Bloggen

Sökträffar på hemsidan

Av
den
20 oktober 2010

..tänkte jag skriva om, men först vill jag förtydliga lite.
Mina jyckar spyr inte var och varannan dag, om ni fick det intrycket!
Blinka kräks aldrig, vet inte om hon gjort det någon gång, kanske när hon tuggat på någon pinne som satt sig i halsen men inte annars.
Loppan däremot, hon har haft problem med magen hela sitt liv! Vissa perioder är hon risig i magen, matvägrar och kräks ett par dagar för att sedan bli bättre igen. Vi ger henne Stomax i omgångar och då blir hon snabbare bättre. Hon äter under sina dåliga dagar mycket gräs och det hon spyr upp är gräs och galla.
Vi lär få leva med det fortsättningsvis också för att göra stora undersökningar på henne har vi inte råd med och vi tror inte hon lider på något sätt förutom att hon säkert har lite körningar i kistan kortare perioder.

Inte har jag hittat några hundborstar heller, tack ändå för alla tips var jag ska leta!

Jo, sökord var det, det finns ju statistik att få på besökare på sidan.
I början var jag ganska nyfiken och kollade hur många och vilka som tittade in, men nu var det ett bra tag sen.
Igår tog jag mig en titt på vilka träffar som var vanligast på min sida.
Inte helt oväntat ledde “finsk julmat” med 798 träffar!
“Tjälknöl på älg” hade 529 träffar och det tillagas säkert ute i stugorna nu under älgjakten.
“Vägglöss bett” hade 379 letat på och hamnat hos mig, jag som aldrig sett en vägglus en gång, hihi!
Noterbart var också att 34956 personer från Ryssland varit inne på min sida, 155 från Japan och 32 från Argentina!
Lite kul är det med statistik, följer ni också statistiken på er blogg eller hemsida?

Uppmuntrad av alla snälla vänner som säger sig inte ha tröttnat på mina foton så visar jag några från helgen

Detta är Gäddtjärn så jag antar att det bor en viss fisk i vassen..

Med hjälp av spångar kunde man ta sig runt hela tjärnen, lite lerigt och blött var det på sina ställen.

Som syns i speglingarna så var vädret kanonfint och vi fick faktiskt leta innan vi hittade ett “eget” ställe att stanna på då de flesta sjöar och vattendrag hade husvagnar och husbilar stående i långa rader längs stränderna.

Titta, varken en bro eller eka, utan en….stubbe!

Maken har hyrt ett släp idag och är på väg till Avesta för att hämta frys och tvättmaskin! Bägge kommer att få börja jobba omgående, “ler”…

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  TT

  20 oktober 2010

  Jag visste inte att det är ovanligt med röda honkatter, mamman Tingeling är en vacker röd skogskatt.
  Lilla Tekla är en väldigt livlig katt till skillnad mot sin bror Triss som påminner lite om Gustav, haha.
  Om det inte går att få henne att trivas inomhus får du ta henne, än så länge är dom bara 12 veckor så det kan ju ändras.
  Här i Västerås tar katthemmet 900 kr och dom har sååå söta kattungar inne nu som är födda ca 1 augusti. Hade jag inte fått de här så hade jag tagit därifrån.

  Vad trist att han blev utan jobb, fast ni har väl att stå i ändå efter flytt men ekonomin blir ju verkligen lidande.
  Min karl ska snart arbetsträna enligt f-kassan, först en utredning (igen) nästa vecka… vi får se vad som händer men vi skulle också behöva en inkomst till, min lön är ju ingen höjdare.

  Kram, hoppas allt ordnar sej!
  Ses när jag kommer! 🙂

 2. Svara

  Astrid

  20 oktober 2010

  Jag undra hur dina hundar såg ut efter lerpromenaden
  Vår förra hund var ofta dålig i magen
  Jag vet inte hur många nätter som vi fått springa ut elelr torka spyor
  men hon åt något som ung när hon höll på att stryka med, så hon förstörde kanske sin mage
  Däremot Tindra som vi har nu har aldrig varit dålig i magen
  Jag läste en artikel när hon var valp att man skulle tvärtemot det andra sagt byta foder ofta
  Det har jag gjort plus hemkokt

 3. Svara

  Mia

  20 oktober 2010

  Åh vad roligt att ni fått tag på både frys och tvättmaskin! Härligt!! Det underlättar ju betydligt i vardagen… 😉
  Jag bara älskar dina bilder, inte gör det nåt att det inte var nån bro heller, det gick lika fint med brygga och stubbe! Men jisses så spegelblank sjö…vackert, Paula!

