Söndags-smakbit # 41

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
En viktig regel: Inga spoilers!

Jag har nyss läst boken
Skärvor av liv av Anita Salomonsson (länk till Adlibris i titeln)
En samling berättelser om möten och levnadsöden som format författarens eget liv.

Smakbit sid. 55 ur Solstrimma

“Plötsligt, som i en drömsyn, finner hon sig stående mitt ute på det blanka, nu nästan främlingsgjorda golvet, skultyngd men förvånad över sin djärvhet. Ensamhetsfrukten, aldrig har den bjudits henne så som i denna stund, ljuv, drypande av en sällspord sötma som fyller armar och ben. Gör henne stark och på samma gång upplöst, får henne att som en okänd vattenväxt vaja fram och tillbaka i lukten av fernissa och nyskurat golv, får fötterna att röra sig högt över källarvalvet och dess dolda hemligheter av syltburkar, potatislårar och skrumpnande rotsaker. ”

Smakbit sid. 209 ur Förlovningsringen

“Med ett enkelt och numera lätt trevande med handen i kavajfickan fick han tag i förlovningsringen och hade så när fått den på plats på ringfingret när något hände. Ett ljud, en vindpust, kanske en liten knuff från någon medmänniska. Ringen slets ur hans hand och föll med ett skarpt, klingande ner på trottoaren. I förskräckelsen, för något värre kunde han inte tänka sig, blev han stående och betraktade hur den långsamt rullade iväg. Såg hur den med ett litet hopp försvann ner över trottoarkanten, i ett par lustiga svängar tog sig förbi vattenpussar och knotigheter längs gatan och till sist, med ett kokett lite leende försvann under ett kladdigt glasspapper. I samma stund som han lyfte på pappret rullade ringen raskt vidare och tog raka vägen ner i en avloppsbrunn. Klirr, sa det och plopp och så var den borta.”

0

17 Comments:

 1. nej…. lite mardrömslik smakbit

 2. Nä…. vad hände sedan då??? Kan säga att det är min fasa att tappa ner något vi avloppsbrunnar ute. Jag som gärna tar upp och håller bilnyckeln i handen så fort jag ser bilen parkerad (ett släktdrag efter pappa och farfar och jag vet att farfar hade samma fobi som mig med nyckel. Jag har försökt sluta och ta upp den om det är gatubrunnar på vägen mot bilen) Inte för att nycklar rullar så bra, men det vore bra retligt att tappa ner den. Svar: det var inte influensaspruta utan vaccination av hepatit A och B. Ha en fin söndag du med nu är solen här – men det regnade lite på morgonkvisten. Nu blir det promenad, tog sovmorgon ända till kl 7 idag! Kram

 3. Tack för smakbiten! Har inte läst något av författaren, men har hört talas om henne.

 4. Jag hade en kollega som lyckade tappa sina bilnycklar ned i en sån där avloppsbrunn. Han fixade fram metrev och en krok och satt sen och fiskade där (han såg nyckeln) och fick så småningom upp den. Han sa sen att folk hade tittat rätt konstigt på honom – ett besynnerligt ställe att fiska på :-D

 5. Vilken mardröm. Kanske ett tecken på att han inte ska förlova sig… :)

 6. vet egentligen inte varför jag inte läst något av Anita Salomonsson. tack för smakebiten!

 7. Takk for smakebiten. Forfatteren er ny for meg, men skal prøve ut :)

 8. Å, fy, det där vill man inte uppleva… Spännande smakbit av en författare som är ny för mig. Tack så mycket :)

 9. Tack för smakbiten! Så förfärligt det där med förlovningsringen…

 10. Ganska hemskt att tappa sin förlovningsring, men i och för sig sitter ju förlovningen inte i ringen.

 11. Okända böcker för mig. Tack för smakbiten!

 12. Interessant å lese om hendelser som har formet en forfatters liv, takk for smakebiten :)

 13. Känner till författaren men har inte läst något. Än. Tack för smakbiten!

 14. Tack för smakbitarna, kände inte igen den författaren. Jag har tappat min vigselring, men jag såg det faktiskt inte hända.

 15. Sicken otur! Kände inte till författarinnan.

 16. Fy viken otur. Tack för smakbiten.

Kommentera