Bloggen Humor

Snö-glädje?

Av
den
25 januari 2021

I Paulas vinterpörte är det alltid kul med snö…

Titta, så här såg det ut ifjol den 22 januari

så här ser det ut i år…
Okej, det blir lite skevt för solen skiner på första bilden så då säger alla: O så skönt, sol och ingen snö…
Haha, men så är det inte i min värld…

Den snabba temperaturhöjningen förorsakade dock ett och annat snöras…nya gardinerna är inte så himla snygga tycker jag

Och när det rasat ner kan jag konstatera att det inte blir något häng på altanen på ett tag. Dessutom är snön blytung, försökte få undan en del med lilla spaden jag köpte, det var helt lönlöst…

Kallt om rumpan…

Men nu till glädjen…fick mig en riktig överraskning när en kompis gjort en jättefin snögumma utanför min dörr härom kvällen…

Men säg den glädje som varar…när jag kikade ut nästa morgon mötte jag den här synen!
Totalt förstörd var den, sabotage eller ej?
Ingen aning…

Här har man också varit kreativ, en stor fin igloo som man kan krypa in och mysa i!

Ha det så bra i vinterland, det kunde varit värre!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  25 januari 2021

  Gillar din bro med snö jag. Men nu har vi inte så mycket kvar… det är bara isiga vägar numera, ett tung lager med puder på. Livsfarligt!! Synd på din snögubbe…. kanske rasade av sig själv. Ha en skön kväll vidare. Ska ha en kopp te här nu.

  • Svara

   Paula

   26 januari 2021

   Ja tänk att det ska vara så svårt att hålla en lagom kall temperatur på några minus och lite snöfall då och då, nej det ska upp på många plus och så ner till hurvliga minusgrader, vi har -14 nu ikväll

 2. Svara

  ElisabetR

  25 januari 2021

  Visst är det härligt med snö. När jag var liten å bodde där upp i skogen så gjorde vi också igloosar. Så ordentliigt att dom smälte till midsommar. Brorsan och hans kompisar hällde vatten på snön så det frös och blev som pansar. Mysigt var det, vi fick ha stearinljus i små nischer i väggarna så det blev ljust. Synd på den fina snögubben, det kanske rasade från taket så han ramlade. Så snopet för dom på sista bilden. Nu ska jag sova, vi ska upp kl fem imorgon och skjutsa dotterdottern 10 mil till hennes gymnasium imorgon för matteprov. Nattinatt.

  • Svara

   Paula

   26 januari 2021

   Hoppas det gick bra på matteprovet och att ni kom tryggt både dit och hem.

   • Svara

    ElisabetR

    27 januari 2021

    Tack för omtanken. Vi kom hem och jag var jättetrött. Vet inte hur provet gick men, jag gjorde mitt bästa sa hon, så det gick nog bra :-).

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  25 januari 2021

  Äntligen vinter i Pörteland <3 Jag skulle vilja göra en snögrotta, för gott om snö är det men den är inte så blöt, så grottan kommer att rasa misstänker jag och då vill man ju inte sitta där…..Kram på're <3

  • Svara

   Paula

   26 januari 2021

   Men du gjorde så fint ansikte istället! Kram

 4. Svara

  Minton

  25 januari 2021

  Bron i vinterskrud är bäst. Så tråkigt med snögumman den var så fin. Så snopet att skotta fram fel bil finss.
  Kram Anki o Minton

 5. Svara

  Ditte

  25 januari 2021

  Kul att du också ändrade din blogg design. Snyggt! Och den laddar ju snabbare nu i mobilen också. Mycket snö har ni men visst är det ju så det ska vara hos er denna tid. Väldigt vackra bilder! Och kul med jämförelserna mellan broarna på bilderna. Men sol gör ju sitt till.
  Kul med snögumman på din bro. Men undrar varför hon föll. Hmmmm….Igloon är riktigt fin. Jag har övertnattat i en igloo ett par gånger i fjällen. Och då skar pappa ut mängder av snöblock och staplade dem. Ett tungt jobb.
  Men jag har också bott i en snöbivack ett par gånger och då gräver man sig ju in. Och så kallt är det inte +-0 grader där inne så också i igloon. Men bra sovsäck och renskinn så fungerar det bra,. Men idag skulle jag nog backa och välja inomhus.
  Kram!

