Bloggen

-7 grader inatt!

Av
den
16 oktober 2010

Ja det blev ett rejält köldrekord för denna säsong inatt. Maken gillade inte att jag lämnade sovrumsfönstret öppet då jag gick o lade mig igår kväll, kvart över sju i morse tyckte han att det var lite väl svalt även under täcket, haha
Vi har olika termostat, och ibland är det svårt att kompromissa, jag gillar ju att ligga vid öppet fönster och låta snöflingorna virvla mot näsan…

För övrigt försöker vi lära känna “vårt” hus, jag känner mig som “Mys-Ernst” när jag hasar omkring i tofflorna. Vi har ingen accumulatortank vilket innebär att när vi eldar blir det varmt varmt och dessemellan lite svalare.
Hasse har fått för sig att vår vedpanna i källaren är av kvinnligt kön, för hon har minsann redan kokat!
Vattnet blev lite för hett och det började bubbla i rören..
Själv har jag fått skållade fingrar under varmvattenkranen när jag inte tänkt på att vi håller på att elda.
Men annars är allt frid och fröjd, jag kan inte minnas att jag någonsin njutit av att stå och diska som jag gör nu då jag har alla mina pippifåglar utanför fönstret!

Obs, bilden är tagen genom ett skitigt köksfönster, fönstren var dessvärre inte putsade när vi flyttade in, så det arbetet återstår att göra…
Kokosnöten vi hängde upp igår har gjort succé och vi har räknat in fem fåglar som samtidigt hänger i den och käkar!
Men attans vad dyrt det blivit att köpa fågelfrö, det blir en oplanerad extra utgift under vintern.

Till de inplanerade kostnaderna hör inköp av begagnad frys och tvättmaskin, men det har inte varit det lättaste att hitta!
Nu finns hopp om att vi på onsdag ska kunna hämta dessa i Avesta, det blir besvärligt i längden att stå utan tvättmaskin…i synnerhet som vi har hundar som envisas med att spy i sängen eller på mattorna!
Vad är det för fel att spy på golvet där det är lätt att städa upp???
Eller är det möjligen så att det bara är mina hundar som envisas med detta?

Nu då träden står kala gillar jag mina färgsprakande gardiner extra mycket och som vanligt har vi hängt dem bredvid fönstren för att kunna njuta av utsikten och av ljuset.

Nu ska fiskgratängen in i ugnen, ha en fortsatt fin helg!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  16 oktober 2010

  -7 här också när jag vaknade och snön ligger kvar, men tyvärr har det utlovats regn inatt…snacka om ishalka då!! Tur jag inte ska ut på nåt ärende tidigt i morron bitti… 😯
  Vad ni har fått de mysigt! Men var rädd om händerna hädanefter när du diskar 😉
  Det kan ta lite tid att komma underfund om det där med värmen…
  Hoppas ni lyckas få tag på tvättmaskin och frys också, till ett bra pris!
  Kram!!

 2. Svara

  Malin

  16 oktober 2010

  Det är härlig värme när man eldar, jag tillhör ju dem som gillar när det är varmt 🙂
  Vilka vackra trägolv du har och jag visst är det härligt rogivande att studera småfåglarna. Påminner mig om att det är dags att hänga upp fågelbordet nu.

  Hoppas det löser dig med tvättmaskinen o frysen.

  Kram

 3. Svara

  Synne

  17 oktober 2010

  Hej i natten goaste nabo.

  Sover gärna med öppet fönster jag med. Men det gillar inte maken.
  I sovrummet ska det vara lite svalare tycker jag. Man sover bättre då.

  Då är våran tank i källaren en hon oxå. För fy sjutton så varmt vattnet blir…Kranarna blir så varma att man bränner sig nästan.

  Klart ni ska ha en tvättmaskin och frys. Det är alltid skönt att slippa tvätta för hand. En frys är bra när man hittar svamp och sånt. bakar och fixar. Ja du vet.

  Har du ett ÖB i närheten så köp 25 kg vildfågelfröblandning där. till 130 kr.
  Det är billigt.
  Vi ska köpa havre och vete av hyresvärden och så införskaffar vi en påse solrosfrö och blandar med. Kokosnöt ska jag jag ha med….
  Talg eller en svål är på listan ochså. För Hackes skull. Han har redan varit här och knackat på. Småfåglarna sätter sig på spröjsen och talar om att det är dags nu….
  Men de får vänta ett tag till. Ska ta fram fågelborden på låven och göra rent dom. sen ska vi ordna åt de små liven.

