Läst

Söndags-smakbit # 35

Av
den
2 september 2018

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Hur man deltar med en smakbit?

1.Endast en regel gäller: Inga spoilers.

2. Viktigt: Ange länken till ditt blogginlägg i länkfunktionen. Länk tillbaka till detta blogginlägg i din egen. Glömmer du det, läsarna hittar inte din eller någon annans smaklökar. Använder du Twitter / Instagram för att marknadsföra din blogg? Hastag #smakebit.

Jag avslutade idag en purfärsk bok, spetsad med en massa vackra foton, en mycket personlig skildring om ett skidäventyr till Sydpolen, som ensam kvinna.

Solo sister – Vägen till Sydpolen
av Johanna Davidsson

smakbiten är hämtad från sid.58

“Jag är omgiven av snödrivor hårdare än skare. Vinden har format dem tills de står där stela. Landskapet är helt vitt så långt jag kan se. Under mig ligger en ismassa som började bildas för tiotusentals år sen. Långt innan det kom människor hit. Jag vet att jag kommer att se samma landskap dag ut och dag in, vecka efter vecka. Det är många minusgrader och med vinden sänks temperaturen ännu mer. Jag är sårbar här och det är naturen som härskar. Stormen och kylan tar ingen hänsyn till mig. Den gör som den vill.
Jag dras till det avskalade. När barriärerna försvinner och jag får kontakt med naturen.”

TAGS
15 kommentarer
  1. Svara

    "LillaSyster"

    2 september 2018

    En spännande bok förstår jag. Is och kyla – passar ju dig perfekt. Du skulle ha läst den i juli, kanske hade den svalkat? =)
    Ha nu en riktigt fin söndag, här är det dimmigt, men det lättar nog fram på dagen. Kram

  2. Svara

    Villa Frejas bokblogg

    2 september 2018

    Tack för smakbiten, boken låter intressant.

  3. Svara

    Robert W

    2 september 2018

    Jag fryser bara jag läser om det!

  4. Svara

    annettejuhlin

    2 september 2018

    Jag fascineras av människor som dras till svåra utmaningar. Själv gillar jag utmaningar i lagom dos, och helst när det inte är så kallt. Men jag kan tänka mig att det måste vara väldigt vackert, och säkert ett lyft för självförtroendet att klara av sådana tuffa strapatser som Johanna Davidsson. Tack för smakbiten, den boken skulle jag gärna läsa och och säkert njuta av bilderna. Ha en fin söndag!

  5. Svara

    Ama de casa

    2 september 2018

    Jag skulle gärna åka till Sydpolen, men på ett bekvämare vis och absolut inte ensam. Vill gärna ha nån att dela upplevelser med precis då dom inträffar 🙂

  6. Svara

    Lottens Bokblogg

    2 september 2018

    Vilken känsla av kyla som kom av den smakbiten!

  7. Svara

    Evelina

    2 september 2018

    Naturen är verkligen mäktig! Tack för smakebiten!

  8. Svara

    Pirjo Saloniemi

    2 september 2018

    Låter intressant! Tack för smakbiten!

  9. Svara

    Åsa

    2 september 2018

    Åh, intressant! Låter som en bok jag skulle vilja läsa. Tack för smakbiten! 🙂

  10. Svara

    bokdamen

    2 september 2018

    Den blev jag nyfiken på. Tack för kylande smakbit! 😉

  11. Svara

    Hanneles bokparadis

    2 september 2018

    spännande smakbit

  12. Svara

    A ROOM OF MY OWN

    2 september 2018

    den boken kände jag inte till, men den ska jag bestämt läsa. tack för smakebiten!

  13. Svara

    Mia

    2 september 2018

    Man kan ju inte annat än beundra tjejen….jag skulle aldrig ha vågat, feg som jag är 😀 Såg henne på tv en gång, där hon berättade lite om den här resan, som sagt beundransvärt!!
    Kram på’re

  14. Svara

    Sara Pepparkaka

    2 september 2018

    Just nu tycker jag is och snö kan hålla sig borta länge än.

  15. Svara

    Monika

    3 september 2018

    Jag gillar naturen, men det där är lite för extremt för mig 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 456
  • 770
  • 1 611 124
  • 5 044
  • 65 075
Sök här