skyltsöndag

Skyltsöndag # 350

Av
den
23 januari 2022

Jag delar idag med mig av några fler skyltar från Falun som jag fotade senast jag var där.

Banken är inte längre en finansiell bank utan bar och brasserie

Hammars konditori lär vara Sveriges äldsta!
Det hade jag ingen aaaaning om, jag är ju ingen fikande tant, har aldrig besökt detta kondis, men känner att det nog behöver få ett besök när sommaren nalkas. Konditoriet hade från början 1776 en tysk konditor men fick namnet Hammars 1918 efter den då nya ägaren.

En fin gammal automobil hittade jag i ett skyltfönster på gågatan

..och om inte den faller på läppen så tycker jag denna nyare modell var rätt stilig med sin guldiga logo

Vi håller oss till bilbranschen och vad finner vi här, om inte senaste corona-varianten!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Susjos

  23 januari 2022

  Tack för härliga nostalgiska skyltar från Falun, äntligen kände jag igen två av dem i alla fall. Banken ,som har väldigt god mat, har varit där och ätit en eller två gånger kanske. Och mitt emot nästan,å ligger ju Hammars konditori, där har jag varit ett par gånger, men är inte heller en “fika-person”, så jag och min man har ätit supergod lunch där, vet inte om det finns mat att få där ännu?
  Omikron däck…jo jag tackar jag, hua, fast där kan ju det elaka viruset stanna, på däcken!
  Ha en fin kväll!
  Kram

 2. Svara

  LillaSyster

  23 januari 2022

  Inga däck jag kommer att köra på. Klart att du ska ta en kaffe där till sommaren, finns säkert en räkmacka du kan slå till på. Tänkte först på antikrundan då jag såg guldet. Kul skyltat!

 3. Svara

  ake

  23 januari 2022

  Däckens namn vet jag inte om det passar åt mig heller. Guldiga loggan såg lockande ut. Konditoriet hade en fin skylt. Hur finner du dem alla?

 4. Svara

  Ditte

  23 januari 2022

  Vilka fina skyltar! Och trevligt med en tur till Falun- Kul med detta gamla konditori. Vet att Sundbergs i Gamla stan i Stockholm är från1786 så Hammars är äldre. Kul! Skrattade gott åt “omikrondäcken”. Ja, varför inte satsa på något som verkligen är på gång.
  Varm kram

 5. Svara

  bpz3

  24 januari 2022

  Nu ska du få et uppdrag av mig;-) Du får absolut åka in till Falun minst en gång i veckan. Staden är ju ett eldorado får skyltar. Dessutom annorlunda sådana.
  Att banken är en brasserie nuförtiden – ja, men p3rfekt då. Att fysiskt besöka en “riktig” bank är ju omöjligt. Okej, inte lätt att roa sig på en bar nuförtiden heller om jag tänker efter…

  Du är ju ingen sötis heller, men det konditoriet kan du ju besöka med en kaffe eller en smörgås i sikte. Det skulle jag göra. Eller rättare sagt det gör jag ofta hos Balders;-)

  Vilka coola bilar! Både den gamla och den nya. Är ganska duktig på bilar , men vad är det för märke på tandläkarbilen – en BMW kanske. I alla fall en guldkantad tillvaro hos Ludvika Dental;-)

  Sista bilden – hahaha! Undrar hur det går för det företaget… Troligen lika illa som för Corona öl…

  Ett härligt bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken:-)

 6. Svara

  Mirjam Halvarsson

  24 januari 2022

  Vilka fina skyltar du hittat!!! <3 Och omikron rullar vidare ser jag 😉 Kram på're <3

 7. Svara

  Anna-Lena

  24 januari 2022

  Väldigt vaket av dej att hitta omikron-loggan!
  Skulle absolut göra ett besök på kondisen med den inbjudande skylten. Men så är jag ju tn “fika på kondis” -diggare!
  Ha rn fin dag! Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  24 januari 2022

  Snyggt skyltat! Dom två första var väldigt vackra och det var väldigt uppmärksamt av dig att hitta däck-viruset som väl har gjort att en hel del människor har däckat på senaste tiden och blivit sjuka…

  Ha en fin start på veckan!

 9. Svara

  Anki

  24 januari 2022

  Härlig skyltning! Fina bilar båda två – den andra ser lyxig ut med gulddekoren. De däcken vill jag inte ha !
  Ha en fin måndag!
  Kram

 10. Svara

  Karin

  24 januari 2022

  Ja, Hammars konditori ska du absolut besöka! Där fikade mina föräldrar när de var unga och kära. Sedan fick Hammars för sig att modernisera inredningen någon gång på 1950-talet. Då tog min pappa (snickaren) hand om paneler och annat som de rev ut. På 1980-talet bestämde de sig för att försöka återställa lite av det gamla och då kunde pappa erbjuda en hel del inredningsdetaljer. Men några skåpdörrar och en bit av en väggpanel står fortfarande i min snickarbod i Horndal.

