Fem en fredag

Fem-en-fredag # 9 Ordspråk

Av
den
4 mars 2022

# 9 Ordspråk

När sa du senast: Borta bra men hemma bäst!”

Idag när jag fick hämta hem min PRINS som alltid ligger högst upp på kuddarna för att inte känna någon ärta!

När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?

Tyvärr var jag inte på plats själv men kan det bli tydligare??

Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”?

Usch ja, prata inte om det! Massor av skräp på min uteplats som borde forslas bort! Hur gör man när man inte har bil?

När talade du senast om trollen?

När något händer som påverkar stora delar av världen sätter nättrollen igång, dem ska man akta sig för, de far med osanning!

Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du?

Jag kan vara jäkligt tjurig och envis när det behövs!

Flera deltagare till temat hittar du hos Elisa

Önskar dig som tittar in en trevlig helg!

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  4 mars 2022

  Härligt att Daniel är hemma igen, även om han inte var borta så värst läne.
  Nättroll det är otrevliga figurer det.
  Kram

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  4 mars 2022

  Daniel, jag är allt lite starstruck när det gäller honom 🙂 visst är det bäst hemma då <3
  Att dela med sig är lycka det….det är inte många som förstår det men barn kan <3
  Här är det mest hundbajs som kommer upp i tö efter vägen! Om nättroll tycker jag INTE! Fula rackare det där…..Tjurig och envis kan då vara bra egenskaper tycker jag 🙂 Ser att du hyllar Ukraina och hörde på tv att två ukrainska tjejer ska åka skidor nästa helg, dom hade lyckats ta sig ut ur landet, heja dom!
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Nu på kvällen känner jag mig helt urlakad. Bara att ha klockan på åtta för att se starten på Vasaloppet är imponerande när det gäller mig. Sprungit ut med hunden mellan varven, men två långlopp var vad jag pallade med. Sen blev det långpromenad i solen, men ack vilka kalla vindar, mössan växer snart fast i huvudet.
   Kramen

 3. Svara

  Minton

  4 mars 2022

  Har ett leende på läpparna. Daniel som är en lite pris och när han får godis av Noelle är dom underbara. Nättrollen är hemska.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   När vi träffar barn utomhus så morrar Daniel åt dem…o jag skäms, känns så onödigt när de inte ens kommer i närheten. Men med Noelle är det helt andra tongångar, de trivs ypperligt ihop. Men så är ju han ju inte kopplad heller, utan kan gå undan om han skulle känna så. Kram från oss

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  4 mars 2022

  prinsen på ärten är ju obetalbar. underbar bild på barnbarnet och prinsen. “tjurig och envis när det behövs” är väl utmärkt!

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 mars 2022

  Jag är säker på att Daniel höll med om att hemma är bäst. Han ser i alla fall ut att trivas alldeles ypperligt på kuddhögen. Skönt för dig att ha honom tillbaka hemma. Hoppas nu att ryggen klarar av promenaderna. Jag tyckte först att det såg ut som om lilltjejen drog i Daniels tunga men insåg snabbt att hon var generös och delade med sig av något gott 😀
  Du har så snälla grannar så någon av dem hjälper dig säkert gärna med att forsla bort det du vill bli av med. Mot lite soppapengar ställer nog någon upp.
  Usch ja, nättrollen ska man hålla på armslängds avstånd…minst.
  Tjurig och envis kan vara två väldigt bra egenskaper att kunna ta fram 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Mina fina grannar har ynkligt små bilar! Där får inget av mitt bråte plats, skulle behövas ett släp! Men jag har en liten plan att anlita Veteranpoolen eller liknande. Då får dom forsla bort skräp och också hjälpa mig att få hem buskar till uteplatser, inte nog med det, de får gräva ner dem också! Tsss, vi får väl se hur dyrt det kan tänkas bli. Kram

 6. Svara

  LillaSyster

  4 mars 2022

  Två sötingar på samma bild – nej det blir inte bättre än så. Envishet kommer man långt på……men ibland så straffar det sig – det vill till att vara lagom envis.
  Tja du skräpet förr kunde man skicka grovsopor med sopbilen en eller två gånger om året – men den tjänsten kanske inte finns längre, jag passerar ju tippen var 14e dag då jag ska till ena jobbet, så här löser det sig ju automatiskt.
  Förra inlägget så bra skrivit.
  Ha en bra kväll och mys med prinsen =)

