Fem en fredag Livets glädjeämnen!

Fem-en-fredag # 3 Målbild

Av
den
22 januari 2022

#3 Målbild

Vad gick du i mål med senast?

Min dotter kom hit igår och hjälpte mig med lite datajox och annat smått och gott

Hon är en hejare på att hantera verktyg så hon hängde upp

min senaste tavla, den till vänster

Vad blir du inte klar med?

Det är långt kvar på min tavla “Blodmåne”
Men igår kväll hade vi pysselkväll tillsammans, dottern använder

färgpennor, hon har några stycken….
medan jag målar i olja eller akryl.

Det är så avkopplande att sitta och måla, och att göra det tillsammans var ju dubbelt så skoj, då blir det en massa tjejxnack samtidigt!

Hur skulle du vilja göra om hemma?

Jag behöver ersätta lampan som pajade för en vecka sedan, sockeln gick sönder och den gick inte att rädda. Behöver belysningen både för att kunna lösa korsord vid köksbordet och för att ha lite mysigt i köksfönstret.

Vad siktar du på i helgen?

Dottern och jag satsade på att slurpa i oss ett gäng kräftor..

..och det var inga problem, här är det bara några stjärtar kvar!

Vad är något du vill göra i år?

Jag är riktigt sugen på att komma iväg på en liten tripp, kanske denna vore nåt?
Bästa reskompisen vore min dotter, jag har inga önskemål om någon resa långt bort, jag håller mig gärna här hemma i Norden.
Hoppet lever än så länge…

Daniel tröttnade på vårt snackande och somnade gott på mattes fotpall…

Flera som deltar i Fredags-temat hittar du hos Elisa
Du får gärna vara med du också!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  22 januari 2022

  Wow så vackra tavlor du målar. Mysigt med besök av dottern och att äta kräftor. Daniel sover gott men pallen ser liten ut.
  Kramar från oss

 2. Svara

  bpz3

  22 januari 2022

  Är det tjejmys, så är det. Då blir killar automatiskt uttråkade, å Daniel är ju kille;-)

  Så fina tavlor du har gjort. Skoj förresten att både du och dottern gillar att måla. Har ni tänkt att måla/teckna era egna motiv? Testa någon gång!

  Den där kryssningen låter inte alls fel. Å för dig blir det ju en ännu längre semester, då du först måste ta dig till huvudstaden, kanske med en rolig övernattning i stan och lite sightseeing där. Tycker du/ni ska satsa på det. Någon gång måste ju pandemin vara slut, så att man kan leva “normalt” igen…

 3. Svara

  LillaSyster

  22 januari 2022

  Vilka tavlor!
  Jag hoppas verkligen att du kommer iväg på en lite tripp till våren/sommaren. För mig var det ett nytt sätt att äta kräftor….vi äter allt för första kräftan innan vi hugger in på nästa. Så gott han sover där till två snacksaliga. Hoppas att ni sovit gott också….. sist var det ju tjafs om snarkningar =) Fortsätt och mys!

  • Svara

   Paula

   22 januari 2022

   Vilket minne du har! Jag hade köpt öronproppar till dottern som nog blev lite paff! När jag frågade imorse så hade hon inte ens använt dem för jag hade varit ganska tyst,,,,tssss….Paketet med kräftor innehöll en del hela kräftor plus ett antal kräftstjärtar, de var dem vi åt sist!
   Ha en skön lördagskväll, jag ska kolla tv-programmen jag missade igår…
   Kramen

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  22 januari 2022

  Vad bra att du fick hjälp av din händiga dotter och vad mysigt ni verkar ha haft. Det är väldigt avslappnande att måla vad man än använder för material. Jag föredrar filterpennor eftersom jag får ont av att använda färgpennor. Man måste trycka en aning hårdare med dem och det funkar inte för mig. Ni får till jättefina alster båda två.
  Jag hoppas att ni kommer iväg på den kryssningen. Det låter superhärligt.
  Kram

 5. Svara

  Susjos

  22 januari 2022

  Jösses så duktiga ni är på att måla, och så avis jag blev på din dotters färgpennor. Vilken trevlig kväll ni hade, med kräftor i januari jösses, men allt är ju möjligt. Mums med kräftstjärtarna!
  Hoppas du kommer iväg på kryssningen kanske med din dotter, vi får hoppas den här pandemin lägger sig lite snart…
  Tusen tack för lyckönskningarna, är fortfarande lyrisk! Hade ett videosamtal med dem igår, så overkligt! Går på små moln här hemma!
  Ha en fin lördagkväll!
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  22 januari 2022

  Vilka tavlor du målar! Helt otroligt vackra!
  Och så inspirerad jag blir att måla igen. Är urdåligt på det, men det är otroligt avkopplande!
  Ha en god kväll, konstnären! Kram

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  22 januari 2022

  Tavlor kan jag hänga upp själv, men annars får söner hjälpa med olika saker. På eftermiddag promenerar jag en halv mil, utan hund…

 8. Svara

  Kina Hellquist

  22 januari 2022

  Vad härligt ni måste ha haft det på eran “tjej-kväll”! Inte visste jag att du bar en liten konstnär inom dig. ? Så fina tavlor!
  Visst har man en längtan om att få göra en resa (om än kort) den här sommaren! Nu kan det vara nog med stugsittandet!
  Måste fråga om du bor i något av husen som du har som bild överst på sidan? Det ser väldigt idylliskt ut.
  Hoppas fortsättningen på helgen också blir bra! Kram!

