Söndags-smakbit # 24

Bloggen Betraktelser ger oss varje söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på

Jag läser ofta ett par tre böcker parallellt, och en av dem jag läser nu är en fantasybok på engelska. Fantasy är inte min genre, men det är ibland skoj att utmana sig själv med något annorlunda.

The Bear and the Nightingale av Katherine Arden

Smakbiten är från sid. 128

-I bring the frost, said the voice.
Vasya did not think it was the mare.
-It is my wrath and my warning. But your are brave, devushka, and I relent. For the sake of an offering. But the fear is not mine, and neither are the fires. The storm is coming, and the frost will be as nothing beside it. Courage will save you. If your people are afraid, then they are lost.

0

16 Comments:

 1. tack för smakbiten, kul att utmana sig själv.

 2. Spännande att utmana sig med att läsa något man inte brukar :) Jag gjorde detsamma i vintras. Jag hade fått en fantasybok för unga vuxna som stått i bokhyllan länge eftersom jag inte tyckte att den var något för mig. Men så hände en del saker i livet och jag behövde en verklighetsflykt och plockade fram boken. Sedan var jag fast ;) Nu har jag läst två böcker till i den serien. Oväntat, men kul. Tack för din smakbit!

 3. Fantasy är inte riktigt min genre heller, men ibland funkar det :)

 4. Klart det är bra att utmana sig själv med ovana genrer ibland, kan ju finnas sånt som överraskande passar bra där med. Tack för smakbiten!

 5. Tack för smakbit. Fantasy är inte min genre heller men resten av familjen utmanar mig ibland :-)

 6. If your people are afraid, then they are lost – ett sådant uttalande skulle få mig ännu räddare…

 7. Villa Frejas bokblogg

  Inte min genre heller, men som sagt, ibland är det roligt att utmana sig och det är ännu roligare när/om man sedan blir glatt överraskad. Tack för smakbiten.

 8. Det är lite kul att någon gång ta sig an nånting som är utanför ens bekvämlighetszon. Tack för smakbiten!

 9. Du är grym du som läser fantasy på engelska. Jag läser inte fantasy ens på svenska. :-D
  Du har 2 – 3 böcker på gång samtidigt, jag har 2 – 3 handarbeten på gång samtidigt…
  Kramen.

 10. det händer att även jag läser fantasy även om det inte är det jag väljer först. tack för smakebiten! fin header

 11. Det er fint å utfordre seg med sjangre en ikke leser til vanlig. Det burde jeg også vært flinkere til. Fantasy er absolutt min favorittsjanger, så i den sjangeren leser jeg mer enn nok bøker :-) Det jeg er dårligst på er biografier.
  Ha en riktig fin søndagskveld!

 12. Läser också oftast flera böcker parallellt (inkluderar de jag lyssnar på). Fantasy läser jag inte så ofta men det händer ibland. Inte riktigt fått kläm på vilken slags fantasy som passar mig…. Är det här renodlad fantasy? Tack för smakbiten!

 13. Tack för smakbiten!

 14. Tack för smakbiten. Har hört talas om denna på någon engelskspråkig booktube-kanal. Är nyfiken på den.

 15. Jaha böcker ja… dem får jag ta senare i livet ;)

Kommentera