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Nämen va skoj att höra. Ja den där moderniseringsivern slår ju aldrig fel, antingen river man rasket eller så byter man ut inredning. Men det är klart också att man vill vara modern och hänga med sin tid. Kul att din pappa behöll en del av inredningen, han var smart nog att förstå att det är värdefullt längre fram. Självklart ska jag gå dit o fika i vår, vi har hittills mest gått till Cafeet med hunden där jycken får följa med. Blir enklare då uteserveringarna är igång.

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 januari 2022

  Kul att gamla skyltar och även glasmålningar finns kvar. Undrar vad Banken var för slags bank. Kanske ingen av de som finns idag. Det har ju skett en del förändringar och namnbyten sedan dess. Konditoriskylten är jättefin och det finns säkert något gott även för dig där. En god macka t ex. Jag kan beundra den äldre bilmodellen men kör hellre den modernare varianten. Jag kan t o m tänka mig omikron-varianten som den för med sig 😀
  Kram

 12. Svara

  Herr Nilssons Fru

  24 januari 2022

  En bank som blir bar, då försvinner tillgångarna fort. Väldigt fin skylt har de över entrén. Ett gammalt anrikt konditori med fin skylt, sådana börja bli sällsynta – tyvärr. Who trodde de var din maxi Cab, undrar hur fort de där bilarna gick. Oj då, har till och med däcken blivit smittade av omikron? ja ingen eller inget går säkert.
  ((svar: jag är sjukskriven tills återbesöket på onsdag, efter det vet jag ej o där får jag också veta vad som händer här näst)) Ja humöret måste man hålla uppe och därtill hoppet och glädjen.
  Kramiz

 13. Svara

  Minton

  24 januari 2022

  Vackra skyltar på konditorierna dom måste du testa . Omikron däck och Coron öl kan man skratta åt.
  Kramar från oss

 14. Svara

  Ninni

  24 januari 2022

  Trevliga skyltar och bilar. Några Omikrondäck har jag aldrig sett förr så det var nytt för mig.
  Konditoriet skulle jag kunna tänka mig att besöka.
  Kram,

  • Svara

   Paula

   27 januari 2022

   Kondis-livet är lättare när alla uteserveringar är igång. Då kan man ha både småbarn i vagnar och hundar med sig, nu är det ganska meningslöst att träffas i stan allihop. Vart ska man ta vägen? En massa gallerior dit inte hundar är välkomna, men ibland väljer jag ju att Daniel får stanna hemma. Redan torsdag, vart tar tiden vägen? Tror du det blir något OS? Ifall de genomför tävlingarna är jag rädd att de blir väldigt rumphuggna då många redan fått avstå pga smitta, och vi har ju inte sett ännu hur många som får tillträde tlll Kina…
   Kram

   • Svara

    Ninni

    27 januari 2022

    Ja nog tror jag att det blir OS men det blir nog många som inte får vara med, tyvärr.
    Lilla Vilja blev sjuk i söndags när hon var hos sin pappa så hon fick stanna där då de misstänkte covid och pappan endast fått två vaccinationer så han blev ju ändå tvungen stanna hemma. Vilja hade 40,5º som mest men nu är hon feberfri för andra dagen och då pappan började bli dålig så fick V komma hem till sin mamma. Hoppas nu bara att mamman klarar sig ifrån covid.
    Jag försöker undvika folk i möjligaste mån men måste ju hjälpa mamma med skjutsar hit och dit och hämta mediciner till henne på apoteket. Usch. Är inte alls bekväm med det. Beställer mina varor på ICA och hämtar på baksidan. Telefonen går varm här men annars är det lugnt.
    Kram.

 15. Svara

  byblixtra

  25 januari 2022

  Den före detta banken hade en fin skylt.
  Spännande med ett så anrikt konditori.
  Det har förflutit en mängd år mellan bilmodellerna. Den nya hade en läckert placerad logga. Se där, Omikron dök upp på ett bildäck och där kan det stanna. 😉

 16. Svara

  kajsalisasblogg

  26 januari 2022

  Fin skylt till det gamla Konditoriet. undrar vad dom serverade 1776. Äntligen fick vi reda på varifrån den nya mutationen kommer. Släpp inte ut luften ur det däcket 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 290
 • 363
 • 1 626 684
 • 5 069
 • 65 363
Sök här