Läst

Söndags-smakbit # 3

Av
den
23 januari 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Igår kväll läste jag ut Claire Keegans bok som innehåller två kortare berättelser, Det tredje ljuset och Små ting som dessa
Jag har länkat författaren till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit Det tredje ljuset sid. 21

“På ett av fälten är vi omgivna av stora frisiska kor som står och betar. Några tittar upp när vi passerar men ingen flyttar sig. De har jättelika juver och långa spenar. Jag kan höra dem riva av gräset från rötterna. Vi klättrar över en stätta och följer en torr stig som slingrar fram genom ett avlångt fält med vita fjärilar som svävar och dansar i luften.”

Smakbit Små ting som dessa sid. 86

“När han på juldagens morgon hade gått ner till mrs Wilsons sällskapsrum, brann det redan i öppna spisen och under granen hittade han tre paket inslagna i samma gröna omslagspapper: en nagelborste och en tvål inslagna tillsammans, en varmvattenflaska från Ned. Och av mrs Wilson hade han fått En julsaga, en gammal bok med hårda röda pärmar; den saknade bilder och luktade dävet. Då hade han gått ut till korna i ladugården för att dölja sin besvikelse och gråta.”

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  23 januari 2022

  Tycker mig känna igen författarnamnet, men jag har inte läst något av henne.

 2. Svara

  Robert W

  23 januari 2022

  Stackare som blev så besviken. Han borde läsa Lille Viggs julafton!

 3. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  23 januari 2022

  köar för den här påbiblioteket. tack för smakebitarna!

 4. Svara

  Marie Eggimann

  23 januari 2022

  Tack för smakebiten den boken har jag sett på flera bloggar.

 5. Svara

  Cinnamon

  23 januari 2022

  Tack för smakbitarna! Känner igen författaren men har inte läst något av henne

 6. Svara

  astridterese

  23 januari 2022

  Denne var ukjent for meg, så den er nok ikke oversatt. Ha en riktig fin søndag!

 7. Svara

  enligt O

  23 januari 2022

  Den har jag tänkt läsa. Tack för smakbiten och påminnelsen!

 8. Svara

  Sara

  23 januari 2022

  Jag har hört om den här boken, men inte bestämt mig för om jag vill läsa den.

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  23 januari 2022

  inte läst Claire Keegan, lite nyfiken på denna, varmvattenflaska hade jag när jag bodde i England januarimånad.

 10. Svara

  Scylla

  23 januari 2022

  Har hört väldigt mycket gott om Keegan hos de brittiska booktubers jag följer. Tyvärr finns den inte på Storytel. Jag får försöka skaffa ett ex.

 11. Svara

  FrökenChristina

  23 januari 2022

  Den verkar intressant. Författaren är lite okänd för mig.

 12. Svara

  Bokdamen

  23 januari 2022

  Hört positiva nästan lyriska omdömen om den här, blir kanske att läsa framöver någon gång….tack för smakbiten?

 13. Svara

  Ditte

  23 januari 2022

  Tack för smakbiten. En för mig okänd författare men smakbiten intresserade mig.
  Kram

 14. Svara

  Åsa

  26 januari 2022

  Okänd författare för mig. Tack för smakbiten. Kortare berättelser lockar alltmer framför tegelstenar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 596
 • 1 636 048
 • 5 093
 • 65 655
Sök här