Bloggen

Soliga marsdagar med kalla nätter

Av
den
5 mars 2022

Det är så skönt när ordningen är återställd i pörtet.
Jag har saknat våra dagliga promenader trots att jag svurit ve och förbannelse över halkan och ryggeländet.

Igår tog vi en koppelfri promenad och Daniel skuttade omkring och luktade på varenda trädstam vi passerade.

Klockan har hunnit bli sex och solen gnistrar i vattenspeglar som frusit till is.
När jag kisar ordentligt tycker jag mig se ett par fåglar som vaggar omkring..

Svårt att få skärpa på så här långt avstånd, jag tar några kort men vet inte vad jag fotat förrän jag läser in fotona i datorn och kan se dem i förstoring.
Och visst anade jag rätt, det är gäss jag fotat.

Jag bestämmer mig för att detta är grågäss sedan jag konsulterat fågelsidor på nätet. De här är de första flyttfåglarna jag får syn på sedan jag flyttade till Sundborn så det gör mig extra glad. Jag förväntar mig att få se många fler fågelarter som mellanlandar här under våren, tranor inte minst!
Grågåsen är ortstrogen och kommer tillbaka för häckning till samma plats år efter år. Det bådar gott…

Idag var det åter blå himmel och jag ville gå ner en sväng till sjön

Vi passerade många pyttesmå sjöar på vägen…ingen rolig väg att gå!

Vi stannade därför uppe vid kyrkan och blickade ut över Toftan men lät bli att halka vidare på gångvägarna.
Nu ska jag vara rädd om min rygg och då blir det flera kortare promenader tills vi kan gå på asfalt igen.

Idag var det dags för Johaugs segertåg i Holmenkollen efter att hon nyligen meddelat att hon avslutar sin makalösa karriär.
Det kändes bra att se hennes defilering till publikens jubel, unnar henne alla applåder, en fantastisk skidtjej som varit så överlägsen att hon nästan fått skidsporten att bli ointressant.
Glädjande var att våra svenska och finska tjejer visade bra form, nästa år blir riktigt spännande.
Nästa helg blir Faluns skidspel de sista världscuptävlingarna för säsongen.
Jag skulle ju kunna vara på plats på Lugnet, men jag har blivit för gammal och lat. Tycker tv-soffan är så mycket bekvämare att följa tävlingarna från…

Och imorgon blir det en fullspäckad skiddag med både 5-milen och Vasaloppet!

Som en liten uppvärmning får ni se en film som visar Risbergsbacken i 2018 års Vasalopp

Försök att låta bli att le….

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  5 mars 2022

  Nu är du försiktig så ryggen blir bra. Daniel kan springa lite själv medan du går sakta. Det ser ut att va halt i Risbergsbacken för dom faller som käglor.
  Soliga kramar från oss

  • Svara

   Paula

   8 mars 2022

   Det är hopplöst så länge nätterna är kalla, det som smälter på dagen fryser på till kvällen, men vi kämpar på, försiktigt…och stretchar så gott jag kan! Tack för omtanken, nospuss till Minton, kram

 2. Svara

  LillaSyster

  5 mars 2022

  Tror att vi får se så mycket mer av skidorna om vi tittar hemma från soffan, även om jag förstår att det är lockande då det är nästgårds.
  Förståndigt av dig att ta korta promenader – håll dig varm och fortsätt ta hand om dig! Kram
  (Att hålla balansen i de där backarna är inte det lättaste, hu det låg folk både till höger och vänster och långt ut i skogen det året jag åkte Tjejvasan.)

  • Svara

   Paula

   8 mars 2022

   Duktiga du som åkte tjejvasan, Du har inte fått lust till Vasaloppet också? Tror du skulle fixa det galant, förutsatt att ditt ben håller! Men, varför trängas, jag har svårt för det…tålamodet tryter.
   Kram

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 mars 2022

  Den vägen såg inte så kul ut men omgivningarna är i alla fall vackra att titta på 😀 Skönt att ni är återförenade men du gör klokt i att ta små försiktiga promenader ett tag. Snart kommer asfalten fram och du kan börja träna upp kondis och rörelseförmåga igen. Vi kanske ska satsa på en fjälltopp 😀
  Hahaha, ja jag kommer ihåg de där backarna och alla som föll. Jag tror inte att det blev några allvarliga skador och det var ju tur. Kul ser det ut i alla fall 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 mars 2022

   Jag stretchar och drar och konstaterar att jag är så ovig så det är förskräckligt, men känner i alla fall att det gör nytta. Det får bli en liiiiten fjälltopp. Friskt vågat hälften vunnet!
   Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  5 mars 2022

