Söndags-smakbit # 13

Bloggen Betraktelser ger oss varje söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på

En av böckerna jag läser nu är: Penguin BloomEn udda liten fågel som räddade en familj av Cameron Bloom

En egenartad berättelse om hopp och mod. Den får sin riktning när en förskräcklig olycka inträffar. Camerons fru Sam är mycket nära att förlora livet när hon faller från hög höjd. Hon blir förlamad och sjunker snart ner i en djup depression. Då kliver Penguin in i deras liv. Hon har också fallit från hög höjd. Penguin är en flöjtkråkeunge och har ramlat ur sitt bo ch ligger övergiven och skadad framför Sams och Camerons söner.

Smakbit:
“Sam och jag är friluftsmänniskor – vi föredrar dammiga stigar framför stadsgator, lerhyddor framför museum och gatumat framför fina middagar. För oss är en festsal upplyst av glittrande ljuskronor blek i förhållande till en natthimmel fylld av okända stjärnbilder”

0

15 Comments:

 1. Tack för smakbit. Verkar som en fin bok.

 2. Jag vill inte kalla mig för friluftsmänniska, men annars håller jag med :)

 3. Tack för smakbiten. Finns få saker som är så vackra som en stjärnhimmel!

 4. Det hørtes ut som en virkelig fin bok. Jeg er enig med smakebiten i at en stjernehimmel er mye vakrere enn lysekroner i taket. Men jeg tror nok jeg er for mye byjente til å sette stor pris på “dammiga stigor” og “lerhyddor” :-)
  Ha en riktig fin påskesøndag!

 5. Den boken är så fin! Tack för smakbiten!

 6. Tack för smakebiten, den köpte jag på bokrea

 7. Tack för smakbiten. En bok som var okänd för mig.

 8. har hört talas om den här tidigare. ska absolut läsa den. tack för smakebiten!

 9. Den här har jag länge velat läsa.

 10. En helt ny bok för mig. Har inte hört talas om den tidigare så stort tack för smakprovet. Känner att jag nu ligger efter med min läsning men ska ta tag i den igen. Tycker ju om att läsa.Men dte blev en del kinesiska innan vi åkte och nu har jag repeterat lite och ägnat tid åt spanskan. Men jag komer igen.

 11. Tack för smakbiten ! Åå den måste jag ta och läsa. Verkar fin.
  Ha en fortsatt fin påsk !

 12. Jättefin bok det där ;) tack för smakbiten!

 13. Kan förstå hennes depression, får lite mardrömskänslor när jag tänker på att inte kunna gå, eller se, eller höra…

 14. Herlig smakebit – det er noe med det å (innimellom) være ute i naturen og bare nyte den :)

Kommentera