Fem en fredag

Fem-en-fredag # 17 Favoriter

Av
den
29 april 2022

# 17 Favoriter

Vilken radiokanal väljer du mest att lyssna på?

Ingen! Jag försöker med jämna mellanrum lyssna men det slutar med att när jag zappat igenom radiokanalerna så stänger jag av. Däremot lyssnar jag minst tre gånger per dag på radionyheterna, oftast när jag sitter vid köksbordet och äter eller fikar.

Vilken är din just nu favoritplats?

Jag önskar att jag kunde svara min uteplats men det är för blåsigt och svalt där för tillfället. Så jag sitter helst vid datorn/målarbordet med fönstervy där jag kan både blogga och måla när andan faller på

Vad tittar du helst på, på tv?

Favoritserierna nu är Barnmorskorna som är tillbaka med en ny säsong, Robinson som jag följer slaviskt, Apprentice som precis gick i mål för säsongen. Till min stora glädje väntar en ny säsong av Shetland snart! Lekprogram går tvärbort, vuxna kändisar som fjantar sig i tv-rutan i femtioelva olika program, jag bara baxnar!

Vilken doft gör dig alltid glad?

Den fräscha björkdoften i en varm bastu när man kastar löyly och slår sig med björkkvasten! Självplågare? Nej, inte alls, det sätter igång blodgenomströmningen och gör bara skön-ont!

Vilken bok kan du läsa om och om igen?

Det finna så många olästa böcker så jag läser aldrig om någon, förutom då mina egna dagböcker som brukar dyka upp efter varje flytt. Jag skrev dagbok från 10-årsåldern tills jag var 16. Bilden som jag suddat rejält för att inte avslöja hemligheter som jag anförtrott min dagbok är den sista från 1970, jisses vilken liten handstil jag hade.

Flera deltagare hittar du hos Elisa

Nu önskar jag en skön Valborgshelg till dig som tittar in.
För mig var Valborg årets näst-roligaste helg när jag var ung, roligast var midsommar, så klart.

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  29 april 2022

  Lyssnar heller inte på radio längre. Gjorde det dagligen när jag pendlade till jobbet i bil. Nyheter kollar på på datorn eller på tv.
  Robinson såg jag bara första och andra säsongen 1997 och 1998. Sedan blev det för många pakter, då gav jag upp, även i samband med att programmet gick från svt till tv4. Dessa reklampauser gör mig vansinnig. Såg första avsnittet av den nya säsongen av Barnmorskorna. Det är förvånansvärt att de flesta karaktärer har varit med från allra första början. Kul med kontinuitet. Jag nämnde också Shetland – så klart:-)
  Har bara badat bastu en gång, och det var inget för mig. Fick andningssvårigheter och flydde;-) Dagbok har jag aldrig skrivit, ingen aning varför faktiskt, för de flesta kompisar gjorde ju det.

 2. Svara

  Bokdamen

  29 april 2022

  Shetland ser jag fram mot också! Men nämnde inga serier, ser så många. Radio lyssnar jag inte heller på, frånsett någon radioföljetong ibland. Dagbok har jag skrivit och gör fortfarande en del korta noteringar och bloggen är min läsdagbok;) trevlig valborgshelg.

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  29 april 2022

  Shetland är trevligt.

 4. Svara

  Anna-Lena

  29 april 2022

  Läser heller inte om böcker. Ser inte om filmer. Tröttnade på Shetland under sista säsongen.
  Radion, den står alltid på. Lekprogram….nej tack! Frågesportsprogram! Ja tack! Ha det fint!

 5. Svara

  Ditte

  29 april 2022

  Kul att läsa dina svar men för min del skulle svaren som vanligt bli att “det beror på”.
  Radio lyssnar jag på en hel del, inte minst P1 och P4. Är ingen tv- människa heller utan väljer noggrant det jag är intresserad av. Men “Shetland” har jag sett och ser gärna och sport och en del annat. Men jag ser aldrig något bara för att. Finns så många knasiga program.
  Önskar dig nu en fin Valborgshelg.
  Kram

 6. Svara

  Ingrid

  29 april 2022

  Spännande att läsa att Shetland börjar igen. Det är en serie som jag verkligen gillar.
  Ha en fin Valborgsmässohelg!
  /Ingrid

 7. Svara

  Ama de casa

  29 april 2022

  Vi lyssnar mycket på P3/P4, fast då dokumentärer som vi laddat ned till telefonen.
  Jag minns när jag var liten – 8-9 år kanske? Och var med föräldrarna till Jakobstad och fick följa med pappa in i herrbastun. Där satt dom och slog varandra med björkris! Jag tyckte det var väldigt otäckt… 🙂

 8. Svara

  p169sun

  29 april 2022

  Det verkar som vi är många som gillar Shetland. Jag har en del av böckerna av Ann Cleeves så när jag såg första avsnittet så stämde det inte för mig. Böckerna handlade om Jimmy Perez och han var ju en mörk sydlänning. Men det gick över fort för jag gillar TV-serien också.
  Ha en skön valborg och 1 maj!

