Av
den
1 januari 2013

På årets sista dag tillagade jag mitt livs första filodegspaj!
Jag älskar smördeg, men som redan namnet antyder är den fet och kaloririk och jag unnar mig numera sällan några pajer. Men, nu har jag hittat något som fungerar för en kalorijägare som mig! Fettfri pajdeg som man lägger i omgångar på varandra och som när det är klart blir sprött och gott!

Folket i byn skötte sig exemplariskt under nyårsaftonen, inget bus med smällare och raketer hela långa dagen utan det mesta sköts till väders kring tolvstrecket. Tyvärr regnade det och sikten var dålig så jag tycker det var än mer onödigt att bränna av en massa stålar på något man knappt urskiljde på himlen!
Aston, den skotträdda hunden, visst skakade han en stund, och bägge jyckarna flåsade med tungan hängande som en slips, men bara en kort stund. Aston tog en stund sin tillflykt till badrummet där han satt i duschen i mörkret och tryckte, stackaren!
Men, nu är det över för denna gången!

Tillbakablicken i rubriken åsyftar inte en årskrönika utan helt enkelt en tillbakablick på hur vackert det var ute i det vintriga landskapet dagarna innan jul. Detta foto tog jag genom bilrutan när vi åkte för att julhandla.

En av dagarna tänkte vi oss en promenad upp till hembygdsgården där vi kunde släppa hundarna lösa så de fick springa och rasa av sig ett tag.

Snön klängde sig fast vid precis alla ytor, det var gnistrande vitt överallt

Midsommarstång mot rosa moln

Vi tog med oss några leksaker och Aston gillade en pipleksak skarpt, så den bar han in munnen ända hem!

Den nästan obligatoriska vyn över Säfssjön

Nu är i stort sett all snö borta och det är så grått och mörkt. Jag hoppas vintern snart är tillbaka, för tillfället klättrar jag nästan på väggarna här hemma eftersom alla avråder mig från att gå ut i halkan som råder.
Ett par nya broddar står på makens inköpslista imorgon, för tillfället finns bara ett par i huset, och ska vintern se ut såhär så behöver vi definitivt var sitt par!

Nu slutar jag muttra om det dåliga vädret och konstaterar istället att vi fick två nya glädjestrålar i familjen ifjol

Den sjätte februari föddes mitt första barnbarnsbarn Vanessa

och den 27 april var det dags för Victor att komma till världen! Han är mitt bonusbarnbarn, son till makens son och lillebror till Melissa.

Det har alltså blivit både efterrätt och vickning förra året, få se hur många familjemedlemmar vi räknar in när detta år är slut!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  1 januari 2013

  Vackra bilder som alltid..
  Det där med filodeg måste man ju undersöka. La du flera lager på lager alltså?

  Här är det grönt ute!
  Japp…. nästan helt grönt… La ut bilder idag på bloggen….
  Det har regnat i två dagar!

  Sola var framme idag då 😀

  Nu ska jag gotta mig lite med tvn en stund.
  Sköt om er därborta nu.
  kram från nabokäringa :mrgreen:

 2. Svara

  Mia

  1 januari 2013

  Vad vintern är vacker, men jag tror inte du behöver oroa dig för att snön ska försvinna, det kommer påfyllning!!
  Min längtan efter livets dessert finns kvar, hoppas den infrias så småningom… *L*
  Kram på er!

 3. Svara

  Britten

  1 januari 2013

  Fina både bilder och barn

 4. Svara

  Astrid

  1 januari 2013

  Som vanligt helt underbara foton. Tur att du påminner mig om filodeg. Jag har använt det tidigare till efterrätter men har glömt den totalt på senare tid
  Jag gjorde en apfelstrudel en gång som blev jättegod
  Jag tål inte paj eller kakor som är gjord av smördeg, så inte konstigt att jag mådde pyton för några dagar sedan
  Både paj och rökt fisk
  Nu skriver jag Filodeg på ett papper för att komma ihåg
  Kram och fortsätt ha ett bra år

 5. Svara

  Ninni

  1 januari 2013

  Härliga bilder! Jag trodde du skulle skriva en tillbakablick på året som gått. 🙂
  Håller ni på att bli utan snö? Då får du komma hit istället för här lär det dröja innan snön försvinner. Men halt har vi också. Jag funderade på en lite promenad idag men la det på hyllan då det var blankis efter vår lilla väg och jag har ju ingen lust att börja det nya året med ett gipspaket någonstans heller. Smart att ni införskaffar ett par broddar till.
  Vad härligt att få både efterrätt och vickning under året. Inte alla som fått det. 🙂
  Kramen.

 6. Svara

  AprilSus

  1 januari 2013

  Vackra foton som alltid! Jag kan ju inte annat instämma i att det är sorgligt att inte snön fick ligga kvar. Här hos oss är det barmark igen, med bara rester av snöhögarna kvar. Blött och skitigt, mörkt och trist, men eftersom jag bestämt mig för att vara mer positiv, så är det ju helt klart mer lätt framkomligt som det är nu. 😉 Spännande att se vart resten av den här vinter bär iväg? Ny snö eller tidig vår?

  Synd om alla djur som är rädda under nyårsnatten. Jag kunde inte märka att det påverkade Nala nämnvärt, inte ens vid tolvslaget när Mathilda stod på balkongen och fotade. Även här var det en lugn nyårsafton och det var inte alls så mycket extra smällande utöver tolvslaget. Grannhunden skäller varje gång han hör en smäll, men vid tolvslaget var han tyst. Undrar vad de gjorde för att få honom på andra tankar då? Nala bryr sig inte längre när grannhunden skäller. När hon var mindre kunde hon bli rädd när hon hörde honom.

  Önskar dig och de dina en riktigt bra start på det nya året.
  Kramis! <3

 7. Svara

  Menageriet

  1 januari 2013

  Önskar Er alla en god fortsättning på det nya året!
  Det dröjer läääänge innan jag får någon fart på min dator, så jag får passa på när jag kan låna dotras. Här är det snöfritt och ca 5 +. Rena vårvädret alltså!
  Ha det så gott och kram på Er! 🙂

 8. Svara

  Marketta

  1 januari 2013

  Jadu, jag i min tur önskar att resten av snön försvann också så att jag hann med en promenad på hälsospåret innan jag skall börja utbildningen. Jag är så trött att pulsa i snön.

  Här var det också skapligt lugnt. De hade visst rejält fyrverkeri här i byn vid tolvslaget, men då var vi i Rastahyttan. Så den såg vi inget av, såg bara bakom träden att det blinkande till lite.

  God fortsättning!

  Kramizzar
  Marketta

 9. Svara

  TT

  2 januari 2013

  Filodeg måste jag alltså testa!! Har inte tänkt på att man kan göra sånt själv…
  Finfina bilder som vanligt… ja du har ju både flyttat och fått nya familjemedlemmar under året så det händer grejer hos dej också. Kram!

 10. Svara

  Tess- en helt (o)vanlig morsa/tjej med väldigt speciella barn

  2 januari 2013

  Vilka härliga bilder! 27 april är ett riktigt fint datum att fylla år på ;).

  Sv: Jo vi är nog ganska lika, samma humor och skrattar på rätt bra ihop. Hon är dock mer lynnig än jag (skorpion), jag är nog rätt glad och tålmodig mest (oxe) =).

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 476
 • 520
 • 1 640 668
 • 5 101
 • 65 736
Sök här