  Sitter här i natta och jobbar.
  Det är tre minus ute nu. Ska sätta på en kanna te, göra mig ett par knäckisar med brunost og krypa under filten med lite csi tänkte jag…

  Jo, gillar ni spekemat?

  kramen från en frössen nabokärring :mrgreen:

 4. Svara

  catja

  17 oktober 2010

  Härligt trägolv ni blivit med!

  Undrar lite över att hundarna spyr…låter ju nästan som det vore ofta…varför spyr de? Våra spyr ju också ibland men sällan. Det är några av dem som inte kan smälta hela sorkar och möss och då kommer de upp igen. Usch.

  Vi har ‘bara’ haft precis under nollan här tror jag. Jag har fortfarande inte satt på värmen i huset men det får nog snart bli dags. Brödet var lite kallt i morse. 🙂

 5. Svara

  Anette

  17 oktober 2010

  Hej Paula! Tack för att du skrev i min blogg. Och det är bra att du sparkar på mej lite. Jag ska ta upp bloggandet igen. Det blir inte lika ytligt som på facebook.
  Du frågade var jag bor och det är utanför Södertälje. På landet i ett litet torp från 1700-talet. Lite trångt men mysigt.
  Kram på dej och ha en fin söndag.
  Anette

 6. Svara

  messan

  17 oktober 2010

  Riktigt höstliga gardiner du har. Roligt med lite färg även om jag är vitfärg fantast:).
  Vad kallt ni har det hos er….snart kommer det snö…kanske;)?
  Vi har sol och färgsprakande ute med alla löv och det är minusgrader nattetid. Det är vackert när frosten ligger kvar på löven.

  Så klart man ska engagera sig i sina barn. Jag kommer kämpa så mycket jag kan för mina barn;)
  Kramkram

 7. Svara

  Ninni

  18 oktober 2010

  Nämen huvvaligen vad kallt ni haft det! Vi har stannat på -2º så vi kan ju inte klaga precis.
  Även vi har börjat mata fåglarna men har bara satt ut solrosfrön än men de har hittat dit. Nu placerade vi vår fågelstuga lite fel så vi måste flytta den ett par meter så jag ser den både ifrån köksfönstret där jag står och diskar och ifrån spisen. Visst är det mysigt att stå och diska och se ut genom fönstret. Det gillar jag verkligen.
  Dina fönster såg inte skitiga ut men det är mina. Inte har jag orkat ta itu med dem heller och så blåser det för jämnan och då är det svårt att putsa för det torkar lite för snabbt och så bär fönstren iväg.
  Tvättmaskin har jag svårt att vara utan. Jag har ju inga hundar som spyr men jag spiller ner mig själv för jämnan. “Det är inte lätt att se ut som en rokokobyrå med översta lådan utdragen” 😉 Våra katter spyr helst på mattorna. Vet inte varför de gör så men det är nästan lögn att få dem att spy på golvet.

  Hur går det med ögat? *nyfiken*
  Kram.

 8. Svara

  Nilla

  18 oktober 2010

  Oj, har ni redan haft så kallt. Burr! Vilka härliga och höstiga gardiner du har. Och trägolv, så fint. Ja nu bor ni väl riktigt bra i alla fall, ingen mer flytt på ett tag, va? Har de dåliga magar, vovvarna? Hålla på och kräkas i sängen och på mattorna. Såna rackare. Mina småflickor kan ju få för sig att kissa inne ibland. Och då gärna på en matta, soffan eller i sängen. Det stänker ju inte då, som det gör om man kissar på golvet. Kan det vara samma med dina hundar, kanske. Ha det gott.
  Kram

 9. Svara

  Mia

  18 oktober 2010

  Hej på dig MysPaula! 😉
  Tycker absolut att du ska ta kontakt med tidningen om att skicka in bilder, dåligt att bara ta emot via mms…tycker jag!

 10. Svara

  annette

  18 oktober 2010

  Så härligt att Ni kan elda själva, blir ju så mycket trevligare värme då, fast det gäller ju att skåla sig då förstås;)
  Ett Eget fågelbord har kjag drömt om i alla år, skall väl bli, fär flytta utanför staden skall jag göra såsmåningom, men det kanske dröjer ett tag för jag vill inte pendla så långt till jobbet.

  Hoppas Ni får tag i frys och tvättmaskin, här tycker jag det finns massor på blocket hela tiden, men det är ju lite långt att åka!
  Underbar header Du har, så där lite drämsk bild som jag gillar!

  Ha det bra i pörtet!

