Bloggen

Snart har jag åter hökblick!

Av
den
29 november 2015

Äntligen kom jag iväg till optikern.
Det var länge sedan jag insåg att jag behöver nya glasögon, jag har två par, ett par progressiva och ett par “terminalglasögon” som jag använder vid datorn och vid finlir med målningar och annat som ser ut som flugskit med vanliga glasögon.

Nuförtiden går jag med terminalglasögonen även till vardags, ofta glömmer jag dem på näsan när jag går ut och det är inte så lyckat eftersom världen börjar luta betänkligt och jag blir yr och vinglig på stegen

Vi bestämde oss för att göra som förra gången, exet och jag, och utnyttja erbjudandet 3 till priset av 1 par

Vid synundersökningen framkom att jag behövde justera synen med hela 3 “punkter” medan Hasse bara behövde justera med ½

Priset?
Ja det var till och med lägre än för fyra år sedan, jag tror att konkurrensen hårdnat betydligt inom optikbranchen!
Äntligen gynnas vi kunder..

Upp till ca 3 veckors väntetid gäller, så frågan är om vi hinner se världen med nya ögon i jul?

1-P1000178

Fredagen var en deprimerande gråväderdag, handlarna körde stenhårt med “Black-friday”-mantra, REA, kom o köp kom o köp…
Suck, inför storkonsumtionshelgen kallad jul blir jag allergisk mot köphysterin, men jag tar det faktiskt med ro nuförtiden.
Jag kan bara konstatera att jag inte ingår i julfirar-gruppen, men, vem kan leva utan gristassar?

Inte jag, som beställde hem inkokta grisfötter till vår närbutik och burk nummer två ligger nu längst in i kylen och jag försöker så gott det går förtränga att den ligger där..

1-P1000199

I regn och rusk ställde byborna till med julskyltning igår, och den var nog minst lika välbesökt som vanligt.
Jag jobbade ett par timmar på loppis och försökte truga i våra nyanlända lite julmust, men de såg livrädda ut och tackade bestämt nej!

1-P1000202

Gertrud var julklädd och fin

1-P1000205

Söndagen den första advent började lovande med lite vitt på marken, men efter ett par timmar hade det övergått i ett tröstlöst regnande..

1-P1000190

Jag tröstar mig med mina bästisar och med skidåkning på längden och tvären och både med och utan gevär.

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  29 november 2015

  Aaa nya glasögon. Jag hämtade ut mina första progressiva för ca 14 dagar sedan och vilken befrielse säger jag. Hur lätt som helst att lära sig titta i dem, tog väl en fyra timmar sen var den saken klar. Men jag har fått städa en hel del efter bytet, för nu ser jag ju! Å andra sidan bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete.
  Har ju haft glasögon sedan jag var fyra år, men de här var nog de dyraste jag köpt och då tog jag ändå ingen märkvärdig båge men glasen (el plasten) är av högsta kvalité och uttunnade, byter till solglas då det är soligt, men nu skulle det behövas vindrutetorkare på!
  Såg lite skidor också stackars Heidi…
  Ha det gott!
  Kram

 2. Svara

  Agneta

  29 november 2015

  Glasögon, ja! Bra! Jag köper på nätet och det är det bästa jag någonsin gjort, nu har jag gjort det flera gånger och jag har aldrig varit så nöjd, och vilka bra priser! Otroligt. Och jag har också nästan alltid mina terminalglasögon på mig, jag låg visst väldigt nära till att bara behöva det, låter riktigt bra tycker jag.
  Jag deltar inte heller i julhysterin, jag har lagt av med köpandet! Barn får böcker, punkt slut, och dom köper jag på nätet. Sen är det klart! Och grisfötter, nix. Men Jansson vill jag ha!
  Kram

 3. Svara

  Kersti

  29 november 2015

  Ska bli spännande att höra hur du ser på välden med de nya glasögonen. Regn här också, riktigt skitväder. jag och en kompis besökte hälsomässan. Insåg att vi tycker vi duger som vi är och inte behövde inhandla diverse skönhetsmedel :). Kram från Enskede

