Bloggen

Sociala nätverk på internet

Av
den
11 mars 2009

Nu måste jag ta och fråga er bloggkompisar:
Är ni alla medlemmar på Facebook?
Jag har erhållit några mejl från bloggkompisar som bjudit in mig som vän på Facebook.
Tjejer som jag tidigare lärt känna via bloggen, och som nu registrerat sig hos Facebook istället.
Så långt låter det trevligt, men, då måste jag också bli medlem!

Jag har andra kompisar på nätet som är medlemmar t.ex på Space.live och där kan jag gå in och hälsa på och läsa deras blogg.
Men på Facebook funkar det inte så, och jag vill inte tvingas gå med i något som jag varken har tid eller lust med.

Jag letar inte efter gamla kompisar, jag letar inte aktivt efter nya kompisar, jag söker inte jobb och jag vill inte splittra mig genom att vara medlem i olika nätverk

Det står idag i vår lokaltidning att 72% av de som är födda på 80-talet är medlemmar i Facebook medan 51% är medlemmar på MSN Spaces.
Bland 40-talisterna är motsvarande siffror 12 resp. 17%.
Olika generationer använder nätverken till helt skilda saker.
Ungdomarna använder det som ett verktyg för att dels kommunicera med och hålla koll på vänner, dels som rent tidsfördriv medan de äldre också använder det som ett jobbsökarverktyg.

Jag tycker det är kul att det finns så många möjligheter för sociala kontakter.
Du kan hitta en partner, gamla klasskamrater, nytt jobb och människor med samma brinnande intresse som du själv har.

Men, jag väljer i alla fall att nobba medlemskap i dessa nätverk.
Jag har min hemsida på en egen domän som en trevlig hobby, där jag dokumenterar mitt liv i dagboksform med tillhörande foton, och som bonus får jag lära känna många andra trevliga bloggare.

Om någon av er som skickat inbjudan till mig läser det här, så tackar jag för förtroendet, men jag ser inte några fördelar med att vara medlem i olika nätverk.
Jag begränsad ork och energi, och därför väljer jag att lägga det krut jag har här på min egen hemsida.
Jag hoppas ingen blir stött utan fortsätter hålla kontakten via kanaler som är öppna för alla!
Vad tycker du?

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  11 mars 2009

  Håller med dig, har heller ingen lust att vara medlem på Facebook och jag har också bloggen som en “hobby” (om man nu kan kalla det för hobby..)
  Har heller ingen större lust att leta efter gamla bekanta..
  Förresten så räcker det gott och väl åt mig med bloggen och de “kontakter” jag fått genom den, det kan vara nog så berikande.
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  britten

  11 mars 2009

  nä bloggen räcker gott och väl för mig också..Har du varit på stolholmsgatorna tro ?

 3. Svara

  saija

  11 mars 2009

  Jag gick med i Facebook och blev totalt knäpp på det där stället. Totalt värdelöst enligt mig!
  Så… jag gick ur och jag har inte ångrat mig!

  Vill någon hitta mig kan de söka på Saija, jag finns ju där högst upp i sökningen så det borde inte vara några problem.

  Puzz :kiss:

 4. Svara

  Malin

  11 mars 2009

  Jag övertalades att registrera mig om ngn ville hitta igen mig. Men jag förstår mig inte på den sidan..jag är 0 aktiv och 0 intresserad. Precis som du lägger jag hellre min datortid på bloggandet!

  KRAM

 5. Svara

  Eva-Lena

  11 mars 2009

  Jag blev upplagd på Facebook för ett år sedan utav döttrarna (födda -79 och -83.

  Jag gillar INTE forumet. Alldeles för segt och alldeles för mycket reklam bl a. Och alla dessa nätverk som finns där, vad har de för mening: “Vi som varit fulla tillsammans” “Vi som fick saft i sirapsflaska på utflykterna” osv vilken mening har de?! Sen finns det väl meningsfulla nätverk också, men vilken reel påverkan de har på opinionen vet jag inte.

