Bloggen

Sol över nejden

Av
den
2 januari 2013

Så skönt det var idag att få se blå himmel och sol!

..plötsligt trodde jag mig se sjöodjuret från Loch Ness i vattnet!

..men det var bara herr bäver som var ute och luftade sig! Zoomen räckte inte till som synes, jag blev så exalterad för trots att man ofta ser hyddor och avgnavda trädstammar så är det inte vanligt att man får syn på djuren, och nu var det dessutom mitt på dagen och inte i skymningen då dom oftast brukar visa sig.

Inhandlade ett par nya broddar idag för nu är det isbark på vägarna här! Tyvärr var passformen inte bra till mina kängor, kanske passar de bättre till Hasse så får jag behålla de gamla till mig själv.

Det tog en vecka innan kollohunden Aston behagade knöka upp sig bredvid mig i soffan! Sängen tog han ju i besittning tredje natten, men trots att vi lockat på honom så har han inte känt sig bekväm med att klättra upp i soffan.
Men nu har nog den sista osäkerheten försvunnit och han känner sig helt trygg i pörtet.

Jag vet inte vad min dotter i Falun pysslat med men febrig och eländig är hon. Om det är baconfebern eller något annat kanske beror på vem hon träffat?

Jag fortsätter med söt-temat även idag, håll till godo!

Lika som bär eller?

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  soffie

  2 januari 2013

  men wow vilken fin bild på bävern, härligt att komma ut på promenad men va vitt du har det mot mej.va dumt att inte broddarna funkade,kan du byta dem kanske? va mysigt han har det hunden,Vad menas med en kollohund?må gott

 2. Svara

  Anne

  2 januari 2013

  Vackra bilder och jag skulle också blivit alldeles exalterad över bäversynen. Börjat fundera på vilket tecken det kan vara 🙂
  God Fortsättning på det nya året från finntokan i Norpan

 3. Svara

  Saija

  2 januari 2013

  Vart vaccinerar jag mig?! 😛

 4. Svara

  Astrid

  2 januari 2013

  Så härlig med sol. Jag har aldrig sett en bäver vilken upplevelse
  Så härlig bild på din gäst
  Det är så mysigt när dom lägger tassarna så där
  jag älskar doften av hundtassar, törs jag säga det

 5. Svara

  Nilla

  3 januari 2013

  Underbara bilder. Och tänk att få se en livs levande bäver på promenaden. God fortsättning i pörtet. Kram

 6. Svara

  Ninni

  3 januari 2013

  Vad häftigt att du lyckats fånga en bäver på bild! Vaddå zoomen inte räcker till? Det syns ju att det är en bäver!
  Härlig solig bild har du också fått till. Har inte sett så mycket sol här idag men igår var det grannt ute. 🙂
  Jag var på badet idag och fick må gött ett tag och det var välbehövligt. Hoppas slippa ta värktabletter till natten nu.
  Kram på dig!

 7. Svara

  Marketta

  3 januari 2013

  Visst var det härligt med sol idag, och inte var det för kallt heller. Bara lagomt. Idag var det mycket lättare och gå på skogsvägen för snön var så hård att det gick att gå på den utan att man sjönk ner vartannat steg. Det är då det är jobbigt, ibland bär den, och sen oooops så sjunker man ner nästa. Så vi tog en sväng på skidspåret i skogen också. Eller det såg väl inte ut som skidspår mer, men det var hårt att gå på alla fall.

  Kramizzar
  Marketta

 8. Svara

  Mia

  3 januari 2013

  Men du, vad spännande att se en livs levande bäver, det har jag banne mig aldrig gjort, fast jag vet att dom finns här i nejderna!
  Härligt när solen skiner, vi har lite kallare idag, så jag hoppas få se den lampan!
  Kram på dig och ta det lugnt på vägen!