 4. Svara

  Ninni

  30 november 2015

  Du får gärna viska till mig var man fixar glasögon till bra pris och hur man går tillväga. Mina ramlar sönder snart.
  Grisfötterna får du då behålla för dig själv, jag håller mig till julskinka och hemgjord leverpastej. 🙂 Och julmust förstås! Den verkar inte gå hem hos våra nya vänner inte heller pepparkakorna… konstigt.
  Idag har vi festat på pepparkakor med ädelost. Tänk att det är så otroligt gött. Svårt att sluta äta.
  Jag har mest varit hemma i helgen förutom en liten shoppingrunda till stan. Men du vår väl läsa om det i min blogg så småningom.
  Kramen.

 5. Svara

  Pernilla

  30 november 2015

  Så juligt och fint! Mysigt!
  Jag köpte nya progressiva för inte så länge sen. Jättedyrt, men priset hängde mest på bågarna. Då får man liksom skylla sig själv. Men jag trivs i dem och ångrar mig inte.
  /P

 6. Svara

  Eva-Lena

  30 november 2015

  Kanon att kunna dela på brillorna, jag har trott att man bara kan köpa samma styrka på alla tre. Jag har haft mina senaste i tre år nu, och tycker också att de känns svaga, men det kan ju bero på annat också att jag tycker att jag inte ser riktigt bra. Kanske åldern…

 7. Svara

  Kicki

  30 november 2015

  Jag behöver också nya glasögon, trots att det bara är drygt ett år sen jag böt senast.
  Jag ser så sabla illa nu att jag undviker att läsa tidningar. Jag ser ändå inte vad det står med den normalstora texten. I sängen ligger jag och läser med läsglasögon, men dom ser jag inte ett dyft med på längre avstånd än en halv meter.
  Vad trött man blir på kroppens förfall.
  Nån julmarknad kom vi inte iväg på (inget jag saknar heller). Jag är nog den största antijulanhängaren. Träffar gärna släkt och vänner men skippar lika gärna allt vad julklappar heter.

  Du undrade över Tradera. Det köps nog som vanligt, ibland får man ingenting sålt och rätt som det är blir det budgivning och skapligt pris, på nåt som man trodde skulle säljas för en tia (om den alls skulle bli såld)
  Kramen

 8. Svara

  Eva

  30 november 2015

  Jag ser vad jag behöver, *fniss* fastän jag har gråstarr på bägge, mindre på högra, men eftersom jag fortfarande såg bra enligt ögonläkaren så skulle jag bara höra av mig när jag tycker det börjar bli sämre, (2 år sen).
  Ibland åker läsglasögonen fram.
  Vad bra att kunna samarbeta vid köp av glasögon, SMART ! ! !
  Jag tycker du har snygga glasögon där på din bloggbild, även frisyren, även hela du !

  Ja du den där julens ‘kom och köp’ kraft är galen, så mycket saker man ‘måste ha’.
  Men jag säger som du, tar det med ro nu för tiden.
  När det utlovas ‘Black-friday’ visar jag mig inte utanför dörren, hi hi . . . . det blir billigast.
  Men tillåt mig gapskratta 😆 gristassar, ha ha ha . . . jo jo minsann det är smaskens det.
  Minns i min barndom när det kokades grisfötter till aladåb, när ‘fötterna’ rensades satt man där och ‘tjuvåt’,
  hi hi hi . . . .
  Men det var ett helt liv sedan, men smaken glömmer jag aldrig, men den skulle göras själv, det var viktigt då.
  Rolf gillar absolut inte grisfötter, aladåber, pressylta, rullsylta m.m. inget som dallrar, hi hi hi . . . .
  Då brukar jag säga till honom : men du älskar ju mig, *fniss*
  Han fick väl nog av alla gris slakter där det tog vara på precis allt, men han gillar både skinkan och grisen.