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Jag har läst om många lyckade sätt att forsla bort skräp. Många hyresvärdar hjälper till, dock inte den vi har…Ja envishet är släkt med dumdristighet men jag tror jag lärt mig skillnaden med åren. ler!
   Kram

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  4 mars 2022

  envis är jag – och kan avsluta saker, men inte tjurig

 8. Svara

  bpz3

  4 mars 2022

  Prinsen på ärtan – Daniel – hahaha:-) Noelle är ju såååå söt. Tiden går verkligen fort. Så stor hon är:-)
  Skräpet – ja, hur forslar man bort det? Du kan ju alltid muta en granne alternativt anlita en flyttfirma. Kanske har du grannar som också har skräp på uteplatsen, så ni kan gå samman om en transport.
  Tjurighet och envishet kan man komma långt med. Vet inte om jag är tjurig, men envis kan jag vara ibland – tror jag;-)
  Vår- eller sommartecknet i sista bilden tackar jag lite extra för:-)

 9. Svara

  Ditte

  4 mars 2022

  Kul med svar som tar utgångspunkt från ordspråk. Bilden på Daniel högst upp i kuddhögen är så härlig.Förstår att det känns fint att han är hemma igen.
  Bilden på delad och dubbel glädje säger allt.
  Nättrollen finns och stundtals blir de mer påtagliga.
  Skrattade gott åt tjurigheten. Jodå, kan känna igen mig här.
  Kram och trevlig kväll.

 10. Svara

  Anna-Lena

  4 mars 2022

  Vår ena katter lagt sig på samma sätt på rn kudde i kväll.Nu ligger han där med fyra fötter i luften och sover så gott!
  Hemma är bäst just nu. Om världen blir en tryggare plats, så vill jag gärna resa igen. Storbritannien, Italien… och så till Finland…. för där har jag aldrig varit…
  Rent under snön på landet!
  Bra på något! Nope!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Självklart rekommenderar jag en resa till Finland, de tusen sjöarnas land. Så lika Sverige och ändå så olika. Språket är totalt främmande, naturen liknande, politiken rätt lika, mentaliteten tja, både lika och olika. Jag har inte heller varit i Storbritannien och jag skulle vilja se de skotska högländerna eller Irland. Italien lockar inte särskilt, har varit i Venedig.men tror du skulle älska Rom, den eviga staden! Kram

 11. Svara

  Bokdamen

  4 mars 2022

  Så mysiga bilder med Daniel och Noelle och så prinsen på ärtan, kul! 🙂 Jag kan vara väldigt envis, beroende på situation och sammanhang, men inte fullt så envis som synden numera 😉

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Synd är nåt helt annat och mycket roligare, hihi!

 12. Svara

  Susjos

  5 mars 2022

  Fint att Daniel är hemma igen, underbar bild med delad glädje , det är kärlek det! På balkongen står nu tre döda växter som måste bort…dock var det ingen snö på dem, eftersom vi har inglasad balkong!
  Ha en fin helg!
  Kram

 13. Svara

  Herr Nilssons Fru

  5 mars 2022

  Nää, nu skojar du. Inte kan du var arg o tjurig. I så fall ska du vara glad att du inte äter mina cellgifter för de gör mig aggressiv ?
  Skönt att få hem Daniel igen. De blir väldigt tomt när de inte är hemma, min lilla fisa hon kommer aldrig hem igen. De är fortfarande tungt.
  Nättroll de verkar väldigt farliga, har inte råkat ut för dem o de är jag glad för. De du visar gör en extra rätt – han ser inte snäll ut.
  Jag har några Norska troll, min mamma gillade dem o jag behöll några när hon dog. Men nu är du mycket närmare din dotter, barnbarn så har du också barnbarns barn – de är inte illa.
  Kramiz o go lördag

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Minns så väl när Blinka gick bort för två år sedan, vilken saknad! Så glad att jag fick ta hand om Daniel nu, jag har ju tiden och kan ge honom mer än flickorna som jobbar kunde. Ja det känns härligt att ha närmare till familjen! Kramen

 14. Svara

  Ama de casa

  5 mars 2022

  Härligt att Daniel är hemma igen! 🙂
  Nättroll är verkligen ett otyg. En himla tur att inga såna florerar i vår bloggsfär!

  Ha en fin lördag!