 4. Svara

  lisa

  20 oktober 2010

  😉 Gud vackert ni bor!!! Jag skulle ränna i skog o mark jämt. Man blir bländad av alla vackra vyer. Du är en mästerfotograf Paula. Ha det så bra! Kramen Lisa

 5. Svara

  lisa

  20 oktober 2010

  😉 Gud så vackert ni bor. Vilka vyer. Jag skulle ränna i skog o mark för jämnan. Du är en mästerfotograf Paula. Ha det bra! kramen Lisa

 6. Svara

  Sigge Svamphund

  20 oktober 2010

  När det blir vår så tar jag med mej matte och kommer och provsimmar alla sjöar hos dej!
  De flesta ser simvnliga ut men de måste ju testas av mej innan de är godkända.
  Matte brukar kolla träffarna på min blogg ibland.
  Oj, vad folk antingen söker på mej eller svamphund.
  Så en massa träffar på olika svampar är faktiskt de vanligaste.
  Nu kommer det vitt här och matte svär så det osar.

 7. Svara

  Monica

  20 oktober 2010

  De är så vackra dessa “vattenbilder” 🙂

  Njäää, jag kollar sällan eller aldrig statistiken på sidan. Tänker liksom inte på det…

 8. Svara

  åsa

  20 oktober 2010

  Byrackan, han var bara riktigt dålig i magen en gång på sina 14,5 år och då hamnade han på djursjukhuset med dropp, annars så kunde han kräkas då han ätit gräs vilket var ganska vanligt under sommarhalvåret.
  Statistiken, den struntar jag i…
  Häftig bild den på stubben, med lite fantasi kan man få det till att det finns krokodiler i sjön..
  Ha dé!/Kram

 9. Svara

  annette

  20 oktober 2010

  Kan ju inte påstå att statistiken intresserar mej speciellt mycket, fast ibland kollar jag och blir då förvånad över hur många som är inne men aldrig skriver en kommentar;)

  Ja, jag njuter av Dina bilder, Ni har så fin natur däruppe, har Ni fått snö ännu??

  Ha det så bra med nya “grejorna”, hoppas allt fungerar till belåtenhet!

  Kram!

  annette

 10. Svara

  Synne

  20 oktober 2010

  Godafton.
  Sitter här och huttrar lite. Centralvärmen har sagt goodbye! 15 grader inne nu,
  så det blir elelement som får jobba ett tag nu.

  Härliga bilder som alltid.
  Nej det där är ingen stubbe, det är en glommakrokodil ju….
  Stor, benig och många tänder. Till och med grön.

  Djur har sina små egenheter att de kräks ibland. Av en eller annan orsak.
  Så inte trodde jag att att de spydde varje dag nej. Vet att Loppan har problem med magen så det var inget konstigt alls.

  Nu är väl tvättmaskinen och frysen hemma eller?
  Inpluggade och klara att användas hihi.
  Skönt kan jag tro.
  Det blir liksom lite lättare med sånt i huset.

  Är du snäll och sänder över lite värme hit. Sitter och är iskall på totta….
  Tjocka strumpor är ett måste tror jag.

  Får nog sjutton sätta på lite varmt te.
  Ha det gott min vän.
  Kramen nabokäringa :mrgreen:

 11. Svara

  Malin

  20 oktober 2010

  Jag vet inte om jag kan få fram mer statistik än antal unika besökare per dag. Jag kollar inte särskilt ofta, men jag verkar ha en trogen liten skara 😛

  Vad bra att du skall få tvättmaskin o frys nu. Det underlättar mycket. Hoppas ni fått tag på fina exemplar som håller länge.