  Tyvärr har det blivit så att mina döttrar meddelar sig mer via FB än via mail så jag tittar in tätare nu, men som sagt det känns onödigt. Vi har bloggar, telefon, mobiltelefon och mail, jag menar hur många kontaktforum ska vi ha? Det är stressande tycker jag.

  Jag gillar inte chatt så mycket heller, ibland när jag tittar på FB så ploppar det upp någon som vil chatta med mig: Hallå där, jag vill vara i fred vid tangentbordet.

  M a o, därtill är jag nödd och tvungen, men min aktivitet är ytterst låg.

  Vilken god mat de verkade äta i Visby i kväll. Den fisksoppan så sååå god ut!

  Kram från en 50-talist (undrar hur många % av oss som är aktiva på FB)!

 6. Svara

  Kajsa

  11 mars 2009

  Jag är 60-talist, jag är inte heller med i Facebook. Jag har inte det minsta intresse av att gå med där heller.

  Kram

 7. Svara

  Caroline

  11 mars 2009

  Jag är med på Facebook, och så även sönerna och maken + lite släktingar.

  Har hittat gamla kompisar där, bl.a. en brevvän från Indien!

  Men är bara där lite då och då och uppdaterar mig lite, i övrigt struntar jag mest i Facebook.

  /Caroline

 8. Svara

  Anki N

  11 mars 2009

  Facebook jag finns där ja men är där lika med nästan noll. Har en del av mina gamla vänner hemifrån där, de bloggar inte, faktiskt inte en enda av dem. Jag är sällan inloggad där, bara när jag ser i min mailbox att någon lämnat meddelande. Jag har aldrig kollat vad sidan igentligen har för funktion alltså vad man kan o inte kan göra där. , bara sett att man kan lägga in massa foto och det har jag inte gjort. Har själv aldrig bjudit in någon dit, så var lugn, inga inbjudningar kommer från mig.

  Den lilla byn hos mig, nej det är inte Astrid Lindgrens Värld. Men de stämmer att Vimmerby ligger här i Smålandsskogarna lite mer norr ut än vad jag bor, har ca 8 mil dit. Vimmerby ligger i inlandet också. Var där på den tiden jag jobbade inom resebranschen, ett ställe värt att se!!! Denna lilla by är vår grannby i miniatyr som den såg ut förr i tiden. En farbror som byggt upp den på sin mark o vet man inte vad den finns är den svårt att finna. Ingen turistattraktion. En kompis här berättade för mig om den så vi letade upp den igår. Redigt fint var det.

  Nu ska jag sova, har lovat mamma att ta henne till stora staden i morgon.

  Kramiz Anki N

 9. Svara

  Christina

  11 mars 2009

  Facebook har jag aldrig varit i närheten av.Det pysslar mina tonårsbarn med.
  På tal av din fråga om det bara är karlar som handlar av mig så är svaret JA.
  Mellan 8-9 på morronen så är det bara en massa blåställ.Jättetrevliga är det.Vi har nästan blivit kompisar.
  De enstaka kvinnor som handlar vid den tidiga morgonkvisten är oftast desperat i behov av blöjor.

 10. Svara

  Christina

  11 mars 2009

  Förlåt :shrug:
  Jag svarde på fel bloggsida :cursing:
  Det var ju inte du Paula som undrade över karlarna :shy:
  Men mitt svar om facebook står fast :caffienated:

 11. Svara

  Eva

  12 mars 2009

  Näpp, inget Facebook :sleep:

  Hoppas allt är bra med er i pörtet! Kram från Eva

 12. Svara

  Doris/doje

  12 mars 2009

  Oh, jo … jag finns där också …
  Skulle aldrig gå med MEN det hade lagts ut bilder på grannflickans nyfödda dotter och jag var ju “tvungen” tills att se henne ( de bor i Reykjavík ;0) )och faktiskt tycker jag att det inte är såå dumt där. Alla de där töntiga grejorna, typ “Vi som bojkottar …” eller “den o den har skickat dig en ..” hunsar jag helt och hållet, är där bara för att kolla vad mina nära o kära hittar på *fnissar*.
  Kul att du fick så många verser i din tävling, såg att du känner mer än en Doris ?
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 13. Svara

  TT

  12 mars 2009

  Jag har aldrig varit med i Facebook, dels för att dom äger alla bilder man lägger in och dels för att barnen med kompisar är med där.