 15. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  5 mars 2022

  Precis som dig så kan jag vara jäkligt envis och tjurig – och just nu behövs det.Det här med mobiler är ett litet helsicke just nu. Dessutom är det så att det jag inte kan nåt om, det lär jag mig. Fast får man ingen hjälp så tar det väldans lång tid ibland…..vilket inte är så kul när man inte har nån hemtelefon längre!
  Men varken Apple, Tre eller min nya operatör Fello (som ägs av Telia) kan hjälpa mig verkar det som. Men jag ger mig alltså inte…..
  KRAM/Susie

 16. Svara

  Violen

  5 mars 2022

  Älskar dina bilder! Troll ska man akta sig för . Det är mycket bättre på alla sätt och vis att hålla sig till tjuriga kvinnor i sina bästa år!
  Trevlig helg!

 17. Svara

  Ninni

  5 mars 2022

  Tittar på din hög av grovsopor. Har inte ni servicen att ställa ut grovsoporna inför något visst datum eller kan inte din hyresvärd se till att ni alla har chansen att få iväg grovsoporna?
  Som villaägare kan jag beställa hämtning av olika sorters grovsopor. Det kostar mig 100 kronor. Där mamma hyr sin lägenhet kan de ställa ut grovsoporna bredvid soprummet. Ingår i hyran. De hade tidigare ett särskilt rum för grovsopor men det försvann eftersom så mycket sopor försvann till dem som “behövde det bäst”. Även nu hinner man inte mer än ställa ut vissa saker utanför soprummet förrän grejerna försvinner.

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Ack nej, ingen service alls här, hyresvärden bryr sig inte ett jota, det får vi själva fixa. Här finns ingen hämtning heller, skulle gärna betala en slant för det. Inte funkar det som hos din mamma heller, vi har inte ens ett soprum, bara ett par sopkärl på gården. Det är väl egentligen bra att saker försvinner som man lägger ut för att kasta, minns att det funkade så redan när min mamma dog 1981 i Hfors. Jag kunde ju inte ta med mig nånting just på finlandsfärjan så det mesta gick ner till soporna, och försvann med en farlig fart. Men det gjorde mig glad! Då kom de till nytta. Jag ska anlita Veteranpoolen i vår för både det ena och det andra, plantera buskar vid min uteplats, hämta skrymmande sopor osv. Planering pågår…Kramen

   • Svara

    Ninni

    7 mars 2022

    Privata hyresvärdar…. eländigt många gånger.
    Min son hade förrådsrensning för några år sedan. Han bar ut grejer och varje gång han kom med nåt nytt så hade det han nyss ställt ut försvunnit. Han tyckte det var rätt kul ändå. 🙂
    Vad bra att det finns veteranpool där hos dig. Då får du undan lite av varje då du anlitar dem. Skönt. Kram.

 18. Svara

  Kina Hellquist

  5 mars 2022

  Vilken fin bild på dina små älsklingar. Det måste vara jobbigt ibland att inte ha bil. Du tillhör väl ungefär samma generation som mig, och vi har så oerhört svårt för att be om hjälp. Man vill inte vara beroende av andra.
  Har inte nån av dina nära bil så dom kan komma och köra soporna? Det borde ju finnas någonstans i närheten där man kan slänga saker också! Själv hade jag bott här i flera månader innan jag fick veta att det fanns ett “skräphus” lite längre bort som vi hade tillgång till. Inte det vanligt soprummet, utan ett med sortering i olika kärl. Envis som en röd gris kan jag också vara, men jag upplever mig inte som tjurig. Hoppas din rygg blir bättre. Själv var jag till naprapaten igår. Och jäklar var “skön-ont” det gjorde. Precis som du blev jag jättetrött! Har ytterligare två tider inbokade, så jag hoppas på en bättring. Ha det gott nu, och trevlig helg! Kram!

  • Svara

   Paula

   6 mars 2022

   Jag har alltid haft en karl med bil, det har liksom funnits i hushållet. Nu är det åtta år sedan jag skilde mig senast och nu finns inga genvägar. Min familj består av idel tjejer som varken har körkort eller bil, tyvärr. Önskar mig ett skräphus också här. Men vi får åka in till Falun drygt en mil för att lämna grovsopor, och jag skulle behöva både bil och släp…hur det nu är möjligt att jag har så mycket onödigt när jag flyttade hit för knappt ett år sedan???
   Kram och ha en fin ny vecka

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 456
 • 559
 • 1 651 888
 • 5 116
 • 65 975
Sök här