Läst

Söndags-smakbit # 10

Av
den
13 mars 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
Denna lördag hittar du smakbitarna hos Emilie

Jag läser Em av den vietnamesiska författaren Kim Thúy som är en av mina favoritförfattare. Alla hennes romantitlar är ytterst korta, jag har tidigare läst -Ru, -Man, och -Vi
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid. 75

“Louis bär sin bebis på ryggen med hjälp av en tygremsa, så som alla barn i den tillfälliga familjen bär sina syskon. Om nätterna stänger han kartongen för att skydda flickan mot råttorna som älskar att kalasa på små tår. Han är stolt över att vara den som gett henne namnet Hong, för att hon trots gatudammet är så vackert blekrosa om kinderna. “

sid.89

“Himmelsguden, eller Ong Troi, har arton gissel i beredskap åt personer som beter sig klandervärt. Den som slösar med ris måste äta en mask för varje riskorn som lämnas i skålen. Den som stjäl en annans kvinna, lurar ett barn eller behandlar goda människor illa ska kastas i ett bad med kokande olja. I helvetet finns en tydlig straffskala. Här på jorden straffar Ong Troi lite på måfå och enligt en flytande tidtabell.”

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Lottens Bokblogg

  13 mars 2022

  Jag har läst alla hennes böcker och tycker mycket om dem. Inklusive den här. Tack för smakbiten!

 2. Svara

  annettejuhlin

  13 mars 2022

  Jag har inte läst någon av hennes böcker. Jag har ingen aning om varför. Tack för påminnelsen, citaten var välskrivna och drabbande, jag måste välja någon av hennes böcker till min nästa bokbeställning.

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 mars 2022

  tycker mycket om Kim Thúy

 4. Svara

  Anna-Lena

  13 mars 2022

  Har aldrig hört om! Tänk vad man är inkörd på svenska och engelskspråkiga författare. Kanske någon annan västeuropeiska emellanåt. Men aldrig östasiatiskt. Tokigt!

 5. Svara

  Ditte

  13 mars 2022

  Tack för fint smakprov. En författare jag också läst och har blivit tagen av hennes böcker. Hoppas att fler ska hitta henne.
  Kram

 6. Svara

  Cinnamon

  13 mars 2022

  Jag måste läsa någon av hennes böcker. Tror att jag kommer tycka om dem. Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Bokdamen

  13 mars 2022

  En favoritförfattare, läst allt som översatts. Lyssnat på henne när hon berättat om skrivandet, digitalt samtal, det var väldigt intressant. Tack för smakbiten!

 8. Svara

  Monika

  13 mars 2022

  Kim Thúy har jag varit nyfiken på länge nu, men än har jag inte gjort något åt det.

 9. Svara

  FrökenChristina

  13 mars 2022

  Jag har inte läst men en vän har läst. Hennes son är född i Vietnam och därför viktigt för henne att läsa om landet. Tack för smakbit.

 10. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  13 mars 2022

  har läst Ru och den tyckte jag mycket om. ska gärna läsa flera av hennes titlar. tack för smakebiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 361
 • 559
 • 1 651 793
 • 5 116
 • 65 967
Sök här