Läst

Söndags-smakbit # 44

Av
den
3 november 2019

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser rätt sällan spänningsromaner, men den här boken har jag varit sugen på att läsa ett tag, så nu blev det av

Silvervägen av Stina Jackson
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid. 67
“I Skellefteå stannade han för att tanka och köpa cigaretter av ett ensamt nattbiträde som stod och knappade på en telefon. En lastbilschaffis med neddragen keps och munnen full av snus stod vid kaffeautomaten och fyllde två stora koppar. Utanför lysrörens skärpa lindades natten i blå skymning som förde tankarna till havet.”

Sid. 155
-God morgon. Har du sovit gott?
-Jo tack.
-Det glädjer mig.
Huden i hans ansikte hade börjat tappa fästet, hakan dallrade underifrån när han log. Han släppte hinkarna och vilade händerna på hennes axlar, försiktigt som om han var rädd att hon skulle upplösas ifall han tog i för mycket.
-Vi är så innerligt glada att ha dig här.
Meja såg ner på hans arbetskängor som stod stadigt förankrade i den våta jorden. En sur rutten lukt steg från hinkarna.
-Det är jag som är glad.

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  3 november 2019

  Men du!! Äntligen en bok som jag har läst!! Undrar vad du tyckte? Den har ju fått bra kritik… Kram på’re

 2. Svara

  "LillaSyster"

  3 november 2019

  Den läste jag i somras =)
  Idag är det riktigt bokväder! Kram

 3. Svara

  Robert W

  3 november 2019

  Jag tror att alla utom jag har läst Silvervägen. Jag måste helt enkelt få läsa den! Tack för smakbiten!

 4. Svara

  BrittMarie

  3 november 2019

  Hej! För något år sedan gavs denna bok ut som följetong i vår lokaltidning. Jag tror det var när jag nyligen blivit pensionär och jag väntade varje dag på att ett nytt kapitel skulle komma. En dag glömde de!!! Blyga jag ringde till tidningen och klagade. De sa att det var roligt att höra att läsarna gillar och läser följetongen. Nästa dag fick man läsa två kapitel i samma tidning. Jag tyckte den var spännande och bra. Jag klippte ut alla kapitlen och sedan fick mamma läsa alla också. Ja det blev ju nästan som återvinning 🙂 Det var vad jag minns av denna bok.
  Kram

 5. Svara

  Ama de casa

  3 november 2019

  Åh! Nostalgi! Silvervägen startar ju i mina hemtrakter. Kollade upp sträckningen på Google nu och fick syn på Jörn. Fick in den här gamla grejen i skallen direkt:
  – Går den här bussen till Jörn?
  – Jo, det gör’n och det är Björn som kör’n.
  Haha! Tänk så mycket konstigheter som väljer att stanna kvar i skallen 😀

  Tack för smakbitarna!

 6. Svara

  TinaO

  3 november 2019

  Tack för smakbiten! Ligger i att läsa-högen, och har bara hört gott om den.

 7. Svara

  Åsa Carlsson

  3 november 2019

  Den vill jag verkligen läsa. Tack för smakbiten!

 8. Svara

  Pirjo Saloniemi

  3 november 2019

  Den finns i min läsahög så den kommer jag att läsa så småningom. Tack för smakbiten!

 9. Svara

  Lyrans Noblesser

  3 november 2019

  Den var för spännande för mig att lyssna till på kvällarna …

 10. Svara

  bokdamen

  3 november 2019

  Minns att jag särskilt tyckte om stämningen i boken. Tack för smakbiten!

 11. Svara

  kersko

  3 november 2019

  Jag har också läst den!
  Kram

 12. Svara

  BP

  3 november 2019

  Det är nog första och hittills enda bok i den genren som både du och jag har läst. Är nyfiken på vad du tyckte om boken. Jag bara slukade den. Boken var ju upphaussad som bara den, och då brukar jag sällan ha samma åsikt, men den här var ett lysande undantag.

 13. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 november 2019

  tack för smakbiten, inte sugen på denna ännu.

 14. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  3 november 2019

  jag tyckte att det var en fin debut

 15. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  3 november 2019

  tack för smakebit och påminnelse!

 16. Svara

  Lottens Bokblogg

  3 november 2019

  Tack för smakbiten. Den här boken tyckte jag mycket om.

 17. Svara

  bokdivisionen

  3 november 2019

  Jag har faktiskt inte läst den här prisvinnande boken!

 18. Svara

  Monika

  3 november 2019

  Tyckte första halvan av boken var fantastisk.

 19. Svara

  Ditte

  3 november 2019

  Ja!! En bok jag har läst. Jag tyckte om den och vet att jag sträckläste den . Och i trakterna av Skellefteå har jag dessutom varit en del.
  Tack för smakbiten och jag kände igen den.
  Kram

 20. Svara

  Cinnamon

  3 november 2019

  den har jag läst och gillat! tack för smakbiten!

 21. Svara

  astridterese

  4 november 2019

  Ah, den har jeg lest 🙂 Jeg likte den godt. Det jeg husker best fra den er landskapet og naturen. Jeg fikk et vakkert bilde i hodet 🙂
  Ha en riktig fin mandag!

 22. Svara

  Sara Pepparkaka

  4 november 2019

  Den här har jag inte kommit mig för att läsa än.

 23. Svara

  Scylla

  5 november 2019

  Läser inte heller ofta spänningslitteratur, men den här har jag faktiskt läst. Gillade den.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 427
 • 516
 • 1 578 964
 • 4 990
 • 64 296
Sök här