Bloggen

Sommaren fortgår och värmen består

Av
den
26 juni 2023

Värmen ångar snart ut ur öronen på mig, liiite svalare kan det väl få bli??
Tids nog blir det så, och då klagar man på det, jag vet…
Min och vovvens midsommar var lugn och behaglig, fast den började med lite småpanik.
På midsommaraftons morgon upptäckte jag att Daniels hjärtmedicin var slut, jag tog sista tabletten och han ska ha två per dag!
Jag är otroligt slarvig med det mesta men mediciner har jag aldrig missat…
Jag kollade upp att lasarettets apotek hade öppet till tre, och höll tummarna för att de även hade djurmedicin trots att de ju inte har några djur-patienter på sjukhuset!
Bussarna gick sällan så vi tog en lite längre morgonpromenad än vanligt..

Vi går förbi stadsparksdammen, här växer så mycket näckrosor att man knappt ser vattenytan

Daniels medicin fanns tack o lov,så med lättat hjärta gick vi hemåt.

Pilträden vid lasarettets parkering är så enormt fina!

På kvällen åt jag upp en hel burk saltgurka, så på midsommardagen var det dags för påfyllning av både gurka och dricka, det absolut viktigaste i varmeböljan.

Daniel får nöja sig med sjövatten, kolla tungan! Den kan gulpa upp en hel liter vatten i en slick!

Nere vid bryggorna fick jag syn på en jäääääättestor båt, ser ni dem som sitter i båten, huvudena är som små knappnålshuvuden, undrar hur den låter när den dundrar på sjön!

Jag plockade inga sju sorters blommor, jag drömde inte om prinsen men titta vad jag hittade på vår väg!
Groda eller prins? Det kvittar ju, jag tänker inte pussas för jag har redan min prins!

Att ligga och sola är inget för mig, den enda värme jag gillar att vistas i är i bastun, men det här var ju lite fiffigt. En luftmadrass fastkedjad vid en boj, där kan man ligga och guppa i godan ro medan solbrännan fäster på huden! Observera de fina svanarna som jag så flitigt fotade innan jag begrep att de var fejk…”rodnar”

Ett fotominne dök upp, året är 2016, midsommarafton, jag går och hämtar en liten rymling som tagit sig ut ur hagen. Ja, det är en häst, ingen leksakshäst utan Lufsen, söt men envis som en åsna! Han var inte helt med på att återbördas till de andra kusarna, så det tog sin rundliga tid att passera hela byn. När han satte hovarna i backen då stod vi där tills han behagade röra på påkarna igen. Vi fick se många leenden längs vår väg och det kändes ju bra att kunna roa publiken…

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  26 juni 2023

  Vilken tur att hans medicin fanns. Värmen är inte kul men förhoppningsvis blir det svalare. Daniel är så söt när han står i vattnet och dricker.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   Har haft stenkoll på väderprognosen då jag tänkt ta en lunchkryssning på sjön. När jag väl bokat fredagen får jag se att då ska det minsann regna…
   Kram från pörtet

 2. Svara

  Znogge

  26 juni 2023

  Så skönt att medicinen fanns hemma och en promenad i vackra omgivningar fick ni verkligen.
  Jag gillar att sola men att bada bastu tycker jag är snudd på kvävande. Så olika man kan uppfatta saker.

  Önskar en god kväll!

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   Jag är uppfödd med bastubad sedan barnsben, men jag förstår precis vad du menar med kvävande. Fast då är det fel typ av bastu, det ska vara varmt och mycket fuktigt, då tycker kroppen bättre om det , svenskarna har för torrt i bastun…

 3. Svara

  susjos

  26 juni 2023

  Verkligen tur att medicinen fanns! Stadsparksdammen ser bekant ut med sin gärdsgård, och visst finns det ett timrat hus där som är ett café eller nåt? Måste leta reda på foton från min barndom i källaren, vet att jag har en bild där jag hänger på just den där gärdsgården!
  Va, är svanarna inte levande???
  Grodan /paddan är det i alla fall? Du skulle ju ha pussat den!
  Så fint foto på dej och den lilla hästen!
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   https://www.visitdalarna.se/gora/ata/ryggasstugans-vaffleri-cafe Javisst är det så, våffleri är det numera minsann, vi åt där ifjol, kanske blir det i sommar också. Jag vill gärna se fotot på en hängande susjos på gärdsgården! Kram

   • Svara

    susjos

    27 juni 2023

    Åh, tack för länken till våffleriet! Känner igen huset! Och , ja..jag ska hitta fotot på mej vid gärdsgår´n!
    KRAM!

