Söndags-smakbit # 30

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Ovanjorden, en roman av Mikael Berglund.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid 59-60

“Längst upp, timmar senare, smeker en öm bris myggen från kinden och solen lyser knallgul rakt i ögonen. Najmie är en ljus silhuett i soldis, nästan upplöst. De få myggen starka nog att trotsa vinden gnistrar som svetsloppor omkring henne. Jag vill gång på gång stanna och betrakta henne. Eijas dotter, mitt visum till kalvningslandet. “

sid 78

“När vi närmar oss myrarna bildas mörka moln efter backen men vi är förberedda med näthattar, tunna handskar och silvertejp över skarvarna. Vi är snabbt täckta av mygg som landar och lyfter, svetten rinner innanför kläderna, ibland hör vi inte mobilen ringa för bruset, myrtuvorna bär dåligt, ibland sjunker vi ner till låret. Hjälper varandra upp. Jag upptäcker att skarven mellan handsken och jackan glipar och tejpar bara rakt över myggkropparna. Vi tar inte paus för någonting, kämpar oss igenom eländet utan andra ord än svordomar.”

0

10 Comments:

 1. Okänd bok för mig. Nu när jag har varit en bra bit norrut så kan jag helt klart relatera till myggmolnen.

 2. har kanske missat Mikael Berglund, tack för smakbiten

 3. Fy fasen för så mycket mygg!
  Hade inte hört talas om boken förut. Tack för smakbiten!

 4. Sett boken någonstans, men visste inte så mycket om den. Så bra med smakbit, tack för dem!

 5. aldrig har någon bris svept några myggor från mig! jag vill gärna läsa den här boken. (inte för myggens skull, förstås) tack för smakebiten!

 6. Det är jobbigt med mygg!

 7. Usch, det börjar ju klia bara av att läsa smakbiten!

 8. Den låter intressant! Är svag för Norrlandsskildringar. Tyvärr älskar myggen mig.

 9. Tack för tipset och smakbiten. Myggen klarar jag mig utan men blev intresserad av boken- Ingen författare jag kan komma ihåg.
  Kram

 10. Myggtätt. :) Tack för smakbiten!

Kommentera