Läst

Söndags-smakbit # 28

Av
den
17 juli 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Karolina Ramqvists roman Bröd och mjölk där författaren spårar en flickas barndom och uppväxt i minnena av maten, den som kan fylla hela hennes sinne och samtidigt hota att förtära henne.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid. 78-79
“Jag minns att jag försökte att inte bli arg. Det var det jag gjorde hela dagarna, det var nog det jag alltid hade gjort. Jag hade alltid försökt hålla inne min ilska och trycka ner den så att den inte skulle komma ut och nu försökte jag hindra den från att ta sig ut till henne. -Har du smakat? frågade jag med en röst som redan hade spår av något hårt och obehagligt, den lät inte riktigt som min egen, och när hon sa ja igen märkte jag att jag inte längre andades. Det kändes som om jag inte fick någon luft. Jag sa till henne att hon inte alls hade smakat och när hon än en gånghävdade att hon hade det öppnade jag munnen och hörde mig själv skrika ut frågan igen. Det var som att släppa på en spärr. Har du smakat? skrek jag Har du det?”

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Lottens Bokblogg

  17 juli 2022

  Den här boken tycker jag har “synts överallt” nu.

 2. Svara

  FrökenChristina

  17 juli 2022

  Jag har läst annat av Ramqvist men jag tycker om hennes sätt att skriva. Tack för smakebit.

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 juli 2022

  tänk att ha sånt minne för detaljer, lite sorglig bok, ensamhet.

 4. Svara

  Anna-Lena

  17 juli 2022

  Låter lite sorglig och tungviktare. Men sådant behövs också… jag som mest läser “feelgood” och deckare.

 5. Svara

  Robert W

  17 juli 2022

  Ibland förlorar man tålamodet med ett barn, trots att man vet att man inte borde.

 6. Svara

  ninnisbooks

  17 juli 2022

  Tack för smakbiten. Din bok verkar bra.

 7. Svara

  Cinnamon

  17 juli 2022

  Tack för smakbiten! Har läst flera andra böcker av författaren men inte denna än.

 8. Svara

  Bokdamen

  17 juli 2022

  Hört gott om denna, inte läst något av författaren. Tack för smakbiten!

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  17 juli 2022

  har läst boken och jag tyckte att den var bra. minns den här scenen väldigt väl. tack för smakebit och påminnelse

 10. Svara

  bokdivisionen

  17 juli 2022

  Jag tyckte boken var sådär men den växte när jag hört henne prata om den.

 11. Svara

  Monika

  18 juli 2022

  Den boken har ju synts lite överallt den senaste tiden. Än så länge har jag inte blivit sugen på att läsa den.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 446
 • 499
 • 1 641 137
 • 5 101
 • 65 747
Sök här