  • Svara

   Paula

   26 januari 2021

   Jag är säker på att med rätt utrustning skulle jag sova som en liten gris i en snöbivack. Skulle gärna testa. fast kanske inte en hel vecka. Är du enda barnet förresten. Eller har du syskon? Har inte tänkt så noga på det tidigare. Men du berättar ofta om barndomsresor och jag kan inte minnas att du nämnt några syskon…Kramen

 6. Svara

  Susjos

  26 januari 2021

  Jo, snö lyser upp, men här i 08-området kan jag gärna vara utan, men ser ju att barnen älskar snön och är ute i backarna och åker pulka!
  Igloo, då tänker jag på Dittes coola bilder från Thaiboat, där jag vill äta middag nu!
  Ha det gott!
  PS, jo Molly mår bättre, knölen på magen blir mindre och mindre, fast det går sakta. Öronen däremot är väldigt mycket bättre! Tack för din omtanke!
  Kram!

 7. Svara

  bpz3

  26 januari 2021

  Hahaha! Ja du ville ju ha snö när det regnade i Fredriksberg. Nu har du ju fått. din önskan uppfylld. Gissar att du ändå längtar tillbaka till första bilden – hahaha:-)

  Hur vet du att kompisen byggde en snögumma. Kollade inte “under kjolen” som gumman ändå inte hade, men det skulle ju ka kunnat vara en kille också eller en “transgender”;-) Den som saboterat henne/honom eller henom borde strypas, så länge att det inte var Daniel eller katterna då förstås;-)

  Igloon är helt WOW! Tänkte både på Dittes igloon på Thai Boat och ishotellet i Jukkasjärvi där. Love it – att titta på alltså, inte att krypa in i;-)

  PS. Så du vill också vara “inne”. På mindre än en vecka har fler WP-bloggare ställt om sin design till just den layouten som du också har valt. Helt okej med mig, även om det betyder en extra knapptryckning. Vilka trender det går i Blogglandia;-) DS.

  • Svara

   Paula

   26 januari 2021

   Jag var lite självisk när jag stod o tittade på snögubben som kompisen gjort o sade att jag nog helst ville att den skulle vara en rund o go gumma som jag…
   Jag läser aldrig bloggar på mobilen men har tidigare fått kritik för att jag har stora foton som tar tid att ladda upp så nu passade jag på när dottern var villig att hjälpa mig.

 8. Svara

  kajsalisasblogg

  26 januari 2021

  Oj det var skillnad. Mej jag fick lika mycket snö nere hos mig idag. Sista bilden skrattade jag åt 🙂

 9. Svara

  Anna-Lena

  26 januari 2021

  Igloo var ju superhäftig!
  Håller med din motsats, bron utan snö: så härligt det ser ut!
  Vi tänker olika, men jag känner mig så nöjd med att vi inte har mer än “fläckvis” snö.
  Kan riktigt känna hur tung altansnön är.
  Kram på dej!

 10. Svara

  Anki

  26 januari 2021

  Härlig bild den första … precis min typ av bästa vintern! Fin snögrotta … och kul bild med den stackaren som konstaterar att han skottat fram fel bil 🙂
  Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  26 januari 2021

  Vilken fin snögumma! Synd att hon inte varade så länge… Jag tycker det är fint med snö – på bild. Föredrar den sol och barmark som vi har här. Konstigt vore det väl annars, varför skulle vi ha flyttat hit om det var snö vi ville ha? 😉

 12. Svara

  LillaSyster

  26 januari 2021

  Ja det kunde helt klart varit värre…….
  Strålande sol idag och så där lagom med snö som du har på första bilden, vinden biter en bra i kinderna men vad gör det så solen äntligen visar sig! =)
  Fin snögumma du fick synd bara att den inte fick stå kvar. Du milde himmel det är tunga gardiner och livsfarligt då det rasar ner. Fy skönt att det gick bra. Det dröjer nog som sagt innan du kan ta kaffet och sitta ute på din uteplats.
  ha en fin tisdagseftermiddag =) kram

 13. Svara

  Kicki

  26 januari 2021

  Vinter med snö ger i alla fall vackra bilder.
  Förra årets snöfattiga vinter var ju inte nån hit egentligen, för lite snö får det allt vara.
  Iglon får mig att minnas min barndom, när vi satt i våra varma snögrottor.
  Kram

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  26 januari 2021

  Vi har nog samma vinterglädje du och jag 😀 Det är härliga dagar nu. Vilken fin snögumma du hittade utanför dörren men fy för marodörer som förstör det andra har kämpat med. Nu vet jag ju inte om det var någon som saboterade men det är nog troligt. Jag har funderat lite på varför ingen gräver grottor i alla jättestora snöhögar som finns nu. Men det kanske är gott om snö hemma hos folk också och bra högar att gräva i. Den här grottan ser väldigt välgjord och fin ut.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 januari 2021

   kan nämna att det är en äldre farbror, en pensionär, som tillverkat igloon. Han har barnasinnet i behåll, såg honom och frugan leka snöbollskrig när första snön föll.
   Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 203
 • 437
 • 1 579 744
 • 4 991
 • 64 332
Sök här