreativ bland byttor och grytor. Snart börjar väl svampsäsongen också? Murklorna brukar väl vara tidiga? Kram!

 2. Svara

  Nilla

  22 mars 2011

  Härligt att träffa barn och barnbarn. Jag hade ju en träff i går med Milton, underbart. Skönt att få hjälp med pälsvården, jag måste ta itu med mina fyrfota. Gruvar mig. Hoppas att du får ordning på dina onda fingrar.
  Kram

 3. Svara

  åsa

  22 mars 2011

  Såg, när jag var in på Djurmagasinet häromdagen att dotra din hade gått ner i vikt och inte lite heller!
  Jätteduktigt tycker jag, men nu räcker det väl, det blir ju inget kvar av henne…
  Kul att du kan hänga med Hasse till Falun, det blir ju lite ombyte för dig.
  Det där med händerna, speciellt tummarna, det känner jag igen, väldigt frustrerande…
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  Malin

  22 mars 2011

  Tiden går fort, tyckte det var nyss som Blinka födde valparna.

  Besvärligt m artros i händerna. Jag är rädd för att jag kommer gå samma öde till möte så småningom. Konstaterad artros i fötter, misstänkt i knäna och känner av alla leder periodvis, men det är inte så mycket värk än. Har förstått att man inget kan göra för att förhindra eländet.

  Kram

 5. Svara

  Kristina

  22 mars 2011

  Härligt med besök hos barn och barnbarn det kan verkligen förgylla en dag! Bara så tråkigt att du ska ha sådana besvär med dina tummar/händer dem som man är så beroende av hela tiden.. Trist att inte medicinen gick ihop med de andra du har. Massa värktabletter är ju inte heller kul. Men vad gör man..
  Såg på TV på “Sofias änglar” en som blev behandlad med kinesologi (vet inte om det stavs så). han hade en fruktansvärd värk och redan efter första besöket kände han att hans nacke var bätre! Såg du programmet? Kan det vara nåt för dig?
  Nu är det snart “Halv 8 hos mig” här, Förresten har gjort rödbetsplättarna du hade recept på. Såååå himlarns goda!! Tack! Det blir repris på dem kram!

 6. Svara

  britten

  22 mars 2011

  mmm så söta och nu ser jag att Molly har Pappilion i sig

 7. Svara

  Mia

  22 mars 2011

  Gud så roligt att du fick hälsa på både barn, barnbarn och hundar!
  Attans att du hann före mig till läkaren med händerna, jag var faktiskt på vippen idag att ringa, för nu börjar det bli bedrövligt, men om jag inte får jobba i köket, hur ska det då gå??? Jag har ingen som byter av mig… 🙁

 8. Svara

  leila

  22 mars 2011

  Hej. Hoppas de får ordning på dina fingrar. Jättekul att se lite bilder och blir så sugen på en hund till men Hjördis är ju ensamhund så det går inte. Inte för att hon är dum men hon låter ingen annan hund göra som de vill..utan motar bort dom i ett hörn. och hon har en förmåga att sätta sig i respekt hos andra hundar trots att hon varken morrrar, skäller eller bits.
  kram på dig

 9. Svara

  Eva

  22 mars 2011

  Roligt att få hälsa på barn & barnbarn & hundar.

  Jobbigt med värken, och inge vidare när det inte går att kombinera medicinerna heller, men det är bara att hoppas på det bästa ändå, och så är det tur att Du har Ditt goda humör i alla väder.

  Kram, från Eva

 10. Svara

  Doris

  22 mars 2011

  Härligt att du fick träffa barnbarnen och dottern, ser ju också ut som om Blinka gillade sin manikyr/pedikyr ;-).
  Trist med dina tummar/händer, här ska jag också ringa och beställa tid. Det är Maken som har så ont i sina tummar, han kan inte ens hålla en tallrik, tappar den bara … Kanske han får veta att han inte kan vara bonde och mjölka längre ( önsketänkande 😉 ).
  Sköt om dig !
  Kram

 11. Svara

  Ragnvi

  23 mars 2011

  Jisses…har det redan gått ett år sen Blinka valpade?!?! Fattar inte vart tiden tar vägen….! Härliga foton på gammal som ung hos dig!
  Men tvi vale för onda tummar/fingrar! Hoppas du får en lite bättre period snart! Och att inte röntgen visar allt för stora skador!
  Kramen!
  Ragnvi

 12. Svara

  Marketta

  23 mars 2011

  Konstigt att denna kalsongmode aldrig ebbar ut. Det är ju så förbaskat fult. Det är väl 2 år nu sen den kom, eller har den varit längre. Dessutom tycker jag det ser väldigt ohygieniskt ut, tänker tex på en kille som åkte med bussen från Söderbärke till Ludvika. Han satt ju nästan med kalsongerna på i bussen 😯 . Det var nog inte mycket jeans på dynan där.