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  29 april 2022

  värmen är inte tillförlitlig ännu. jag lyssnar mycket på radio men jag har tröttnat på Barnmorskorna. Apprentice vet jag inte vad det är för något. mina gamla dagböcker ska jag bränna upp vad det lider. trevlig Valborg!

 10. Svara

  Susjos

  29 april 2022

  Så fint du målar, jag ser ju att det är färger som ska fyllas i, jösses så fint det blir! Jag skrev dagbok från 9 års ålder till jag började med bloggen, de senaste åren blev det dock bara några rader. Åh, jag såg att Barnmorskorna i East End har börjat igen, tur det finns svt play!
  Slå sig i bastun med björkkvasten, låter lite tufft, men jag anar att det är skönont, och det måste dofta gott av björken!

  Svar: Har köpt den underbara dalahästmålningen på https://konstlagret.se/.
  I Robinson har jag också svårt för Shevin, Linn och Mattias kan bli lite för mycket, och nu börjar jag tycka att Joel är lite för mycket också! Det svänger ordentligt! Ja, Peter verkar vara renhjärtad, liksom Filip. Spännande är det!!!

  Glada Vappen till dig!!!!
  Kram

 11. Svara

  LillaSyster

  30 april 2022

  Vad flitig du var sida upp och sida ner med det som hände i ditt liv. Visst är det kul att läsa i sina gamla böcker. Är precis som du läser nästan aldrig om någon bok, det var bara i tonåren jag läste om Anne Franks dagbok, Sunshine och Barn 312 och jag har läst dem i vuxen ålder också och alla tre är ff bra. Sunshine handlar om en ung kvinna som får cancer, där hon skriver en bok till sin dotter för hon inser att hon kommer inte att få se henne växa upp.
  Önskar dig och lillprinsen en fin Valborgshelg =)

 12. Svara

  Anki

  30 april 2022

  Här står radion på ganska ofta, men lyssnar gör jag mest bara när det är nyheter … och så “Karlavagnen” på kvällen innan jag somnar. Lekprogram och annat fjanteri tittar jag inte på – och inte Robinson heller. Jag ser också fram emot nya säsongen av Shetland 🙂
  Önskar dig en trevlig Valborg!
  Kram

 13. Svara

  Mirjam Halvarsson

  30 april 2022

  Radion är tyst här också, på den tiden jag jobbade var radion på hela tiden och jag njöt när jag kom hem till tystnaden 🙂 Vad roligt att Shetland kommer tillbaka, nåt att se fram emot!
  Trevlig valborg till dig fina Paula!

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  30 april 2022

  Det låter som min mans hyhetsintresse, men han MÅSTE absolut se nyheterna kl 18 också. Och så gärna en gång till senare! Själv tycker jag det räcker med radions en gång om dagen. När det sen är dom kortfattade på TV går jag och gör nåt annat!
  Men Robinson missar jag aldrig och sen glor jag gärna på andra fåniga serier samt True Crime.
  KRAM & trevlig helg/Susie

 15. Svara

  Äventyret framtiden

  30 april 2022

  Här lyssnar jag inte särskilt mycket på radion, av förekommen anledning. Jag förstår inte vad de säger 😉 men jag lyssnar och ser på tvnyheterna här, både de portugisiska och de svenska, ibland också de finska. Försöker hålla mig uppdaterad. Annars lyssnar vi mycket på musik under vardagarna då vi är hemma och pysslar på.
  Björkkvasten kommer jag att sakna, det vet jag. Doften och löylyn, wow. Man blir ju inte riktigt ren om man inte har bastat sig ordentligt. Hörde att det finns en bra bastu i ett av hotellen nere på stan, dit finländare gärna går. Måste nog uppsöka stället och ta reda på.
  Önskar dig Glada Vappen; En Glad Valborg och en fin första maj!
  Kram!

 16. Svara

  annettejuhlin

  30 april 2022

  Så roligt och härlig avkoppling att skapa med färg. Jag har inte målat sådana tavlor sedan jag var barn och fick två hundvalpar i en förpackning i julklapp, men skulle gärna ta upp det igen om inte tiden flög iväg på andra saker, som hästarna till exempel. Shetland har jag fortfarande inte sett, den serien skall jag ge en chans, om inte annat så för miljöerna, och kanske dyker det upp någon lunnefågel om jag har tur 🙂 Jag skrev dagbok från det jag var åtta till övre tonåren. Jag släpade med mig alla dagböcker i flytt efter flytt, och så i en märklig ingivelse fick jag för mig att klippa sönder allihop och kasta… Jag ångrar mig verkligen. Skälet var att jag bara skrev dagbok när jag var ledsen eller arg, för att skriva av mig, och jag blev litet rädd att de som berördes skulle läsa om jag dog, och tro att jag bara hade sådana tankar, trots att de var i klar minoritet. Nu är de i alla fall borta, så inget att göra något åt. Önskar dig igen en fin valborg!