 4. Svara

  BP

  26 juni 2023

  Sista bilden är sååååå fin. Och storyn så kul:-)
  Helt fantastiska bilder. Naturen i Falun verkar ha exploderat, betydligt mera än här faktiskt. Hos dig är det ju fortfarande grönt, vilket man inte kan säga att det är här… Lite mera åt gulbruna hållet.
  Vilken himla tur att du fick tag i Daniels hjärtmedicin. Är inte speciellt slarvigt själv, men vad gäller mediciner vill jag gärna ha ett “lager”. Ja, inte så att de passerar bäst före datum utan typ fyra veckor framåt.
  Tycker lite synd om dig att du inte trivs i värmen. Men som sagt, ni verkar ha det varmare än vi här. 23 till 24 grader och det fläktar hela tiden, så det blir liksom aldrig för varmt, inte för mig i alla fall…

  PS. Morden i Midsommar imorgon. Ny säsong. Lika “suspend disbelief” som alltid antar jag;-) Serien är dock ett måste:-) DS.

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   Nog är det mycket gult och torrt här också. Och allt har typ blommat över mer eller mindre, så resten av sommaren blir rätt blomsterlös. Vet du, jag har gett upp Morden i Midsomer, det blev för tramsigt för mig. Gläds du som gillar sol och värme, jag gnäller säkert när regnet väl kommit o hållit på några dagar…aldrig är människan nöjd! Ja den där Lufsen glömmer jag inte i första taget, han lever och har hälsan liksom alla övriga sexton kusar som jag bodde granne med. Saknar dem otroligt mycket!

 5. Svara

  KajsaLisa

  26 juni 2023

  Stackars groda, kan inte vara lätt att vara det i den här torkan. Det ser grönare ut hos dig än hos mig i alla fall.

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   Grodan är en padda har jag fått lära mig. Nog är det väldigt torrt här, inte regnat på en månad! Trodde flytten till förorten skulle innebära färre vilda djur men det är tvärtom. ´Dagens djur var igelkott och hackspett på nära håll, igår rådjur och hare. Gillas!

 6. Svara

  Mia

  27 juni 2023

  Ingen medicin, vilken panik! Men tur att det löste sig, fast jag kan känna oron och känslan….. Den där stackars grodan kan inte ha mått så bra med tanke på värmen men den hade kanske inte så långt till vattnet? Kram på’re

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   Grodan var tydligen en padda, och hade en bit till vattnet. Jag tror många djur får ge sig på jakt efter vatten nu, för jag träffar ju på så många här. Harar, rådjur, alla är nog törstiga nu. Längtar efter rejäl rotblöta, har ni fått det? Läser hela tiden om regn och åska men aldrig i närheten av mig.
   Kram

   • Svara

    Mia

    28 juni 2023

    Stackars djur….. Vi har fått 13 mm regn totalt men nu ska det tydligen komma mer OCH åska, vilken jag helst vill slippa mest för Artemis skull, hon gillar verkligen inte det! Kram på’re

    • Svara

     Paula

     28 juni 2023

     Nej åska gillar de flesta hundar inte, det är nog inte bara smällarna utan något i atmosfären som stör dem. Men sommaråskväder lär man inte kunna komma undan. Kan Artemis ligga inne i badrummet medan det pågår som värst? Eller nere i källaren dit ljuden inte når lika mycket? Nästa vecka ser ostadigare ut o förhoppningsvis svalare, jag är totalt orkeslös nu
     Hoppas du får en fin sommardag/Kram

 7. Svara

  Anna-Lena

  27 juni 2023

  Jobbigt att promenera i värmen. Men ibland måste man. Och ibland gör man det ändå!
  Gott att du fick lön för mödan.
  Regnet har kommit hit.Mer än 50 mm sen igår em. Dock inget riktigt störtregn. Gissar att naturen sörplar i sig av allt vatten.
  Hoppas att du också får lite svalka!
  Häftig groda! Får se till att hålla sig borta från solen, men det gör det sannolikt också.
  Kram

 8. Svara

  Anna i Portugal

  27 juni 2023

  Vad bra medicinen fanns till Daniel! Jag gör en massa smörgåsgurka nu av skörden, frågan är om det kommer att räcka hela året, Roger älskar den. Grodan är fin, men som du säger, du har ju redan din prins.

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   Så bra att du kan göra egen gurkinläggning, det har jag aldrig gjort. dår jag aldrig odlat något. Svampinläggningar är jag bra på, följer recept för sill och det blir jättegott med svamp också.