  Vid dåligt väder skulle jag göra som kissen och vovven, det ser väldigt mysigt ut.
  Kramen/ Eva

 9. Svara

  "LillaSyster"

  30 november 2015

  Nu har jag googlat! Det jag kallar struvor kallar du nog majvippor? För det stod så på wikipedia. Men det stod inget om var i från de härstammade. Nja söta och söta min smet består av ägg, mjölk och vetemjöl sedan doppar man dem i strösocker – rätt smaklösa egentligen men det är kanske en småländsk tradition att det ska vara struvor till jul? Så på onsdag går de på export till Småland med resten jag bakat. Kram

 10. Svara

  Marja

  30 november 2015

  Jag önskar jag kunde utnyttja erbjudandena om billiga glasögon. Försökte en gång, men måste ändå betala ett par, de dyraste, och de kostade 12 000,- Sen fick jag rabatt på läsglasögonen, men inte gratis.
  Men glasögon är viktiga för att man ska se bra och för att ögonen ska må bra.
  Ha en bra vecka! Kram! 🙂

 11. Svara

  Hillevi

  1 december 2015

  Nämen, kan man göra så! Dela 3 för 1 på två! Låter ju strålande! Själv föredrar jag månadslinser som jag köper via nätet men får problem när jag ska läsa innehållsförteckning mm i affären. Då skulle det behövas glasögon också… men å andra sidan behöver jag inga alls vid bokläsning och dator. Än, är väl bäst att tillägga…
  Så fint klädd hon är på bilden, Gertrud!
  Hund och katt ser så mysiga ut ihop men fy för grisfötter! :ohno: Ändå tycker jag att man ska ta vara på hela djuret men där går nog gränsen. Fast smakat har jag inte heller. 😳

 12. Svara

  Malin

  1 december 2015

  Härligt att du har så mycket roliga aktivteter på gång!

  Ja fy för den j*dra kommersen med att få oss på alla möjliga sätt att köpa köpa köpa, black friday hela helgen och sen cybermonday… blää är iaf på g med julklapparna.

  Har inte fått min nya telefon än, har gått tillbaks till en gammal och har väl lugnat ned mig från den första traumatiska känslan jag fick 😀

  Som väckarklocka har jag en alldeles vanlig väckarklocka, inte ens digtaltid så man kan inte ställa in den så exakt. Men den fungerar. Tyvärr ser jag inte vad klockan är när jag vaknar på natten och inte kan somna om så jag har ändå mobilen inte så långt i från sängen.

  Kram på dig min fina cybervän :love:

 13. Svara

  Anki

  2 december 2015

  Så bra att du kom dig för med besök hos optikern och nya glasögon och kanonbra att ni kan dela på erbjudandet 🙂
  Jag tillhör inte heller de som stressar upp mig till julen.. det blir jul ändå 🙂
  Grisfötter… åh så gott! Har jag inte ätit på flera år… ja, det är nog en hel evighet sedan… nu dreglar jag snart! Tyvärr är det bara jag som äter dem… trodde faktiskt inte det fanns längre – eller det är klart att grisarna fortfarande har fötter… men jag menar att det inte fanns att köpa inkokta längre… måste se om jag kan hitta eller beställa i min affär 🙂
  Havren som rådjuren äter är den som är i vildfågelblandningen… när jag köpt i säck har det nog oftast varit krossad havre…
  Kram

 14. Svara

  Christina

  2 december 2015

  Jag har arbetat inom handel i över 25 år.Julen börjar planeras redan i mars.april.I Augusti så ska man skissa på jultorget.I September så börjar tomtar och troll rulla in på lagret.I slutet av Oktober så byggs julen upp.I December så är Christina så trött på julen att hon bara vill gå in i en jordkällare och stänga dörren om sig.Hade jag levt själv så skulle jag fullkomligt strunta i allt.
  Jag tokvägrar också att gå ut på stan och trängas i julhandeln,utan allt beställs hem via nätet.Jag känner mig som den motsträvige kärringen :ehh:
  Ha det bra!

 15. Svara

  kiki freese

  5 december 2015

  Mys på det gamla goa viset.
  Minns själv skyltsöndagen när jag var liten som en stor händelse, först då infann sig lite julstämning och längtan började. idag har vi julrea innan den julen ens börjat. Galet
  /Kiki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 318
 • 770
 • 1 610 986
 • 5 044
 • 65 073
Sök här