Fem-en-fredag # 25 Midsommar

Midsommar

Hur firar du midsommar i år?

I år firade jag midsommar med min fina granne, vi ordnade knytis på vår uteplats

Vad kommer finnas på ditt lunchbord?

Till detta pilsner att skölja ner sillen med..

Kommer du dansa runt en majstång?

Nej tyvärr, men musik har jag fått uppleva live, lokala dansbandet bjöd på en flera timmar lång spelning mitt i byn!

Lyfter på hatten åt de glada “gubbarna” som orkade jamma i det varmaste midsommarvädret på mannaminne!

Som synes ingen trängsel, spelningen var inte utannonserad pga att det då lätt kunnat bli en för stor folksamling, nu var det bara vi bybor som var förvarnade samt en del förbipasserande turister som stannade till en stund.

Hur var dina midsomrar som barn?

Jag växte upp i Helsingfors. På midsommarafton badade vi först bastu, (tro´t eller ej), och på kvällen åkte vi till Fölisön, ett Skansen i miniatyr där vi njöt av den stora brasan ute på vattnet.

Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året?

Stannade hemma istället för att fira uppe på hembygdsgården tillsammans med hundratals andra eftersom inget firande anordnades i år…

Och ifjol hade jag ingen tröttmössa vid namn Daniel att gosa med!

Flera midsommarsvar hittar du som vanligt hos Elisa

5

15 Comments:

 1. Vilken fin midsommarafton ni fick. Trevligt sällskap och så god mat och underhållning dessutom, inte illa! Få se om jag kommer åt mina bilder i datorn åtminstone till i morron annars blir det ingen skyltning. Kram goa du ??

 2. Då fick du en trevlig midsommar i år också. Daniel ser väldigt trött ut och här finns en som inte gillar värmen.
  Idag har det åskat och regnat hela eftermiddagen så nu är temperaturen ok för oss båda.
  Kramar från oss

 3. Vilken fin midsommar du fick trots omständigheterna :) Kul att dansbandet bjöd på musik och det var säkert uppskattat. Vad mysigt ni hade, du och grannen, med midsommarknytis. Du och Daniel har blivit så sammanlänkade nu men du skänker nog en tanke åt Blinka emellanåt. Det gör jag också, fast jag aldrig har träffat henne. Hon skulle nog vara väldigt glad för din skull för att du har din fina Daniel :)
  Kram

 4. Ja gårdagen var väl i varmaste laget för dig och prins Daniel =) Själv njöt jag för fulla muggar, stundtals i skuggan ska erkännas. Idag har det varit blandad kompott i väderleken. Men flaggan kommer att hinna och torka innan den ska halas!
  Vilken fest ni hade du och grannen. Här var det också ett lugnt firande, god mat och vin. Ha en fortsatt bra midsommarhelg och vad trevligt med musiken =)

 5. Vad trevligt det låter! Och väldigt lagom. Tänk att musik också ingick
  Roligt att läsa om hur du tidigare firat midsommar. Och hur det var i Helsingfors där du växte upp.
  Daniel är så fin men kan tänka mig att värmen tär på hans ork.
  Hoppas att du även haft en bra midsommardag.
  kram

 6. Först och främst vill jag säga att jag bara älskar buketten med alla vilda blommor:-) Det är så en blombukett ska se ut. Dessutom är jag tokförälskat i dina byttor med potatis respektive sallad i. Så himla läckra!
  Kul att du hade knytis med grannen.
  Dansorkestrar är inte min grej, men eloge att de orkade i solen. Hoppas det fick bra betalt;-)
  Mäktigt med den stora brasan på vattnet. Det är ju ungefär som våra majbrasor, fast de är ju på land förstås och tänds på valborgsmässafton.
  Önskar dig en fortsatt solig midsommarhelg!

 7. NU har jag internet på datorn, så här kommer en hälsning igen ;) begriper inte vad de där frågetecknen kommer ifrån!!?? Kram på’re

 8. Du har helt enkelt haft en härlig midsommarafton! Fortsätt så!

 9. Det blev ju en jättefin midsommarafton även om den blev lite eljest mot tidigare år.

  Ha en fortsatt fin helg!

 10. Det såg ut som en fin midsommar!

 11. Men du så mysigt med knytis med grannen. Precis så där som man blir glad av och dessutom trevligt sällskap :D.

 12. Ojojoj, så gott det såg ut på ditt midsommarbord! Härligt med en granne att umgås med i dessa tider. Och ännu härligare med levande musik bara sådär. Vilket trevligt initiativ!

 13. Såg ju ut att vara en massa gott på det midsommarbordet. :)
  Att ha en hund att gosa med är ju helt toppen. Min fick duscha idag, årets dusch, sånt piggar upp dem i värmen. Ja, den äldsta blev ju sjuk och lämnade oss i december, så numera är det bara en att duscha såhär års, det är ju förstås annorlunda, man tänker särskilt på att hon fattas oss vid vissa tillfällen.

 14. Pingback: Fem en fredag v. 26: Värme - elisamatilda.se

 15. Vilken härlig midsommarafton.
  Här samlades vi allihopa, mor, mina tre barn, ett barnbarn och min bror (doktorn du vet). Vi försökte hålla avstånd så vi spred ut oss på altanen och några satt utanför altanen också. Vi beställde mat på Maxim (restaurang och pizzeria) för att slippa strula med knytis. Äldsta jäntan hade med sig en hemgjord tårta som vi åt till efterrätt. Alla verkade nöjda och belåtna. Det blev dock en del spring ut och in för mig då vi inte släpper in några i huset. Har som tur är en toa i källarn som gästerna fick nyttja vid behov. Egen ingång där nere. En lämplig midsommarafton.
  Kram.

Kommentera