  Kramizzar
  Marketta

 13. Svara

  Marketta

  23 mars 2011

  Hälsospåret är väl ett gammalt elljusspår som dom inte orkat hålla efter så då har dom döpt det till ett hälsospår 😆 . Tror jag alla fall. Nog finns det snö här också, men på hälsospåret har de ju åkt skidor, så håller man sig till dom spåren så går det, men trampar man lite åt sidan så säger det plumps 😆 . Ja, lite bredare än på skidspåren kan man ju gå för dom har ju kört spåren med skoter.

  Kramizzar
  Marketta

 14. Svara

  Christina

  23 mars 2011

  Ett år sedan Blinka fick sina valpar???Herregud, var tar tiden vägen.
  Allvarligt talat så verkar det ju inte alls kul det här med dina händer 😐 Bannlysa hushållsarbete.Hur lätt är det om man inte har en partner som är hemma på heltid.Hoppas det snart blir bättre med dina händer.

 15. Svara

  Anki N

  23 mars 2011

  Oj vad tiden går…valpar för ett år sedan. oh tre sedan vi fick våra. Oh vi, vi står still och vaken åldras eller ser äldre ut, de e ju tur va.
  Vad läskigt med dina fingrar o så får du inte ta medecin som hjälper, oj, vilket skit. Hoppas de löser sig för dig, utan fringar o tummar är de inte mycket man kan göra ju. Man kan bara sitta o titta när saker o ting väger o dammråttorna dansar. Kanske rent underhållande.
  Vad mysigt att träffa dotter o barnbarn o jösses vilken liten jycke de skaffat, den har jag inte sett förut.

  Kramiz Anki

 16. Svara

  Ninni

  23 mars 2011

  Jag hoppas verkligen att du efter röntgen kan få någon annan ordination än bara Panodil och Voltaren gel. Och hur lätt är det att inte utföra hushållssysslor? Äta bör man och diska också för att ha nåt att äta på. Diska brukar kännas skönt, tycker jag då lederna mjukas upp av det varma vattnet så det kanske inte gör så mycket om du står där och doppar händerna i diskbaljan. Resten får du väl överlåta till Hasse då nu medan du är sjukskriven från hushållssysslorna. 🙂
  Vad bra du kom iväg och hälsa på barn och barnbarn. Det kan vara skönt att komma iväg ibland.
  Jag ska ta mig iväg till några av mina barn och mina föräldrar i morgon. Först röntgen av bäckenet i Ljusdal sen åker jag till Bollnäs, hälsar på något/några barn innan jag öppnar käften hos tandhygienisten för att sedan åka till Alfta för att hälsa på mor och far. Är nog mör efter en sån dag när jag kommer hem framåt kvällen.
  Sköt om dig!
  Kram.

 17. Svara

  Anu

  23 mars 2011

  Sista bilden i serien… Vilken underbar bild! Ren ram KÄRLEK.

 18. Svara

  BrittMarie

  23 mars 2011

  Blinka ser ut att tycka om när hon blir ompysslad! Det var säkert kul med så många hundar och barn att leka med. Bra att ni hade tillfälle att åka med på resa till Falun. Så hoppas jag förstås att du får ordning på tummetottarna.
  Kram

 19. Svara

  Kicki

  23 mars 2011

  Vad besvärligt att du inte ens kan lindra tummarna onda med medicin. Hoppas att det är av den sorten som gör ont medan den är aktiv och sen lugnar smärtan ner sig när det blivit kroniskt. Så har det varit för mig och mina fingerleder.
  vem är Daniel? Har dotra skafffat en chihuahua?
  Nu har Berras behandling startat. Hoppas verkligen att den ska hjälpa.
  Kramen

 20. Svara

  Synne

  24 mars 2011

  Hundar, ungar och hembryggt äppelvin, visst var det så han sjöng….
  Alf Robersson….

  Inget vidare med dina fingrar. Hoppas du finner en lösning som funkar för dig. Det är nog det bästa.

  Här skiner solen idag. Nu ska jag njuta en fika ute på verandan. Hoppas du såg mailen jag sände…
  Storkramen till er alla.
  Nabokäringa :mrgreen:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 138
 • 440
 • 1 628 007
 • 5 074
 • 65 433
Sök här