Bloggen Torsdagstema

Solberget i vinterskrud

Av
den
7 januari 2016

1-P1000544

För första gången denna säsong fick jag skjuts upp till Solberget som ligger ca 4km hemifrån, så nu blir det ett inslag med gratis reklam för Säfsenanläggningen!

1-P1000541

Jag var framför allt nyfiken på Vargspåret, det nya lägenhetshotellet precis intill backen.

1-P1000537

Tre modulhuskroppar har man byggt upp här, och de smälter fint in i miljön tycker jag.

1-P1000564

Inte är det något större fel på utsikten heller, trots att vi inte är i fjällen!

1-P1000535

Snökanonerna går för fullt nu när det är kallt, vis av erfarenhet vet man att det plötsligt kan börja töa..

1-P1000548

Men var är toppen av backen, ja nånstans därinne i dimman..

1-P1000540

En värmande brasa är aldrig fel, kanske dock i kyligaste laget för att stå ute och grilla korv?

1-P1000557

I stolsliften får man sig en rejäl dusch av nytillverkad snö på väg upp mot toppen

1-P1000561

Kan ju inte låta bli träden idag heller..

1-P1000563

Bara några tappra soldater till…
Ett par tips i kylan, andas in genom näsan, den är konstruerad för att värma upp inandningsluften. (förutom om man har lika mycket frusna näshår som jag 😀 )
och låt bli ansiktstvätten de dagar det är riktigt kallt. Det naturliga fettlagret som bildas under natten skyddar ansiktet allra bäst mot kylan!

1-P1000560

Den här aktiviteten föredrar jag alla gånger!
Visst är det synd om mig som måste bo här… 😆

Mitt bidrag till torsdagstema Jag gillar

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Pernilla

  7 januari 2016

  Har de byggt hotell däruppe? Perfekt för dem som inte vill köra. Trevligt att få återse stället på det här viset.
  /P

 2. Svara

  Menageriet

  8 januari 2016

  Sicken tur att få skjuts? :thumbsup:
  Ibland är det dyrt med katt? Speciellt när det ska avmaskas och dom inte tar tabletterna? Axilur måste ju ges 3 gånger och det är ju ingen höjdare. Testade Milbamax och det ges ju bara en gång, men med Ia gick det ju inte iaf. Besvärlig katta! 👿
  Är det exet som åker pulka i backen? :mrgreen: Du får också testa? Det var många år sen jag åkte pulka och inget som jag tänker prova på mera heller. 😀
  Ha det gott i pulkabacken! Kramar och nospussar från oss! 🙂

 3. Svara

  TantGlad

  8 januari 2016

  Jag är ingen vintermänniska. Men fina bilder , det visar du.

  Ha nu en riktigt fin helg.

  Kram från mig.

 4. Svara

  Bia

  8 januari 2016

  Härmed nominerar jag dig till ambassadör för din trakt!
  Fin reklam och tjusiga bilder som vanligt.
  Gillar dimman, det ser ut som ett moln har ramlat ner från himlen.
  Gillar hur trädens grenar hänger, pga snötyngden.
  Ja, jag gillar mycket med snön, bara jag slipper kliva i den. 🙂
  Ha en fin fredag i pörtet! Kram!

 5. Svara

  Violen på Brandholmen

  8 januari 2016

  Vackert och snörikt! Tack för en härlig utflykt med många fina bilder! Snäll kamera som fungerar i kylan!
  Ha en skön dag och trevlig helg!

 6. Svara

  Agneta

  8 januari 2016

  Du bor så nära Säfsen, alltså, coooolt! Och så härligt att komma upp i den fina luften! Jo, jag var väldigt engagerad i att få ett litet gammalt hus i Rättvik eller däromkring, men sen när jag tänkte efter, jag kan ju inte vara så långt från det öppna havet, så det blev inget. Men man måste titta sig omkring ibland. Jag hade ju föredragit den torra fina kylan, även om den är sträng, än den här västskustska råa som jag är född med och så innerligt trött på! Men, men……Nu snöar det i alla fall här också! Men i övermorgon har man “lovat” regn! Är det inte typsikt…..
  Kramar

 7. Svara

  Ninni

  8 januari 2016

  Fina bilder! Vilken anläggning och fint hotell. Härligt att det finns de som vill satsa på “obygden” 😉
  Jag är otroligt dålig på att vara ute när det är kallt och då jag inte är tvungen så blir det att jag stannar inne. Jag klarar ju inte av att promenera nåt vidare heller och hänne har dom grusat så bra efter gatan så sparken kör fast i gruset. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Men jag var ute och skottade i morse medan C läste tidningen (som jag hämtade åt honom). Borde varit ut och fotograferat lite men jag har städat och skött om blommorna och titta på skidåkning så nu är det för mörkt. Skit också. Hoppas på morgondagen. Då ska vi till Bollnäs och titta till barnbarnet en sväng. 🙂
  Kramen.

 8. Svara

  Monica o Jacob

  8 januari 2016

  Kul att få följa med på en liten utflykt 🙂
  Här har vi fått snö så det räcker men
  det ska ju vara vinter nu, tråkigt att skotta bara.
  Ha en skön helg

 9. Svara

  Nette Cecilia

  8 januari 2016

  😉 Snön kommer uppifrån här nu ,äntligen har naturen fattat att det ska var vitt den här tiden på året ,-16 nu så lite bättre än igår då det var dubbelt upp. 😀 Så häftiga träd det blir av snötillverkningen ,bra att det kommer uteaktiviteter igång nu ,trevlig helg ,nette

 10. Svara

  Ela

  8 januari 2016

  Beautiful winter views !!
  Greetings

 11. Svara

  Kersti

  8 januari 2016

  Å vad jag blir glad av dina härliga vinterbilder. Men idag har det faktist snöat här i Enskede så nu är det vackert vintervitt här med. Kram

 12. Svara

  bettyl-NZ

  9 januari 2016

  What wonderful winter photos! I guess they’re just normal life for you but they are awesome to me, as I don’t see piles of snow since moving from the US to New Zealand.

 13. Svara

  Hillevi

  9 januari 2016

  Bor du så nära! Ändå tillräckligt ifrån för att slippa folkmassorna, perfekt!
  Det är så vackert med bergen, det hisnar i mig när jag åker till Dalarna och ser de första blånande bergen. Samtidigt är jag glad över det platta Uppland – i alla fall när jag försöker hålla balansen på skidorna! 😀

 14. Svara

  "LillaSyster"

  9 januari 2016

  Ja, o vad det är synd om dig! 😆
  Härliga bilder, jag måste nog låna trollungarna någon dag och åka lite pulka jag med! Det är ju så kul!
  Ha det gott!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 167
 • 189
 • 1 655 001
 • 5 128
 • 66 118
Sök här