Läst

Läst/lyssnat i augusti

Av
den
19 september 2023

I augusti lyssnade jag på
Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert
Mitt betyg 4/4
Uppläsare Gunilla Leining betyg 4/4

En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående. Mix mellan memoar och reseskildring som läses som en roman.
Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon är gift, har ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn, men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta en “time-out”.
För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sin livsväg bestämmer hon sig för att själv ge sig ut på en lång resa under nästan ett år. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans
.

Jag har lyssnat på följande sommarpratare i P1:
Nora Khalil författare
– Min resa handlar om att gå från att vara en ung, blyg och osäker tjej, med en avlägsen dröm om att någon gång skriva en bok, till att bli en Augustnominerad författare med två egna böcker hemma i min annars så tomma bokhylla.
betyg 3/4

Tilde Addenbrook hjälparbetare Ukraina
– Några dagar efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina, invaderade Ukraina mitt liv. Men till skillnad från Ryssland kom Ukraina som en vän. Det är vad jag berättar om, för allt jag gett, har jag fått minst tiofalt tillbaka.
Betyg 2/4

Judith Gough ambassadör
– Som Storbritanniens ambassadör i Sverige har jag följt er ansökan till Nato från första parkett. Jag berättar om min lunch med Zelenskyj, om vad som följer när man är både ambassadör och gay.
betyg 4/4

Sauli Niinistö Finlands president
– Den nordiska säkerheten har gått in i en ny tidsålder. Samtidigt fördjupas skiljelinjerna i världen. I mitt program pratar jag om den förändrade omvärlden, Nato och vår gemensamma säkerhet.
betyg 3/4

Jag har fortsatt lyssna till flera sommarpratare i september

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  znogge

  19 september 2023

  Tack för boktipset! Den har jag inte läst men den låter intressant så en notering är gjord. Boktips är alltid uppskattade!

 2. Svara

  Anna i Portugal

  20 september 2023

  Tack för boktipset! Den låter som något jag kan tycka om så noterad.

 3. Svara

  Ditte

  20 september 2023

  Boken har jag också lyssnat på och Gunilla Leining gör den verkligen rättvisa. Tror många skulle uppskatta boken.
  En del sommarpratare har jag lyssnat på och andra har jag kvar.
  (Bäst av de du har med tycker jag var Finlands president och Judith Gough.)
  Tänker ofta på dig och tittar in varje dag även om jag inte varje dag skriver en kommentar.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 525
 • 369
 • 1 608 753
 • 5 041
 • 65 037
Sök här