Söndags-smakbit # 34

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

En av de böcker jag läser just nu är The 24-hour café av Libby Page
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om den nyutkomna boken.

Smakbit sid.103

“On the street, a dustbin lorry is parked with flashing hazard lights. Four men in dark green trousers and fluorescent jackets jog up and down this stretch of road, grabbing full bags from the pavement and slinging them into the mouth of the dustcart. There is something graceful about their actions: the lightfooted running to keep up with the lorry as it slowly moves down the road and the ease with which they seem to swing the bags.”

sid. 317

“On the corner she chose to turn to the right, which took her onto a wider street with more shops. Outside one, a furniture shop, she stood close up to the window, her breath fogging the glass as she looked inside at the neat beds piled with cushions and the desks arranged with just the right number of books an pen pots. If she could have melted through the glass and into the perfect interior she would have done. Taken her shoes off, placed them neatly on the rug and curled up in the middle of the pristine, impersonal living room set. Devoid of any detritus of life: a blank, a new start.”

1

12 Comments:

 1. Om jag visste att jag skulle kunna läsa mig igenom den…då….. en smakbit som får mig att tänka, kanske, kanske….
  Kram på dig fina du! <3

 2. Har nog aldrig läst någon liknande beskrivning av sopgubbar. Tack för smakbiten!

 3. Tack för smakebiten, soppgubbar får mig att tänka på Sällskapsresan 2.

 4. Jag som inte läser böcker så värst kanske kan få lite tips om bra serie istället :)
  Kramiz o go söndag

 5. är svag för neonklädda män… perfekta interiörer tråkigt, tack för smakbiten!

 6. Lockande smakbitar! Tror aldrig jag stått så nära ett skyltfönster så andedräkten immat igen rutan.

 7. Tack för smakbiten. Ingen bok eller författare jag hört talas om men jag läser gärna engelska böcker mellan varven. Kan rekommendera boken “Där kräftorna sjunger” av Delia Owens. En bok som fångar mig om en flickas öde i Amerikanska södern, i träskmarkerna. Fantastiska miljö och personbeskrivningar.
  Kram

 8. Spännande med en bok/författare som jag inte kände till. Läser lite då och då på engelska. Tack för tips och smakbitar!

 9. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

 10. Tack för smakbiten! Ny bok för mig.

 11. Tack för smakbiten! Tyckte om språket. Ska kolla upp boken.

 12. Takk for smakebiten! Håper du synes boken er god!

Kommentera