Söndags-smakbit # 42

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag började igår läsa The Mars Room av Rachel Kushner som jag hade turen att vinna i Robert W:s bokutlottning!
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit från sid.29

“I fängelset vet man åtminstone vad som ska hända. Eller, det vet man ju inte. Det är oförutsägbart. Fast på ett tråkigt sätt. Det är inte som om något tragiskt eller hemskt skulle kunna hända. Eller, det kan det förstås. Det är klart att det kan. Men man kan inte förlora allt i fängelset, för det har man redan gjort.”

sid.88
“Väggklockan hade en röd kil från fem minuter i hel timme till fem minuter över. Kilen var till för de kvinnor som inte kunde klockan. Allt i fängelset riktar sig till den där kvinnan som den röda kilen på klockan är till för, den efterblivna. Jag har aldrig träffat henne. Jag har träffat många i fängelset som inte kan läsa och det finns de som inte kan klockan men det betyder inte att de inte är supersmarta övermänniskor som kan knäcka vilket ägghuvud som helst. Folk som sitter i fängelse är smarta som fan. Idioten som reglerna och skyltarna riktar sig till finns inte där.”

0

19 Comments:

 1. tack för smakbiten, kanske inte riktigt min genre, låter tufft

 2. Jag trodde att jag ville läsa denna, men sedan läste jag en del negativt om den och då blev jag lite tveksam. Vi får se hur det slutar :)

 3. Tänk, jag tog för givet att den var på engelska. Varför har den inte fått en svensk titel tro? Jag är sugen på den, hur som helst, och har sparat ner den i Storytel – på svenska som e-bok och engelska som ljudbok. Vi får se vad jag väljer.

 4. Hmmm….jag vet inte riktigt om det där tilltalar mig, det kändes jobbigt men man ska aldrig säga aldrig :)
  Kram på’re

 5. Denne boken måtte jeg bestille med en gang. Den høres ut til å passe meg helt perfekt :-)
  Ha en riktig fin søndag!

 6. Pirjo Saloniemi

  Den har jag läst och tyckte ganska bra om den.

 7. En bok för mig, men frågan är om den finns som ljudbok.
  Kram

 8. Hoppas du gillar den. Det gjorde jag.

 9. Tackar för smakbiten, den låter onekligen spännande denna bok :).

 10. Tack för smakbiten! Vill läsa den boken!

 11. Tack för smakbiten! Verkar vara många som läser denna.

 12. Oj vad kul att vinna en bok!

 13. Tack för smakbiten, den här är jag nyfiken på!

 14. Tack för smakbiten. En av de få böcker jag gett upp det senaste året

 15. Den här vill jag läsa. Tack för smakbiten.

 16. Grattis! Vad roligt att vinna en bok. Tack för smakprovet! Jag har läst boken och var först tveksam men fastnade efter hand.
  Kram

 17. Den här har jag sett lite här och var. Roligt med bokvinst. Tack för smakbiten!

 18. kan evt tänka mig att läsa den här. tack för smakebiten!

 19. Denne ble jeg nysgjerrig på da den ble nominert til Bookerprisen – takk for smakebiten :)

Kommentera