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  23 januari 2022

  Tavlorna är helt underbara och jag längtar tills jag får se “Blodmånen” 🙂 Vilken mysig kväll ni haft, du lurar mig att fundera på det där med målningen….det kanske vore nåt för mig att testa? Ha en fin söndag Paula, kram på’re <3

 10. Svara

  Ama de casa

  23 januari 2022

  Vilka jättefina alster ni åstadkommer – vad kreativa ni är! Att mysa tillsammans under tiden är ju en jättebra bonus 🙂

  Jag skulle också vilja kryssa igen, men det lär dröja…

  Ha en skön söndag!

 11. Svara

  Bokdamen

  23 januari 2022

  Vilka fina målningar och så kul att måla tillsammans med dottern det måste vara. Tjejsnack är trevligt, Daniel ser ut att ha det skönt. Resa utomlands vore trevligt, men lär dröja känns det som, försöker njuta av små ting så länge…..

 12. Svara

  Ditte

  23 januari 2022

  Kul med dina mål! Och inte minst bilderna till- Livar upp det hela. Det och dina fyndiga svar. Fint med dottern på besök och att bara “vara”. Jodå, fattar att en hel del praktiskt också blev gjort. Men man pratar, antar jag. under tiden.
  Vad roligt att du tittat på den här kryssningen. Det har vi också. Men vad gäller resmål så har jag x antal “mål” men vi får se.
  Kram

 13. Svara

  it_is/Anette

  24 januari 2022

  Karibien kommer till Östersjön, det lät som något jätte skoj, helt i min smak. Vilka fina tavlor, ja det är avkopplande att måla ja pyssla med något kreativt. Dina tavlor är jätte fina.
  Ha en fin vecka

 14. Svara

  Åke

  24 januari 2022

  Olja och akryl!! Så spännande! Den ska bli kul att få se. Du liksom skissar före? Din senaste tavla påminner om en bild jag tagit på en kompis med en detalj… jag ska visa den. Åhhh Daniel så söt när han ligger så där. Det ger mig minnen…

  • Svara

   Paula

   26 januari 2022

   Nej du, jag skissar inte, jag har en tryckt förlaga. Det heter paint-by-number och kan jämföras med t.ex ett broderi där du har ett färdigt mönster du ska sy efter. Man köper ett kit med pannå och färger.Jag tycker det är avkopplande och kul och lyssnar till ljudbok samtidigt. Väntar på att få se din bild!

 15. Svara

  Ninni

  24 januari 2022

  Men vad fin din senaste tavla blev! Alla tavlor du målar är jättefina. Vilket tålamod du har. Kul att träffas och måla tillsammans också. Jag tror inte att jag skulle ha tålamod att måla men jag har ju tålamod med virkning och strumpstickning istället och sånt är också roligt att göra tillsammans med andra.
  Bra att du fått hjälp med sånt du inte kan själv.
  Kräftor är gott men jag är glad så länge jag inte behöver äta dem. 🙂
  Men du… den kryssningen vore väl nåt! Om jag klarade av att gå lite mer så skulle jag gärna åka på en sån kryssning men risken är att det blir mycket promenerande om man ska lyckas se något i dessa städer. Jag hoppas du kan åka iaf.
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   26 januari 2022

   Ja vi har tålamod till olika saker beroende på vad som funkar. Jag har just slagit sönder min andra kaffekanna på ett par månader, igår flög en tallrik i golvet, jag är så fumlig i mina händer så dottern konstaterade krasst att Mamma det är dags att köpa plastservis….Så att försöka handarbeta nu när jag inte ens kunde det som ung är dömt att misslyckas. Jag är skeptisk till kryssningen, att den blir av, inte minst för att Ryssland är involverad. Det skallrar lite märkligt där borta i Putin-land. Men då är det så, planerar inte in något ännu, men kikar ju gärna på utbudet. En vecka på Hurtigrutten kostar 25000,- vem sjutton har råd med det??
   Kramen och trevlig kväll, sett på mästerkocken, alltid lika skoj

   • Svara

    Ninni

    27 januari 2022

    Jadu, vissa dagar är jag mer än lovligt fumlig också – de dagar jag har mycket ont i mina händer. Men varför ge dig på kaffekannorna. Köp dig en vanlig kaffepanna och koka kaffet istället för en kaffepanna slår du inte sönder i första taget. 🙂
    Hurtigruten vore nå’t det men som du skriver – vem har råd med 25000:- för en resa?
    Nä, nu måste jag ta itu med räkningarna.
    Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 11
 • 575
 • 1 641 867
 • 5 101
 • 65 753
Sök här