Söndags-smakbit # 44

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser rätt sällan spänningsromaner, men den här boken har jag varit sugen på att läsa ett tag, så nu blev det av

Silvervägen av Stina Jackson
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid. 67
“I Skellefteå stannade han för att tanka och köpa cigaretter av ett ensamt nattbiträde som stod och knappade på en telefon. En lastbilschaffis med neddragen keps och munnen full av snus stod vid kaffeautomaten och fyllde två stora koppar. Utanför lysrörens skärpa lindades natten i blå skymning som förde tankarna till havet.”

Sid. 155
-God morgon. Har du sovit gott?
-Jo tack.
-Det glädjer mig.
Huden i hans ansikte hade börjat tappa fästet, hakan dallrade underifrån när han log. Han släppte hinkarna och vilade händerna på hennes axlar, försiktigt som om han var rädd att hon skulle upplösas ifall han tog i för mycket.
-Vi är så innerligt glada att ha dig här.
Meja såg ner på hans arbetskängor som stod stadigt förankrade i den våta jorden. En sur rutten lukt steg från hinkarna.
-Det är jag som är glad.

0

23 Comments:

 1. Men du!! Äntligen en bok som jag har läst!! Undrar vad du tyckte? Den har ju fått bra kritik… Kram på’re

 2. Den läste jag i somras =)
  Idag är det riktigt bokväder! Kram

 3. Jag tror att alla utom jag har läst Silvervägen. Jag måste helt enkelt få läsa den! Tack för smakbiten!

 4. Hej! För något år sedan gavs denna bok ut som följetong i vår lokaltidning. Jag tror det var när jag nyligen blivit pensionär och jag väntade varje dag på att ett nytt kapitel skulle komma. En dag glömde de!!! Blyga jag ringde till tidningen och klagade. De sa att det var roligt att höra att läsarna gillar och läser följetongen. Nästa dag fick man läsa två kapitel i samma tidning. Jag tyckte den var spännande och bra. Jag klippte ut alla kapitlen och sedan fick mamma läsa alla också. Ja det blev ju nästan som återvinning :) Det var vad jag minns av denna bok.
  Kram

 5. Åh! Nostalgi! Silvervägen startar ju i mina hemtrakter. Kollade upp sträckningen på Google nu och fick syn på Jörn. Fick in den här gamla grejen i skallen direkt:
  – Går den här bussen till Jörn?
  – Jo, det gör’n och det är Björn som kör’n.
  Haha! Tänk så mycket konstigheter som väljer att stanna kvar i skallen :-D

  Tack för smakbitarna!

 6. Tack för smakbiten! Ligger i att läsa-högen, och har bara hört gott om den.

 7. Den vill jag verkligen läsa. Tack för smakbiten!

 8. Pirjo Saloniemi

  Den finns i min läsahög så den kommer jag att läsa så småningom. Tack för smakbiten!

 9. Den var för spännande för mig att lyssna till på kvällarna …

 10. Minns att jag särskilt tyckte om stämningen i boken. Tack för smakbiten!

 11. Jag har också läst den!
  Kram

 12. Det är nog första och hittills enda bok i den genren som både du och jag har läst. Är nyfiken på vad du tyckte om boken. Jag bara slukade den. Boken var ju upphaussad som bara den, och då brukar jag sällan ha samma åsikt, men den här var ett lysande undantag.

 13. tack för smakbiten, inte sugen på denna ännu.

 14. jag tyckte att det var en fin debut

 15. tack för smakebit och påminnelse!

 16. Tack för smakbiten. Den här boken tyckte jag mycket om.

 17. Jag har faktiskt inte läst den här prisvinnande boken!

 18. Tyckte första halvan av boken var fantastisk.

 19. Ja!! En bok jag har läst. Jag tyckte om den och vet att jag sträckläste den . Och i trakterna av Skellefteå har jag dessutom varit en del.
  Tack för smakbiten och jag kände igen den.
  Kram

 20. den har jag läst och gillat! tack för smakbiten!

 21. Ah, den har jeg lest :-) Jeg likte den godt. Det jeg husker best fra den er landskapet og naturen. Jeg fikk et vakkert bilde i hodet :-)
  Ha en riktig fin mandag!

 22. Den här har jag inte kommit mig för att läsa än.

 23. Läser inte heller ofta spänningslitteratur, men den här har jag faktiskt läst. Gillade den.

Kommentera