  Kram

 12. Svara

  Kersti

  20 oktober 2010

  Härligt att det blir både tvättmaskin och frys. På något sätt livets növändigheter. Jag kollar statistik lite i perioder. Just nu blir det inte mycket av något. Vet inte riktigt vad som hänt tiden bara försvinner och inget blir gjort. Nu ska jag i alla fall krypa till kojs. Kram och ha en bra torsdag.

 13. Svara

  Gunvor

  20 oktober 2010

  Hej hej. Nu är jag hemma igen. Har ju varit ute o semestrat lite. Men nu var det kallt att komma hem. Vi har -5 nu. Lite ovant när vi haft omkring 30+ i 2 veckor. Men vintern kommer närmare för varje dag nu, så det är bara att bylta på sej.
  Nu har jag kollat tillbaka här och sett alla dina fantastiska bilder. Vilka underbara vyer ni har runt omkring där ni bor. Visst förstår jag att ni trivs.
  Och apropå kräkas så känner jag en katt som heter Astrid,du vet. Hon har sina kräkperioder och hon är noga undersökt och dom har aldrig hittat nåt som är fel. Hon äter specialfoder jämt. Bara torrfoder. Fast ibland får hon festa på några räkor.Det älskar hon. Men det är jobbigt när hon har sina kräkningar. Och det är som du sa helst på mattor eller annat.
  Ha det bra nu när du äntligen blivit frisk.Jag ska gå o ta flunsasprutan i morgon. Måste ta den för min läkare. Kram på dej!

 14. Svara

  Anki N

  21 oktober 2010

  Bilden med himlen som speglar sig i vattenet…HELT SANSLÖST VACKER!!
  Kan man tröttna på fina bilder? näää, inte då.

  Var kan man kolla sånt där då, med besökare o så? de har inte jag en susning om.

  Inatt har vi fått en hel del snö här nere i skogarna, undrar om ni fått. Förmodligen inte för Sverige är ju vänd upp och ner sedan något år tillbaka. Ikväll blir de lite ljusare om snön får ligga kvar vill säga.

  Kramiz

 15. Svara

  Paula

  21 oktober 2010

  Så vackert! Alldeles grön av avundsjuka 🙁
  Hinner ju inte ens till skogs nu. Jobbar och räknar ned 😛 Snart så!
  Konstiga sökningar har jag också men spamrobotarna från Ryssland har missat Bomans. Såg att du haft besök tidigare när din gästis var fullt av dem.
  Hos mig läser de flesta om svamp och vegetarisk mat och så klart sydda saker och symönster. Den mystiska giftiga kantarellen har haft många sökningar. Den finns fö inte.
  Trevlig fortsättning på hösten!

 16. Svara

  Kicki

  21 oktober 2010

  Hoppas att tvättmaskin och frys är på plats nu. Såna kan man ju inte klara sig utan.
  Jag tyckte väl att jag kände igen sjön. Berra och jag stannade och fikade vid Gäddtjärnen förra året, när vi varit på utflykt till Skräddartorp. Skorpan for på huvudet ner i vattnet, det var ju en liten överskjutande kant som hon sträckte sig ut på. Som tur var fick jag snabbt tag i hennes halsband och kunde dra upp, den lite snopna hunden.
  Spyende hundar, ser jag inte som nåt problem (om det inte är för ofta förståss). Jolly äter periodvis massor av gräs och kräks i takt med det.
  Kramen

 17. Svara

  BrittMarie

  21 oktober 2010

  Så fina vandringsstråk ni har hos er. Jag gillar när molnen speglar sig i vattnet.
  Jag är idag hemma och hostar och nyser och läser bok. Har blivit alldeles galen i Aarto Paaslinna. Du som är så beläst kanske också läst honom. Idag blev det “Den ylande mjölnaren” och jag tycker riktigt att det är den miljö som man ser i fotot med spången där denna mjölnaren irrade omkring och gömde sig för de elaka människorna i byn.
  Kram

 18. Svara

  Doris

  22 oktober 2010

  Underbart vackert, jag tyckte att stubben liknade något ur en sagobok 😉
  Jag har aldrig brytt mig om någon statistik men det var ju roligt att läsa om dina upptäckter, det var ju väldans vad du är poppis i Ryssland !
  Grattis till att ha fått både frys och tvättmaskin 🙂 , kan tro att ni är glada !
  Önskar dig en skön helg.
  Kram

 19. Svara

  Turkulainen

  22 oktober 2010

  Hej Paula!
  Trevligt med statistik. Det skulle vara roligt att veta
  hur många vi är från Finland?