 9. Svara

  åsa

  27 juni 2023

  Sån tur att medicinen fanns ? ibland ska man ha tur ?
  När det gäller medicin så kan jag ibland tycka att den för väntan innan man går hämta ny medicin gör att man glömmer bort… hos oss ska det ju typ finnas mindre än en veckas förbrukning kvar och jag minns när min Huskys medicin började ta slut så fick jag vänta tills det var ungefär en veckas medicin kvar, han hade Adison sjukdom och fick kortison morgon och kväll.
  Pussa en groda skulle aldrig falla mig in ?
  Värmen njuter jag av, men jag solar aldrig, ogillar att ligga och stekas.
  Gillar sista bilden och berättelsen ?
  Ha en fortsatt fin tisdag

  • Svara

   Paula

   27 juni 2023

   Du har väl också hittat din prins så du slipper pussa grodor, “ler” Jag har en del krämpor och mediciner som gör att jag tål värmen sämre än om jag var frisk, men att sola slutade jag nog med redan för längesen för jag tycker det är tråkigt, jag vill helst ha ett tidsfördriv annars blir jag uttråkad. Min dotter däremot älskar att sola, vi är helt enkelt alla olika. Ha det gott i sommarlandet

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  27 juni 2023

  Oj, jag kan riktigt känna lättnaden när du fick veta att medicinen fanns. Kanske hade det gått bra ändå men man vill ju inte chansa. Ett tips är att ringa till apoteket om det händer igen. Då får du veta om medicinen finns och de brukar kunna tala om var den annars finns.
  Ni fick i alla fall en härlig promenad förbi vackra platser även om det kanske var lite väl varmt. Jag trodde först att det var en ganska liten båt men när jag tittade efter huvudena fick jag raskt ändra uppfattning. Fin bild på grodan men att pussas för att få en prins skulle inte jag heller ha gjort. Det är bättre att grodan får vara ifred från pussar och att vi får leva som vi gör nu 😀
  Vilken söt liten Lufsen och du ser inte alls missbelåten ut över att behöva ta det i hans tempo 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   28 juni 2023

   Åren i Säfsen med sjutton hästar som närmaste granne var helt fantastiska. Jag var inte hästvan alls, har aldrig ridit, men modigt tog jag mig an de stora (och den minsta) Men man ska ha respekt för hästar, de kan få panik och börja skena, vilket hände när matte var bortrest. Det var ingen kul upplevelse och jag var chanslös när de rymde ur hagen och kom dundrande.Allt avlöpte dock väl när jag fick tag på hästkunnig tjej som kom och styrde upp det hela.
   Ja jag var rätt arg på mig själv över mitt slarv med medicinen, muttrade visst något om en senil finnkäring…
   Kram

 11. Svara

  Ditte

  27 juni 2023

  Skönt och tursamt att medicinerna fanns. Har några gånger varit med om att mina smärtplåster inte finns så jag brukar ringa och kolla upp. (Såg att du fått detta tips) Värre var det under pamdemitiden då det var brist på dessa i hela Europa och västvärlden .
  Varmt är det ju så skönast är ju att vara där det är svalt och närheten till vatten är ju behagligast. Alltså, att det är lätta att ta sig dit om vattnet inte finns helt nära.
  Regnet har vi inte sett till här hemma på Söder, men vet att det kommit några skurar i andra delar av stan.
  Gläds med dig över de vackra omgivningarna och visst är Sverige fantastiskt denna ljuva sommartid.
  Härliga bilder.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   28 juni 2023

   Tack för tips Ditte, hade jag haft längre till apoteket hade jag nog ringt, nu skulle jag ändå ut på hundrastning så då tyckte jag att vi kunde ta en promenad ner till lasarettet. Jag sörjer inte värmen lika mycket som torkan som följer av densamma, allt har nästan blommat över och det känns trist när vi inte ens gått in i juli. Men inget kan vi göra, vädrets makter rår vi inte över. Kram från pörtet

 12. Svara

  LillaSyster

  27 juni 2023

  Ett välutrustat apotek ?
  Bra gjort att få hem hästen igen =)
  Idag på fm fick vi 3mm regn och tänk att jag kunde bli så blöt utav det …. var bara att gå hem och lägga kläderna I tvättmaskinen och handdukstork håret och ta fram torra kläder. Men sen i em/kväll strålande sol igen .

 13. Svara

  Anki

  30 juni 2023

  Skönt att medicinen fanns 🙂
  Själv har jag inte så stor lust med någonting … värmen har varit besvärande, minst sagt!
  Idag är det i alla fall en helt annan luft och jag kunde njuta extra under morgonpromenaden … och även orkat läsa blogginlägg som jag missat.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här