Söndags-smakbit # 35

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Hur man deltar med en smakbit?

1.Endast en regel gäller: Inga spoilers.

2. Viktigt: Ange länken till ditt blogginlägg i länkfunktionen. Länk tillbaka till detta blogginlägg i din egen. Glömmer du det, läsarna hittar inte din eller någon annans smaklökar. Använder du Twitter / Instagram för att marknadsföra din blogg? Hastag #smakebit.

Jag avslutade idag en purfärsk bok, spetsad med en massa vackra foton, en mycket personlig skildring om ett skidäventyr till Sydpolen, som ensam kvinna.

Solo sister – Vägen till Sydpolen
av Johanna Davidsson

smakbiten är hämtad från sid.58

“Jag är omgiven av snödrivor hårdare än skare. Vinden har format dem tills de står där stela. Landskapet är helt vitt så långt jag kan se. Under mig ligger en ismassa som började bildas för tiotusentals år sen. Långt innan det kom människor hit. Jag vet att jag kommer att se samma landskap dag ut och dag in, vecka efter vecka. Det är många minusgrader och med vinden sänks temperaturen ännu mer. Jag är sårbar här och det är naturen som härskar. Stormen och kylan tar ingen hänsyn till mig. Den gör som den vill.
Jag dras till det avskalade. När barriärerna försvinner och jag får kontakt med naturen.”

0

15 Comments:

 1. En spännande bok förstår jag. Is och kyla – passar ju dig perfekt. Du skulle ha läst den i juli, kanske hade den svalkat? =)
  Ha nu en riktigt fin söndag, här är det dimmigt, men det lättar nog fram på dagen. Kram

 2. Tack för smakbiten, boken låter intressant.

 3. Jag fryser bara jag läser om det!

 4. Jag fascineras av människor som dras till svåra utmaningar. Själv gillar jag utmaningar i lagom dos, och helst när det inte är så kallt. Men jag kan tänka mig att det måste vara väldigt vackert, och säkert ett lyft för självförtroendet att klara av sådana tuffa strapatser som Johanna Davidsson. Tack för smakbiten, den boken skulle jag gärna läsa och och säkert njuta av bilderna. Ha en fin söndag!

 5. Jag skulle gärna åka till Sydpolen, men på ett bekvämare vis och absolut inte ensam. Vill gärna ha nån att dela upplevelser med precis då dom inträffar :-)

 6. Vilken känsla av kyla som kom av den smakbiten!

 7. Naturen är verkligen mäktig! Tack för smakebiten!

 8. Låter intressant! Tack för smakbiten!

 9. Åh, intressant! Låter som en bok jag skulle vilja läsa. Tack för smakbiten! :)

 10. Den blev jag nyfiken på. Tack för kylande smakbit! ;)

 11. den boken kände jag inte till, men den ska jag bestämt läsa. tack för smakebiten!

 12. Man kan ju inte annat än beundra tjejen….jag skulle aldrig ha vågat, feg som jag är :D Såg henne på tv en gång, där hon berättade lite om den här resan, som sagt beundransvärt!!
  Kram på’re

 13. Just nu tycker jag is och snö kan hålla sig borta länge än.

 14. Jag gillar naturen, men det där är lite för extremt för mig :)

Kommentera