Söndags-smakbit # 25

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Det händer inte så ofta men nu läser jag en bok som hör till genren Romance, nämligen Rött, vitt & kungligt blått av debutanten Casey McQuiston
Boken handlar om hur Alex,son till USA:s president, blir kär i Henry, Prinsen av Wales…

Jag läser boken på engelska, därför är titeln länkad till det amerikanska förlaget, men titeln finns redan utgiven på svenska.

Smakbit sid.117

“Tonight, she´s sitting on her living room floor in a glowing circle of screens like some kind of Capitol Hill séance.
To her left, her campaign laptop is open to an indecipherable page of data and bar graphs. To her right, her personal computer is running three news aggregators at the same time. In front of her, the TV is broadcasting CNN:s Republican primary coverage, while the tablet in her lap is playing an old episode of Drag Race. She´s holding her iPhone in her hand, and Alex hears the little whoosh of an email sending before she looks up at him.”

sid. 129

“The entertainment for the night is a British indie rocker who looks like a root vegetable and is popular with people in Alex´s demographic for reasons he can´t even begin to understand. Henry is seated with the prime minister, and Alex sits and chews his food like it´s personally wronged him and watches Henry from across the room, seething. Every so often, Henry will look up, catch Alex´s eye, go pink around the ears, and return to his rice pilaf as if it´s the most fascinating dish on the planet”

1

17 Comments:

 1. Jag läser i princip aldrig romance, kanske för att romance med mer djup först på senare år slagit igenom så stort i Sverige och först nu finns så många att välja mellan. Den här har jag läst om och sett i mitt Instagramflöde och vill själv läsa. Intressant med en kvinna som president, och hur hon kommer att agera för att få sitta kvar vid valet.

 2. Intressant smakbit men på svenska då för min del ;) Kram på’re Paula!

 3. Tack för smakbiten!
  Har börjatläsa den men sedan kom något annat mellan. Ska börja om me den under nästa vecka.

 4. den här känner jag igen. lokaltidningen kör en feelgood – roman som sommarföljetong. jag tänker följa den. brukar varken läsa feelgod eller romance, men jag försöker bilda mig på området. tack för smakebiten!

 5. Den är jag väldigt nyfiken på.

 6. Jag läste den också på engelska. Den bästa romance jag läst på ett tag och då läser jag mycket sånt ;-)

 7. läser i princip romance när ämnet tilltalar, tack för smakbiten.

 8. Det skjer ikke ofte her heller at jeg leser en bok i den sjangeren. Jeg fikk en som forhåndseksemplar for ikke så lenge siden og tok den med meg på sykehuset. Tenkte det ville være lett underholdning. Men jeg orket bare ti sider før jeg la den til side og fant frem en bok på mobilen. Så det må hvertfall være en godt skrevet bok for at jeg skal få det til :-)
  Ha en riktig fin søndag!

 9. Läste romance i min ungdom men numera är det inte riktigt min genre. Men känner till boken, finns nog på jobbet. Tack för smakbiten!

 10. Den blir jag sugen på att läsa. Det får dock bli på svenska. :-D

 11. Den här har jag varit nyfiken på en tid. Tack för smakbiten.

 12. Tack för upplägget, verkar i sanning hjärtevärmande. Kul twist med diplomatin. Ha en fin läsvecka!

 13. Precis som feelgood är inte romance riktigt min boksmak. Men det lät ju som en situation som kan skapa trubbel det där. Tack för smakbit.

 14. Virker som en fin historie!

  God sommer til deg :)

 15. Pirjo Saloniemi

  Den blir jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

 16. Den boken har jag hört talas om så mycket. Är sugen på att läsa den. Tack för smakbiten.

 17. Den här SKA jag läsa. Jag vet inte varför jag inte läst den än.

Kommentera