Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # Barn

Av
den
6 april 2024


Lokföraren Åke lotsar oss med stadig hand på spaken från stationen till slutmålet.
Veckans ord är barn
Jag ger det här inlägget tilläggsrubriken barn-barn-barn
och berättar lite om min familjehistoria, den på min mors sida, eftersom jag inte växte upp med min far utan träffade honom endast sporadiskt.
Istället växte jag upp med min mamma och min mormor.
Min mormor var enda barnet, min mormor fick ett barn, min mamma.
Min mamma fick ett barn, mig! Och jag fick ett barn, min dotter Saija!
Fyra generationer med ett barn, en dotter i varje släktled.
Sen bröts den traditionen, med råge.
Min dotter har tre barn, två söner och en dotter, mina tre barnbarn.
Mina tre barnbarn har alla var sitt barn, en dotter, hur otippat är det??
Det vore osannolikt att inget av mina tre barnbarn skulle få några fler barn, de är ju alla väldigt unga!
Den som lever får se!

Första barn-barns-barnet Vanessa som nu är 12 år gammal


Mina två yngsta barn-barns-barn Freja och Noelle, kusinerna föddes med bara en dags mellanrum och är nu 3½ år gamla.
Det var mitt inlägg till temat barn, nästa vecka ska vi tolka ordet blommor, då hoppas jag att snön har smält och jag har sett vårens första tussilagon.
Vill du hänga på utmaningen beger du dig till lokföraren Åke där du erhåller en gratisbiljett, för han är en generös man!
Där finner du också en lista på alla deltagande resenärer som du kan hälsa på !

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  6 april 2024

  Vilken fin tolkning du gjort. Kusinerna är nu snart i den bästa åldern 4-5 år den perioden i livet borde vara dubbelt så lång. Då håller jag tummarna för att du hittar lite vårblommor till nästa vecka. Ha en bra lördagskväll =) Kram

 2. Svara

  Minton

  6 april 2024

  Det var ett fint inlägg om barn barnbarn och barnbarnsbarn.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Äventyret Framtiden

  6 april 2024

  Så fint du har sammanställt din familj. Ett litet släktträd på sätt och vis. Förstår inte att Noelle och Freja redan är 3½ år. Milda limpa, så tiden rusar iväg.
  Ha en finfin kväll Paula, kram från gränden!

 4. Svara

  BP

  6 april 2024

  Jättekul berättelse och världens finaste bilder. Minns speciellt den med Freja och Noelle som nyfödda. Ja, ni är ett starkt släkte. Tror du skrev det någon gång att kvinnorna i ditt släkte är oerhört starka. Och det bekräftar du ju i din berättelse. Nu vet jag inte om Frejas pappa läser det här inlägget så jag ska inte skriva mer;-)

 5. Svara

  Znogge

  6 april 2024

  Vilken fin och personlig tolkning och dessutom roligt att få veta mer om dig. I bland tror jag att det kan “gå i arv” hur många barn man skaffar. Så är det i alla fall inte sällan när kvinnor får barn tidigt för oftast blir det samma sak för dottern. Då kan det i princip bli påfyllning med fler hos så det är bara att vänta och se.
  Önskar en god lördagskväll!

 6. Svara

  Anna-Lena

  6 april 2024

  Så gullig bild på kusinerna…
  Tänk att dina barn-barn har barn…Det kommer inte att hända mig, tror jag.

 7. Svara

  Carita

  6 april 2024

  Här hade jag inga bilder att komma med, får satsa på blommor nästa vecka 🙂
  Jag har ju inga barn och därmed inga barnbarn heller – och jag vågar inte heller fota okända barn på stan eller på bloggen lägga ut bilder jag tagit till tidningen. Finns ofta mänskor som är känsliga för sånt.

 8. Svara

  Susjos

  6 april 2024

  Så fint att få läsa din tolkning om barn! Å säger också, jösses att småkusinerna redan är 3 1/2 år!
  Så fin bild på dej och Vanessa också!
  Ha en fin lördagkväll!
  Kram

 9. Svara

  Bia

  6 april 2024

  Ja, herrminje så många ungar du varit upphov till! I min släkt fick alla två barn var, tills min dotter bröt trenden och fick tre! 🙂 Kram till dig!

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  7 april 2024

  Du behövde inte fundera länge på det här temat eftersom det finns så mycket att hämta hos dig själv och alla generationer 😀 Tänk så det kan bli och vad spännande att se hur kommande generationer väljer att göra. Blir det fler syskon till minstingarna nu eller återgår barnafödandet till det ursprungliga 😀
  Kram

 11. Svara

  Ditte

  7 april 2024

  Åh, så fint att läsa. En härlig tolkning och fina bilder. Tänk att ha barn-barns-barn! Något jag aldrig får uppleva . Men gläds åt mina barn och åt härliga barnbarn.
  Kram

 12. Svara

  Anki

  8 april 2024

  Vilket härligt inlägg Paula! Även om jag redan visste, så var det fint med en påminnelse … och fina bilder!
  Kram

 13. Svara

  Ninni

  9 april 2024

  Det blev ett barnrikt liv det Paula. 🙂 Härligt!
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 124
 • 596
 • 1 636 068
 • 5 093
 • 65 655
Sök här