skyltsöndag

Skyltsöndag # 151

Av
den
1 april 2018

I veckan som gick var jag iväg till vårdcentralen för en blodtryckskontroll.
Varje resa härifrån känns som ett litet äventyr.
För första gången bokade jag min resa på Dalatrafiks app istället för att ringa, och jag var lite orolig om det hade funkat då man ju inte får någon bekräftelse.
Bussen jag skulle åka är nämligen en tur som kräver förbeställning och när man ska kliva på står chauffören och bockar av alla passagerare som vill åka med.
Står du inte med på listan får du inte följa med, basta!
Denna gång var det två som inte fick följa med, en av dem sa att han bokat tre platser men det visade sig att man bara uppfattat en resande…
Tack och lov fanns mitt namn på listan…

Visst låter det gulligt med “sjukstuga” istället för vårdcentral? Trevligt att skylten fått stå kvar…

Jag hade tid bokad klockan elva men fick vänta tio minuter och då passade jag på att se mig omkring
När jag blivit inkallad blev jag ombedd att sitta ner i ett ljusdämpat rum där jag skulle vila en stund…
“Nej, nej, det har jag inte tid med”, utbrister jag då! Bussen tillbaka går om en halvtimme och om jag behöver sitta här och vänta så stressar jag bara upp mig ännu mer över att kanske missa bussen och bli kvar i fyra timmar innan nästa buss går!

Sköterskan förstod mitt dilemma och mätte trycket ganska omgående, och si, det var bättre och lägre än på tjugo år!
Nu kom sig nog detta av en ändring på min medicinering, men tyvärr har jag fått en besvärande rethosta av den nya medicinen.
Så nu får vi byta ut den och prova en annan…vilken fick jag inte veta, läkaren skulle konsulteras.

Se vilket trevligt initiativ, att träffa nya vänner är aldrig fel, speciellt inte när man går hemma föräldraledig!

Kan avslutningsvis berätta att på hemresan var jag enda passagerare så jag fick bre ut mig bäst jag ville!

Temat skyltsöndag förvaltas av BP
och en lista på skyltare hittar du här

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  1 april 2018

  Snyggt skyltat!
  Att de skickar en hel buss, när de tar upp beställning…. borde ju räcka med en taxi vissa gånger. Ja, ja huvudsaken är ju att du kommer dit du ska! Skönt att trycket var som det skulle, nu får vi hoppas att de hittar en ny medicin som passar dig. Kram från en som shoppat loss i blomsterbutiken idag!

 2. Svara

  BP

  1 april 2018

  Nu vet jag hur det går till att åka kommunalt när man bor “på landet”. En helt ny värld för mig som ju är asfaltbonde;-)
  Tycker det är toppen att du passade på att fota skyltar:-) Bilden på affischen för forskningsstudien är himla rolig. Snacka att ha barnasinnet i behåll som vuxen:-)
  Rullavagn-initiativet är absolut en höjdare. Å designen är väldigt snygg.
  Å första skylten visar ju en blå himmel, så jag är mera än nöjd med skyltarna där också:-)
  Tusen tack för toppen skyltning. Stort tack för länken också:-)

 3. Svara

  Karin Eklund

  1 april 2018

  Så fint du berättar om allting och samtidigt lyckats få till en bra skyltsöndag i inlägget. Skrattade glatt när jag tänkte på hur fyllda bussarna är på t.ex Kreta. Skohorn måste till för att så många som möjligt ska ha plats, stående. Där behövs ingen förbokning. Kanske något för det svenska bussväsendet att ta efter?

 4. Svara

  annettejuhlin

  1 april 2018

  Gillar sjukstugeskylten, det låter litet gammaldags och därför trevligt av någon anledning. Bara att hoppas att sjukstugan och varuintaget inte är på samma plats, trots att pilarna pekar åt samma håll 😉

  Skönt att blodtrycket var bra, men trist att du inte kan behålla medicinen. Hoppas att läkaren kan föreslå en ny som har samma effekt, men utan hostan.

  Ha en fortsatt fin påskhelg!

 5. Svara

  Ditte

  1 april 2018

  Bra att få en inblick i hur dte är att ta sig till storstan. Och kanske både tur och skicklighet att du fanns me dpå listan och kom med bussen. Undra hur de gör som inte har tillgång till internet…Ohc finns det plats i bussen kunde man ju hoppas på att få komma med ändå. Namnet “sjukstuga” är gulligt och roligt att det finns kvar.
  Skönt att du fick testa trycket genast och inte skulle behöva stanna fyra timmar extra…
  Fina skyltar och med bra budskap dessutom. Färgglatt dessutom.
  Skönt att du hann med din buss hem igen.

 6. Svara

  Åke Blomqvist

  1 april 2018

  Gulligt var rätta ordet på sjukstuga, men så krångligt med bokning av buss… Forskningstudie!?!? Har föräldrar nyligt börjat fått barn ? Hemresan: Du kanske var ende som lyckats boka ? Fortsatt trevlig helg ?

 7. Svara

  Åke Blomqvist

  1 april 2018

  Jag vet ju inte hur jag fick till min länk… provar igen ?

 8. Svara

  Ninni

  1 april 2018

  Vad jobbigt att behöva boka plats på bussen! Så var det på sjukhusbussarna här förr men nu får vem som helst åka med och de som ska till sjukvården har oftast fått en blankett för det så de behöver inte betala.
  Jag har upptäckt att jag åker billigast via länstrafikens app och dessutom har vårt län varit så smarta och snälla så att inte bara pensionärer åker billigare utan även vi som har sjukersättning mot att vi visar upp förmånsbeviset från försäkringskassan och betalar antingen via appen eller med ett “kontantkort” där man får fylla på med pengar när så behövs.
  Vad bra att blodtrycket gått ner men synd att du fick rethosta av medicinen men det må ju finnas fler mediciner som får ner ditt blodtryck.
  Roliga skyltar du hittat. Jag gillade den med “Rulla vagn”.
  Kramen.

 9. Svara

  Anki

  2 april 2018

  Härligt inlägg om hur det är att bo i glesbygd och hur man gör för att ta sig in till staden.
  Kul skyltar hittade du också – tror du fått riktiga “skyltögon” nu!
  Så bra att blodtrycket var bättre – synd att medicinen ger dig rethosta. Hoppas nya medicinen är lika bra, men utan hosta.
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 april 2018

  man får ändå vara glad att det finns en buss!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 april 2018

  (vi har också en buss som man får ringa till en timme innan – utöver den som går varje kvart)

 12. Svara

  Ama de casa

  2 april 2018

  Men gud vilka konstiga bussregler! Ifall det nu finns plats – då måste man väl få åka med? Kom lite osökt att tänka på ett original som fanns uppe i Skellefteå när jag bodde där. En elak liten gubbe som gick under namnet Lill-Herman. Han vägrade betala på bussen med motiveringen:
  – Ni ska ju ändå åt det hållet.
  Haha! Om han lyckades vet jag inte.

  Skönt att trycket har minskat, men synd att medicineringen gav den dumma biverkningen. Hoppas det blir lika bra tryck med den nya och då UTAN biverkningar.

  Ha en fin annandag!

 13. Svara

  Ama de casa

  2 april 2018

  Glömde: Härligt skyltat – och visst låter det trevligare med sjukstuga. Jag blev lite utskrattad av några dryga 08-or när jag sa att jag skulle på “lassa”. Det hette minsann sjukhus och inte lasarett! 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 49
 • 172
 • 1 654 296
 • 5 125
 • 66 098
Sök här