  Tvättmaskin och frys, jaa… Jag har i nästan hela mitt liv bott i flervåningshus (fast inte på de senaste tio åren) och inte haft nån tvättmaskin, för vi hade en utmärkt tvättstuga i huset. Man kunde också tvätta (och torka) mattor där. Nu bor jag här i egnahemshuset, eller villan som ni säger i Sverige, och jag skulle förstås inte vilja vara utan tvättmaskin.

  Frysen använder jag till att frysa in rester från tvåpersonersmåltiderna. Det blir ungefär en portion kvar. I vår frys har vi alltså en massa små byttor med 1 portion av dittan och 1 portion av dattan. Ibland kommer vi ihåg att använda dem också. Sen har jag också jordgbbar och hallon i frysen. De blir använda enbart då barnbarnen kommer hit på plättkalas eller dylikt.

  Utan tvättmaskin skulle jag inte vilja vara, men utan frys skulle jag nog klara mig.

  Är jag nu käringen mot strömmen? Okej, men jag är realist betr’ffande min egen livssituation.

  Ha det så bra!

 20. Svara

  Nilla

  22 oktober 2010

  Dina vackra bilder tröttnar jag aldrig på. Och i dag är de alldeles underbart vackra. Det här med magproblem hos hundar…Sheltiesar har också problemmage, och kräks en del. Det kan man avhjälpa med att ge dem flera mindre mål mat, i stället för ett eller två mål. När Harry var mindre så kräktes han ofta om nätterna, men det blev bättre om han fick något litet mål innan han skulle sova. Men nu mera räcker det med två mål, sen får han ju i och för sig en del köttbullar mellan målen, när vi tränar.
  Så skönt att få hem tvättmaskin och frys. Förstår att du sätter dem i arbete omgående 😀
  Kram

 21. Svara

  Punatukka

  22 oktober 2010

  Du är väl inte sjuk,tssss!? En stubbe???? Allvarligt talat så älskar jag alla foton och snart packar jag väskorna och rymmer norröver för guuuuuud så vacker det är,mmmm!
  Vill tala om att jag stänger min blogg på Live Spaces eftersom de kommer att “flytta ihop” på wordpress i början på 2011.Så nu testar jag på blogspot igen och hoppas jag lär mig att trivas där?! Än så länge ligger bloggen offentligt,här är adressen:
  http://www.brinkansdotter.blogspot.com

  Mer kramar,ha det….bäst! 🙂

 22. Svara

  Ninni

  22 oktober 2010

  Jag har väl inte tittat så mycket på statistiken men ser att det är en hel del sånt att se här på WP. Jag har ofta full schå att hinna med bloggen och kika in på fb när jag sitter vid datorn – ja och så dona med bilder förstås.
  Härligt att få hem tvättmaskin och frys! Förstår att ni saknat detta och att livet blir lite lättare att leva nu.
  Underbara bilder som vanligt!!!! Sluta aldrig att visa dem.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 23. Svara

  Marketta

  23 oktober 2010

  Jadu, vad har dom som säger att det alltid skall spys på mattan. Farina är sån att hon äter gräs ute, och det dröjer inte länge efteråt förräns hon börjar hulka. Lizzie hade ju sin period sist före löpet när hon spydde varje dag, det var jobbigt. Antingen låg hon i soffan eller i sängen.

  Antar att ni har varit till Skogsbo och shoppat, vi hämtade en frys också därifrån en gång. Tvättmaskinen hade vi tur med att vi fick köpa av en granne, annars hade vi åkt och hämtat den där. Det finns annars en i Västerås också som säljer begagnat såg jag när jag letade.

  Kramizzar
  Marketta

 24. Svara

  Helen

  24 oktober 2010

  Åhhh vilka härliga foton 🙂

  Kul med sån statistik, jag funderar om jag oxå kan få fram det… hmmm

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 360
 • 630
 • 1 581 092
 • 4 994
 • 64 380
Sök här