  Klokt att sköta dej för is och asfalt.
  Lite is kvar på vägar som är lågt trafikerade även här.
  Bra att ha stavar, då man tar sig över sådana områden.
  Imponerad av alla Vadalopppsåkares bedrifter… men kollar inte .
  Skidskytte var på här idag…. tror att det gick någorlunda för svenskar… iaf för Stina Nilsson…
  Ha det gott! Kram

 5. Svara

  bpz3

  5 mars 2022

  Härliga bilder med undantag “gatusjöarna”. Vilken sörja! Där man ju varken gå eller köra. Men det blir ju lätt så när dagarna är varma och soliga, men nätterna bjuder på minusgrader.
  Johaug var mycket smart när hon offentliggjorde igår att tremilen på Holmenkollen skulle bli hennes sista lopp. Då drog hon lite extra publik, kunde hyllas och fira sin avskedsföreställning på hemmaplan. Bra gjort! Hon är betydligt smartare än Kalla, så absolut inte slutade på topp. Så dumt! Johaug gör det. Så smart!.

  Vasaloppet och andra långlopp har jag alltid tyckt var tråkiga. Okej, då målgången om det är fler som spurtar, men inte om åkarna kommer in med fem till tio minuters mellanrum;-)

  Men jag önskar dig en toppen skidsöndag imorgon:-)

  • Svara

   Paula

   8 mars 2022

   Fast det var ju inte Johaugs sista lopp, i helgen är hon här i Falun och slåss om medaljerna…men det är ju bara i Svenska skidspelen, vi får väl låta henne hållas, hon har iaf skidat sista loppet inför hemmapubliken. Kollade på skoj hur dyrt det skulle vara att gå in som publik på Lugnets skidstadion. För en pensionär kostade en dagbiljett 160 o det är ju faktiskt inte så farligt. Men jag är på tok för lat. Minns vilka köer det var till toaletter, det finns inga sittplatser utan man ska helst traska iväg i terrängen och ställa sig mitt i mördarbacken vilket vi gjorde ett år. Och visst är det häftigt när de susar förbi, eliten, men jisses vad fort det går, man hinner inte med!
   Nä det blir tvsoffan…

 6. Svara

  Ditte

  5 mars 2022

  I morgon blir det en stressig skiddag . VI har ju också skidskyttet för damerna i SVT1.Och även idag var det en del. Stort grattis till Therese Johaug för enastående prestation, till Krista Pärmäkoski och Jonna Sundling. Vilka tjejer!
  Och promenaden här med dig och Daniel, gissa vad jag uppskattade den. Visserligen halt men så vackert. Nu gläds jag över att dina fina bilder och njuter av dem här hemma i soffan.
  Varm kram

 7. Svara

  Susjos

  5 mars 2022

  Haha, nej det gick inte att låta bli att skratta under den videon! Verkar livsfarligt med längdskidor! Tur att jag ska åka nerför nu i ett par dagar, är mest orolig över att inte hitta en hjälm som inte trycker på mitt ci-implantat, men det ska nog fixa sig!
  Min man brukar se Vasaloppet på TV varje år, om han inte jobbar, och det är precis vad han gör i morgon bitti.
  Vilken härlig bild över sjön, och skönt att ha Daniel hemma förstår jag.
  Ha en fin skidsöndag!
  Själv kommer jag mest att sitta i en bil på väg upp till Järvsö!
  KRAM!

 8. Svara

  Ninni

  6 mars 2022

  Bra att du tar det försiktigt och är rädd om dig.
  Vad spännande det kommer att bli att se längdskidor nästa säsong när inte Johaug ska vara med. Då kan ju vem som helst vinna som är i form just den dan. 🙂

  Försök att låta bli att le? Jodå det gick bra. Jag asgarvade!!! 😀 Och det fanns ju en hel drös med liknande filmer så jag fick en rolig kväll. 😀 Tack för det. Behövde det.
  Kramen.

 9. Svara

  Ama de casa

  6 mars 2022

  Härligt att du har din promenadkompis hemma igen 🙂 Men ni får ta det väldigt försiktigt där ute i halkan!
  Sitter just nu i soffan och åker Vasaloppet medan regnet öser ned utanför terrassdörrarna. Det blev liiiite kaotiskt i starten i år. Ja, inte här i soffan då 😀

  Ha en fin söndag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 313
 • 380
 • 1 635 184
 • 5 092
 • 65 629
Sök här