 14. Svara

  Annette

  12 mars 2009

  Har min facebook pga av att hitta kontakten med mina gamla kompisar sen skoltiden. Men sen jag drog i gång bloggen i slutet på dec 2008 är jag knappt ens inne på facbook sidan.. Man loggar in och kollar sin mail eller meddelanden sen ut igen. Så plus poäng till bloggen istället 😉
  Kul att hitta en ny sida!
  Ha en underbar dag.

 15. Svara

  Nilla

  12 mars 2009

  Nej inget Facebook för mig heller. Blev inbjuden av en gammal kompis en gång. Och råkade av misstag registrera mig. Ja jag vet, dumma gamla kärringar som inte fattar något. Men jag trodde att jag registrerade mig för att titta in hos henne, men vips hade jag en egen sida där. Men jag avregistrerade mig snabbt som ögat.
  Härliga bilder du hade i Efit. Känner igen det där med djur i knät. Hihi
  Kram

 16. Svara

  lelu

  12 mars 2009

  Gå INTE in på Facebook … allt registereras som du skriver samt dina bilder blir inte längre dina , När man anmäler sig tar Facebook över Alla ens meiladresser o skickar sådana löjliga inbjudningar … jag har varit med och det blev ett sabla elände med alla som skrev o fråga vad det var för nått , jag raderade allt och avslutade …jag säger bara Passa dig bara … Annars en god dag till alla //Lelu

 17. Svara

  Kersti

  12 mars 2009

  Jag är med men är aldrig inne och gör inget där lägger inte in några bilder eller så har inte fattat egentligen vad jag ska ha den till. Skulle egentligen lika gärna gå ur faktiskt. Jag tycker du gör rätt i att nobba och fortsätta skriva på din sida. Kram

 18. Svara

  Mia

  12 mars 2009

  Jag är medlem, pga av samma grej som hände dig, men jag går inte in där längre…inte vet jag hur man går ur heller! 🙁
  Johans hus står tomt året runt, det är tragiskt, men, men…så kan det gå. Jag vill att han ska försöka sälj det, vi får se hur det går.
  Jobb på söndag kväll, annars ledig helg 🙂

 19. Svara

  catja

  13 mars 2009

  VÅGA VÄGRA FACEBOOK!
  :exhausted:

  /generation -66, trött på allt mediebrus (och gör som du håller mig till hemsidor jag gillar inkl. min egen. )

 20. Svara

  Tette Merio

  13 mars 2009

  Jodå syster, jag är med i Facebook. Trots att jag stretade emot i det längsta.

  Fick, precis som du, ofta inbjudningar dit av diverse gamla och nya vänner men ville verkligen INTE bli medlem.
  Tills en gammal vän jag inte pratat med på säkert 30 år bjöd in mig – då blev min nyfikenhet (på henne mest) så stor att jag inte kunde låta bli, hehe.

  Hatade stället till en början, men när jag väl klickade bort alla dagisaktiga inviter till diverse spel/snöbollskrig/gåvor/pussar/sparka/vampyrbett, ja – you name it – så upptäckte jag att det inte var så tokigt ändå. :$

  Är inte överdrivet aktiv där dock, men går in en sväng varje dag och har även lagt in lite bilder och så i sidan.

  Ha en skön helg!
  Kram till dig och Hasse!/Tette.

 21. Svara

  leila

  15 mars 2009

  Inget för mig, jag har testat och jag fattade nada :cursing: men min bästis är med och hon tycker det är bra då hon kan ha kontakt där med sina vänner som hon har över hela världen. kram på dig där borta i Pörtet /leila

 22. Svara

  Micke

  15 mars 2009

  Jag vägrar fejsboken jag, säger som Catja här – VÅGA VÄGRA 😀

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 313
 • 380
 • 1 635 184
 • 5 092
 • 65 629
Sök här