Läst

Söndags-smakbit # 42

Av
den
20 oktober 2019

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag började igår läsa The Mars Room av Rachel Kushner som jag hade turen att vinna i Robert W:s bokutlottning!
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit från sid.29

“I fängelset vet man åtminstone vad som ska hända. Eller, det vet man ju inte. Det är oförutsägbart. Fast på ett tråkigt sätt. Det är inte som om något tragiskt eller hemskt skulle kunna hända. Eller, det kan det förstås. Det är klart att det kan. Men man kan inte förlora allt i fängelset, för det har man redan gjort.”

sid.88
“Väggklockan hade en röd kil från fem minuter i hel timme till fem minuter över. Kilen var till för de kvinnor som inte kunde klockan. Allt i fängelset riktar sig till den där kvinnan som den röda kilen på klockan är till för, den efterblivna. Jag har aldrig träffat henne. Jag har träffat många i fängelset som inte kan läsa och det finns de som inte kan klockan men det betyder inte att de inte är supersmarta övermänniskor som kan knäcka vilket ägghuvud som helst. Folk som sitter i fängelse är smarta som fan. Idioten som reglerna och skyltarna riktar sig till finns inte där.”

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  20 oktober 2019

  tack för smakbiten, kanske inte riktigt min genre, låter tufft

 2. Svara

  Monika

  20 oktober 2019

  Jag trodde att jag ville läsa denna, men sedan läste jag en del negativt om den och då blev jag lite tveksam. Vi får se hur det slutar 🙂

 3. Svara

  Scylla

  20 oktober 2019

  Tänk, jag tog för givet att den var på engelska. Varför har den inte fått en svensk titel tro? Jag är sugen på den, hur som helst, och har sparat ner den i Storytel – på svenska som e-bok och engelska som ljudbok. Vi får se vad jag väljer.

 4. Svara

  tanthuset

  20 oktober 2019

  Hmmm….jag vet inte riktigt om det där tilltalar mig, det kändes jobbigt men man ska aldrig säga aldrig 🙂
  Kram på’re

 5. Svara

  astridterese

  20 oktober 2019

  Denne boken måtte jeg bestille med en gang. Den høres ut til å passe meg helt perfekt 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 6. Svara

  Pirjo Saloniemi

  20 oktober 2019

  Den har jag läst och tyckte ganska bra om den.

 7. Svara

  Kicki

  20 oktober 2019

  En bok för mig, men frågan är om den finns som ljudbok.
  Kram

 8. Svara

  Robert W

  20 oktober 2019

  Hoppas du gillar den. Det gjorde jag.

 9. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  20 oktober 2019

  Tackar för smakbiten, den låter onekligen spännande denna bok :).

 10. Svara

  Cinnamon

  20 oktober 2019

  Tack för smakbiten! Vill läsa den boken!

 11. Svara

  Åsa Carlsson

  20 oktober 2019

  Tack för smakbiten! Verkar vara många som läser denna.

 12. Svara

  Sara Pepparkaka

  20 oktober 2019

  Oj vad kul att vinna en bok!

 13. Svara

  TinaO

  20 oktober 2019

  Tack för smakbiten, den här är jag nyfiken på!

 14. Svara

  Lottens Bokblogg

  20 oktober 2019

  Tack för smakbiten. En av de få böcker jag gett upp det senaste året

 15. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  20 oktober 2019

  Den här vill jag läsa. Tack för smakbiten.

 16. Svara

  Ditte

  20 oktober 2019

  Grattis! Vad roligt att vinna en bok. Tack för smakprovet! Jag har läst boken och var först tveksam men fastnade efter hand.
  Kram

 17. Svara

  bokdamen

  20 oktober 2019

  Den här har jag sett lite här och var. Roligt med bokvinst. Tack för smakbiten!

 18. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  20 oktober 2019

  kan evt tänka mig att läsa den här. tack för smakebiten!

 19. Svara

  Birthe

  22 oktober 2019

  Denne ble jeg nysgjerrig på da den ble nominert til Bookerprisen – takk for smakebiten 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 7
 • 499
 • 1 640 698
 • 5 101
 • 65 737
Sök här