 17. Svara

  Kicki

  30 april 2022

  Förr hände det att jag läste om nån bok, men nu har jag fullt schå att hinna lyssna på alla jag vill “läsa” innan jag trillar av pinn.
  Jag lyssnar bara på radion medan vi äter frukost, då får jag höra morgonens nyheter, sen stänger jag av radion när vi lämnar köket.
  Men i bilen är ju radion på hela tiden som jag kör.
  Ja, dagbok började jag skriva när jag var 13 år och skriver väl egentligen fortfarande vid sidan av bloggandet.
  Ha en skön Valborg och 1:a maj!
  Kram

 18. Svara

  E

  30 april 2022

  Fin tavla du målar 🙂 jag har också påbörjat en sån där där man målar områden, väldigt rogivande 🙂 fortsatt trevlig Valborg!

 19. Svara

  Mormor

  30 april 2022

  Shetland ser vi här hos oss också, gillar den! Barnmorskorna i East End, ja de gör ju gott ända in isjälen. Inga mord och inga biljakter, i stället omtanke och humanitet, Humor också. Allt som vi så väl behöver i dessa tider.
  Lyssnar på den svenskspråkiga kanalen Vega, som har mysigt lokalprogram och lämplig tantmusik på förmiddagarna: Åbo Damkör ger konsert, Kimito har fått en ny ambulans, sjöbevakarna vill behålla sin station i Hitis, covid19 på äldreboendet i Pargas … sånt! Sällan känner man sig så åboländsk och finlandssvensk som i sällskap med Vega. Jo förresten – också då man går på Svenska Teatern!
  Paula, har du läst “Fikrys liv” av Gabrielle Zevin? Om inte, gör det! Tror du skulle gilla den. På finska heter den Tuulisen saaren kirjakauppias, vilket är mer beskrivande.
  Glada vappen!

 20. Svara

  Violen

  30 april 2022

  Alla “fjantprogram” på tv gör mig upprörd. Där sitter kändisar och gapflabbar och beter sig som yra höns och för det måste vi betala någon form av licens eller skatt!
  Det blir inte mycket tv-tittande här. Så fint du målar, det måste vara en skön avkoppling! Jag önskar att jag hade kvar mina dagböcker men de har bara försvunnit under årens lopp.
  Ha en skön Valborg!

 21. Svara

  Lottens Bokblogg

  30 april 2022

  Jag tycker det är tudelat att läsa om mina egna dagböcker. Bitvis är det roligt, men jag har också hittat saker som är sorgliga att läsa, och som jag hade glömt. Jobbigt då att väcka jobbiga känslor igen.

 22. Svara

  Minton

  30 april 2022

  Lyssnar aldrig på radion och tittar sällan på TV. Shetland tittar jag på och har läst alla böckerna av Ann Cleevs. Tycker väldigt mycket om dina tavlor.
  Trevlig valborg önskar Anki o Minton

 23. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 april 2022

  Jag lyssnar bara på radio när jag åker bil. Här hemma har jag helst tyst förutom när jag ser någon serie eller något annat program. Men då är volymen oftast låg. Jag gillar också barnmorskorna och Robinson men lekprogram väljer jag oftast bort. Jag har tittat några gånger på bäst i test och faktiskt skrattat till men jag tröttnar snabbt på det temat. Mina dagböcker eldade jag upp för många år sedan. Inget som mina barn behöver läsa 😀
  Jag kan se framför mig hur du sitter och målar och slänger en blick ut ibland. Jag har ju sett flera av dina jättefina tavlor.
  Kram

 24. Svara

  Ninni

  1 maj 2022

  På vardagarna lyssnar jag gärna på p4 Gävleborg. Eller lyssnar och lyssnar, radion står på och går i köket (min period av tystnadsbehov försvann och nu har jag svårt för tystnaden i stället) och jag lyssnar när jag är i närheten.
  Läser böcker gör jag aldrig nu för tiden och inte lyssnar jag på ljudböcker heller men ska se till att ha en ljudbok i ena örat när det blir dags att kratta.
  Kram.

 25. Svara

  Justina

  4 maj 2022

  Jag tittar överhuvudtaget inte på TV Lyssnar på radion ibland STICKAR Hellre

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 192
 • 363
 • 1 626 586
 • 5 069
 • 65 363
Sök här