Söndags-smakbit # 17

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag har precis läst klart romanen Dit du går, följer jag. Detta är Lina Nordquists debutroman, och vilken debut! Jag insåg att jag måste pausa läsandet och smälta denna bok lite till innan jag kan gå över till något helt annat i läsväg…Började dock på en essä-bok som inte kräver att man går in med hull och hår…
Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid 172

“Roar och Dag var ständigt i rörelse. Själv hade jag fötterna nedgrävda i leran och kom ingenvart. Baklänges, möjligen. Jag tänkte att jag skulle njuta av promenader men det tog sådan tid att klä på Bo alla lager kläder och han vred sig hela tiden och gallskrek, illröd i ansiktet. Jag gav oftast upp. Kom jag iväg blev jag stående, kunde ha stått kvar i vägrenen ända till våren. Försökte kompensera mig själv med goda söndagsmiddagar. Rotfruktssoppa med fläsk, salt buljong och torr ostsmörgås. Sönderkokt hönsgryta. Svartbränd fläsksida med gråt i halsen. Sedan satt jag där och snurrade gaffeln mot tallriken.”

sid. 257

“Jag tryckte fingrarna mot mina ögonlock tills bleka blixtar stängde ute alla andra bilder. Sedan reste jag mig upp och tog mig igenom även den dagen. Människokroppen är underlig. Åren skulle gå här. Jag sparade bark från vår sälg, men inte ens om vi drack avkoket skulle den hjälpa oss tillräckligt. Vi delade brödkakan i två delar nu. Den mättade och växte i munnen. Multnande kött i arbete mellan gryning och solnedgång. Jag skulle svälja spik. Älska med slamsorna av mitt ömmande hjärta.”

0

10 Comments:

 1. Okänd bok för mig. Tack för smakebiten!

 2. Den har jag sett på några bloggar. Tack för smakebiten

 3. Den boken kände jag inte till. Visst är den en fantastisk känsla när man läst en sådan bok!

 4. Känner igen boktiteln. Tack för smakbiten!

 5. den här titeln blir jag nyfiken på. tack för smakebiten!

 6. De bästa böckerna kan det hända att man vill ha en liten paus efter.

 7. tack för intressant smakbit.

 8. Tack för smakbiten. Det var en ny bok för mig.

 9. Stort tack för smakbiten. En bok jag gärna vill läsa . Fångade mig genast.
  Kram

 10. Svartbränd fläsksida med gråt i halsen låter inte som en maträtt för mig ;)

Kommentera