Bloggen

Som en klubbad oxe..

Av
den
6 mars 2013

tandis1

..har jag sovit bort halva denna dag!Frusen och invirad i fleecefiltar som en kåldolme och med alla tre pälsklingar omkring mig..

Idag var nämligen en förhatlig dag, en tandis-dag!
Redan halv nio skulle jag infinna mig i stan, det blev inte många timmars orolig sömn med drömmar om förrymda tigrar!
Väl där fick jag min lilla cocktail och satte mig och väntade några minuter.
Drogen fungerar verkligen konstigt, jag känner ingen verkan medan jag sitter där, ändå kan Hasse senare säga att jag somnat! Nå, in kom jag till tandläkarstolen, sen minns jag inte mer..
Bara en tand skulle idag lagas, jag har sällan karies men däremot tänder som spricker sönder, det lossnar flisor och bitar och det är inte skoj alls!

När jag var klar åkte vi först till DollarStore då jag länge haft behov av att fylla på hygienförråden men inte kommit iväg till stan. Vinglig gick jag där och höll mig i kundvagnen medan Hasse snodde runt och hämtade det som skulle inhandlas.
Satte oss i bilen….zzzzzz sen minns jag inget mer innan vi åkte upp på vår avfartsväg.

Väl hemma insåg Hasse att jag nog inte skulle vingla omkring med Blinka på byn idag, så han tog henne med sig i bilen. Han åkte klockan tolv, och klockan halv tre vaknade jag, äntligen varm och utvilad!
Efter en stor mugg kaffe började jag känna livsandarna vakna igen!

Igår på vår promenad fick jag syn på

svananda

..något som såg ut som en stor snöklump i vattnet

svan2

..men sedan såg jag klumpen sträcka ut en lång hals..

svan3

och insåg att det var vårens första budbärare svanen….och titta, dom är ju två!

svan1

med sirlig elegans simmar dom därute och bidrar till varma vårkänslor som bubblar upp inombords!
Snart är våren här!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  6 mars 2013

  Aj, aj var rädd om dig för den här förkylningen verkar kunna ta hårt
  Det låter ju som att du hade feber

 2. Svara

  Ninni

  6 mars 2013

  Åh, vilken tur jag inte har tandläkarskräck! Däremot avskyr jag bedövning hos tandläkarn så det är bara vid rotfyllning och då en tand ska dras som jag tar emot bedövning. Har haft nåt djupt hål nån gång och tandläkarn borrade lite, gjorde ett uppehåll och frågade mig om jag verkligen inte skulle ha nån bedövning. “Ää” sa jag. Så höll han på tills hela tanden var borrad och klar. Visst gjorde det ont men då det var gjort så var jag mig själv igen utan nån bedövning som skulle gå ur. 🙂 Tur vi är olika.
  Jag vinglar runt idag med men inbillar mig att jag är lite mindre yr idag ända tills jag råkar böja mig ner lite eller vrider på huvet för snabbt… då återkommer jag till verkligheten igen. 😕
  Skönt att Hasse tog med Blinka så du slapp ut och rasta henne i ditt tillstånd.
  Vad härligt det ser ut med svanar i vattnet men fy tusan vad kallt det lär vara.
  Kramen.

 3. Svara

  Darkangel och fröken Jokkmokk

  6 mars 2013

  Ja, där är du som en klubbad oxe! 😉
  Skönt att det är över nu!

 4. Svara

  Mia

  6 mars 2013

  Läste att det har anlänt två tranor till Hornborgasjön, så nu är det verkligen på G och dina svanar bekräftar det också…
  Hoppas du piggar på dig, vännen…kram från mig!

 5. Svara

  Nette Cecilia

  6 mars 2013

  😉 Jag har inte behov av några hjälpmedel när jag går till tandläkaren brukar inte ens ta bedövning om jag inte behöver ,Men vi är alla olika .Tänk att du fått ett svanpar det räcker väl inte länge förrän dom tjoar här i trakterna också kram Nette 😀

 6. Svara

  soffie

  6 mars 2013

  men fy vilken dag för dej tur du har dina gosingar att kura ner dej med, hoppas du känner dej bättre nu, ååå vårtecken härligt, jag såg svanar då vi åkte från Göteborg till Karlstad och även några gäss som kom å flög. kramen å vilka fina bilder

 7. Svara

  BrittMarie

  6 mars 2013

  Oj då! Nu blev jag rädd att du fått bältros. Tandläkarens cocktail verkar häftig, men tur att det funkar så du får gjort det som behöver göras. Annars ser det ju rätt mysigt ut under filten med alla pälsklingarna omkring. Just det ja! Där ser jag ju den där tavlan, som fick mig att rota i mina gömmor. Nu har jag ju det nästan lika fint som du 😀
  Kram

 8. Svara

  lisa

  6 mars 2013

  Ja men jag har hört vingslagen o tittat upp. Och vad ser jag. Jo SVANAR på G. Det äääär ju våååår. Trots att inte värmen inte har infunnits sig. Och det är snö och is. Det är bara så härligt när svanarna kommer. Hoppas du har vaknat till liv! Kram Paula från Lisa.

 9. Svara

  Ingegerd

  7 mars 2013

  Oj,oj, vilken drink Du fick hos tandis! Skönt att Du slapp känna något, förstår lite hur rädd man kan vara. Bra att Du inte har hål annat än i undantagsfall! Kanske Du sköter tänderna exemplariskt just för att slippa laga. Här lyser solen och endast jag är uppe, passar på att titta in här medan jag kan sitta en stund pga värken.
  Ser ut att bli enriktigt fin dag. Ha det så gott!

 10. Svara

  Synnøve

  7 mars 2013

  Stackars krake, sånt där är inte kul. Men det är ju bra att cocktailen funkar i alla fall.
  Jag fick nått liknande igår, intravenöst då, när jag skulle operera bort knölen på hakan 🙂

  Fina bilder från Svansjön 😀
  Kram och hoppas du mår bättre idag.
  Kramar nabokäringa :mrgreen:

 11. Svara

  Kicki

  7 mars 2013

  Det verkar vara riktiga knockout droppar du får hos tandläkaren. Borta från världen i flera timmar. 😉
  Men det är ju bra att det finns hjälp att få mot din tandläkarskräck. Nu är du ju i.a.f. jätteduktig som tar dig till tandläkaren när du behöver och inte skjuter upp det som du gjort tidigare.
  Nu kommer ju våren smygande också. Vad kan vara bättre?
  Kramen/Kicki

 12. Svara

  Rebecca

  9 mars 2013

  fina bilder ^^

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 85
 • 497
 • 1 652 507
 • 5 119
 • 66 012
Sök här