  Kramar!

  annette

 11. Svara

  Ragnvi

  19 oktober 2010

  Isch! Så kallt har inte vi haft än! Som mest minus 4 en morgon tror jag…men nu är det plus 8 igen! Jag badade i 42 grader i lördags….hua vad hett det var! Men sen skööööönt!
  När vi bodde i skrutthuset i Trönö hade vi vara lilla kaminen i lillrummet som värmekälla, tokhett ibland o väl svalt ibland, fniss! Hade inte råd med elelementen…bara när det blev för kallt ute…Idag har vi luftburen golvvärme från vedpannan…underbart! Men även den kan koka om man inte passar den! Tyvärr går det ej att stänga av värmen i rum för rum…alldeles för varmt i sovrummet alltså!
  Kramen!
  Ragnvi

 12. Svara

  leila

  19 oktober 2010

  du får mig att längta till landet igen 😆 men jag vet att idag med alla barn hemma skulle det inte funka, kanske någon gång i framtiden. ni verkar ha fått det jättebra och mysigt. jag hoppas att ni kommer att fortsätta göra det, men det tror jag 🙂 kram på dig

 13. Svara

  elisabeth

  19 oktober 2010

  det är klart att du inte får ta bort utsikten. Hörde att de pratade lite roande om att det var inne att inte ha gardiner – om det var att vi ville visa, titta in här ni så kanske ni ser nån naken person…. nåt i den stilen. Jag har oxå svårigheter för gardiner vår och sommar, det handlar nog mycket om man tycker man har en okej utsikt och vill njuta av den……..men sen när hösten kommer så då åker både nya och gamla upp och de får hinnas bytas oxå:-) man måste ju ta igen det ju…….. Hoppas du kommer med nåt gott i matväg som retar smaklökarna. På hösten brukar man också stå lite mer vid spisen och jag tittar in på dina kökstips ibland. Inget roligt väder nu i 2 dagar, regn och så….. Ha d så gott och hoppas du kryar på dej till det bästa, förkylningar är inte alltid att leka med, men tyvärr kommer man inte undan dom heller, hälsa jyckarna, kan man arbeta bort deras icke önskvärda beteende, med expertråd :-)………
  Du… vad trattisar det fanns i år ! Nu är det bara frågan…. hur mycket becerel får man på köpet ?….ha ha

  kram elisabeth

 14. Svara

  Tette Merio

  19 oktober 2010

  Åh, härlig omgivning/natur ni har runt knutarna! 🙂
  Men det där med hundar som spyr … kan inte minnas att någon av mina hundar spytt?!? Måste varit ytterst sällan i så fall, eftersom jag som sagt inte ens kan minnas det. 😮

  Kramar från lillasyster!/Tette.

 15. Svara

  Doris/doje

  19 oktober 2010

  Hoppas verkligen att ni får eran tvättmaskin i morgon !
  Så fina fåglar du har på fågelbordet, kan tro att det är mysigare att diska och titta på dem under tiden 😉 .
  Sköt om dig !
  Kram

 16. Svara

  Kicki

  19 oktober 2010

  Jag trodde frys och tvättmaskin var sånt som måste finnas när man hyr ett hus, eller lägenhet.
  Hoppas ni hittar nåt vettigt till bra pris. Ni har väl haft mer än nog av extra utgifter.
  Det hotas med snö den närmaste tiden, den vill jag INTE ha än. Jag är inte klar med höstjobbet i trädgården än, även om Berra hjälpt till mycket. Han har lärt sig att uppskatta den sortens arbete, det är jag tacksam för. Igår grävde han potatislandet (hittade en extra hink med pärer kvar i jorden). Han har även klippt ur hallonhäcken med årets kvistar som haft bär.
  Kramen

 17. Svara

  Christina

  19 oktober 2010

  Men jösses vad sugen jag blev på fiskgratäng helt plötsligt 😉
  Vi beställde våran tvättmaskin,frys,torktummlare på trettio.se.
  Gratis hemkörning och oftast “billigaste i jämförelse”
  Har hitills varit supernöjd med dem faktiskt.
  Jag funderar ocksåpå att sätta ut lite fågelfrön,men hört att det drar till sig råttor 😐
  Vet inte om det stämmer eller inte.

 18. Svara

  Punatukka

  22 oktober 2010

  Superfina gardiner,såååå hemtrevligt,mmm! Några minusgrader har vi tack o lov inte även om det är både kallt och blåsigt! Idag kom talgoxarna och knackade på köksfönstret ( dom gööör faktiskt det,tsss) så nu har jag hängt ut de första talgbollarna!Sååå mysigt att titta på till morgonkaffet!En panna skulle inte vara dumt att ha för här drar det som 17 och elementen är bara fisljumna 🙁
  Nu ska jag kika på nästa blogg….ha det gott alla goa pörtebor,kraaaam!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 467
 • 770
 • 1 611 135
 • 5 045
 • 65 075
Sök här