Bloggen

Sommarsolstånd

Av
den
20 juni 2016

solstånd

Så är vi åter där, på årets ljusaste dygn, och hur många kvällar har jag suttit ute och njutit?

Som vanligt inga alls, mygg, knott och kyliga vindar har inte lockat till utevistelse alls!
Idag har jag berättat om midsommarfirandet på språkcafeét, och varför vi firar först på fredag när det egentligen skulle varit idag…

0618a

Som tur är njuter jag i alla fall utomhus vareviga dag, här är vi ute på en cykeltur, ännu alldeles allena på cykelleden, det lär vi inte vara om en vecka när turisterna anlänt..

0618b

Vem säger att inte ett kalhygge kan vara vackert (jo jag!), men då gäller det bara den korta stund när tuvullen blommar!

0618c

För visst är det tjusigt så säg! Vintermänniskan i mig ser de ljuvaste snöhögar överallt… :mrgreen:

Med all sannolikhet lär vi också hinna plocka minst sju sorters blommor att lägga under kudden på midsommarafton..för nu är det frodigt så det räcker!

0615a

Om man nu skulle ha sådana ambitioner… 😆

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  20 juni 2016

  Tack för info om vad de vita blommorna heter. 🙂 Uppe i finska Lappi var det helt bedövande vackert på mossarna av det vita.
  Kram!

 2. Svara

  Gun

  20 juni 2016

  Ja va fort tiden rusar iväg! Vill inte tänka på att det mörknar igen, den nordiska sommaren är alldeles underbar men för kort… Hoppas på en upprepning av förra sommarens underbara kvällar i Finland, underbar solnedgång 3 veckor i rad på vår bergstopp…

 3. Svara

  Gunnel

  21 juni 2016

  När jag ser dina fina bilder tänker jag på vitsippsskogar och absolut inte på snödrivor. Brrrr.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  21 juni 2016

  Ambitionen är att göra en krans att sätta på huvudet för det är liksom tradition, fast på senare år har jag fuskat och klätt ett diadem – för det är lite mer praktiskt då man har långt hår.
  Vackra cykelstigar. Ha nu en fortsatt bra midsommarvecka och en riktigt trevlig midsommarhelg! Kram

 5. Svara

  Kicki

  21 juni 2016

  Vilken trolsk och vacker header du har nu.
  Fina bilder i övrigt också. Går det bra att cykla med Blinka, eller har du henne i cykelkorg?
  Kramen

 6. Svara

  Milla

  21 juni 2016

  Åh nej, går redan mot mörkare tider. Jag som har en och en halv MÅNAD kvar till semestern ens börjar… Tur att en kan jobba från sjön imorrn när det lovas värme 🙂
  Heippa!

 7. Svara

  Hillevi

  21 juni 2016

  Här har det varit för torrt för att mycket mygg ska ha hunnit kläckas, stackars svalorna får jaga långt och mycket. Knotten har inte heller synts till än. Allt kommer nog här med…
  Så vackert med tuvullen! Håller dock med Gunnel att de liknar vitsippsbackar mer än snö…!
  Jaså, ni får turistinvasion ni, tja, Dalarna är väl synonymt med svensk midsommar!

 8. Svara

  "LillaSyster"

  22 juni 2016

  :party: Grattis på din namnsdag fina Paula! :music:

 9. Svara

  Ruth

  22 juni 2016

  Har bläddrat bakåt på din blogg och läst, har missat så mycket, är inte inne på bloggarna så ofta, typiskt ett sommarsyndrom. Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna 😥 Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga elaka flygmarodörer, på kvällen blåser det aldrig och då är det fritt fram tycker dem, suck….
  Önskar dig en fin midsommar ?

 10. Svara

  Pernilla

  22 juni 2016

  Vilken vacker “ull”. Har jag aldrig sett förut. Sju sorters blommor hoppar jag över. Ännu är jag ju gift och får hoppas att jag är det nästa år också.
  /P

 11. Svara

  Tredje året i Hjo

  23 juni 2016

  Skulle visst bli regn här till midsommar. Ja, ja, det behövs. Så jag klagar inte. Fast det finns ju så många andra dagar det kunde regna på. Men inte denna sommar, Vätterns vattenstånd ligger 20 cm under det normala. Det blir rätt många liter vatten det, som går att räkna ut ifall man gitter.
  Trevlig midsommar!

 12. Svara

  Malin

  29 juni 2016

  Jag försökte också fota tuvull eller ängsull som vi säger (tror det är ungefär samma växter iaf) under midsommar i stugan i Tornedalen.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 491
 • 499
 • 1 641 182
 • 5 101
 • 65 748
Sök här