 9. Svara

  Synnøve

  3 januari 2013

  Godförmiddag på dig i pörtet…Bosse Bäver har jag inte sett så där. Men här ser jag i alla fall hans arbeten.
  Han är en ivrig trädfällare.
  Solen kom fram precis nu, måste ut en sväng… dagens foto och allt där du vet…
  Broddar ska fram här med. Is tjock som en underarm på vägen och nu ligger det dessutom en tunt lager med pudersnö på. LIVSFARGLIGT!

  Sätter på fika när jag kommer in, du tar väl en kopp?
  Klappa alla fina djur i pörtet från mig.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 10. Svara

  Astrid

  3 januari 2013

  När det gäller allergi mot fåglar så tål maken inte parakit och undulat överhuvudtaget, finkar har gått bra men han har ju jobbat och varit borta mycket tidigare
  Fågel loppor? Här i Piteå säger man att det är snöloppor och där jag växte upp (Dorotea) så var det något i det gamla gräset som gav utslag
  Så när mina barn växte upp fick dom veta att dom skulle undvika snöfläckarna på våren

 11. Svara

  soffie

  3 januari 2013

  j

 12. Svara

  soffie

  3 januari 2013

  helskumt jag kan inte skriva mycket här

 13. Svara

  soffie

  3 januari 2013

  får beta av mina kommentarer

 14. Svara

  soffie

  3 januari 2013

  varför blir det så?
  tur det löste sig med broddarna,bra med en stark karl 🙂

 15. Svara

  Gun wiik Plls

  4 januari 2013

  Vilka fina naturupplevelser du har runt omkring dig, tänk att få se en bäver! Det kan jag sakna så här i stan ibland, men man kan inte få allt. Fy för ishalka, i synnerhet när man kommit upp i åldern, man vill varken trilla eller ännu mindre bryta något ben i kroppen.

 16. Svara

  Malin

  4 januari 2013

  Vad kul att få se en Bäver live! Min son har en hangup på Bävrar och Grisar 🙂
  Jag har bara sett spår av bävrar.

  Så söt bild längst ned!!!

 17. Svara

  Kicki

  4 januari 2013

  Va’ kul att du prickade in en bäver på bild. Det är ju som du säger, sällan man får se annat än bevis på deras framfart i naturen.
  Idag har vi begåvats med solsken och 4 plusgrader. Fullständigt livsfarligt att gå på vägarna, där glansisen döljs under gårdagens snö.
  Skorpan, stackarn, hade problem med balansen på isen.
  Kramen

 18. Svara

  Mia

  4 januari 2013

  Filodegsrullarna: Jag tänker göra en liten stuvning att fylla dom med, men det funkar ju med bara fräst svamp också!

 19. Svara

  Christina

  4 januari 2013

  Ljuvlig bild den sista.Så lik våran Elsa 😉 Broddar ger mig huvudvärk just nu på jobbet.För två år sedan när vi hade varhavinter så tog de slut på tre dagar och det fanns inte ett grossistföretag som kunde levera.Året efter så beställer jag hem utav helsike för att gardera mig.Och vad har hänt?Nu har jag broddar högt och lågt utspridda i varuhuset utan att det rör på sig.
  Ha en bra helg!

 20. Svara

  Hanna

  4 januari 2013

  Vad kul att se bävern!

 21. Svara

  Menageriet

  5 januari 2013

  God fortsättning på 2013! 🙂
  Vilka fina bilder Du lagt in här! Solen kunde gott få lysa här också, tycker jag. Här är grått och trist. Du lär väl inte kollohunden några ovanor nu när dom är borta? Får han ligga i soffan hemma? När dotra tog över Famos var han ju van att ligga i soffan och det gillade hon inte. 😈
  Här har vi 2 löptikar i huset, så Rollie och Klicker har fullt sjå att hålla reda på om dom syns ute nånstans. :mrgreen:
  Annars är allt som vanligt, förutom att datorn gjort ett ryck och startat, så jag fick göra ett inlägg och läsa alla bloggar jag missat. Det tog flera timmar! 😆
  Hoppas att allt är bra hos Er och pussa på vovvarna från oss! Kramar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 308
 • 380
 • 1 635 179
 • 5 092
 • 65 628
Sök här