Läst

Söndags-smakbit # 51

Av
den
20 december 2020

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser I väntan på kometen av Ingrid Kampås

Baksidestext:
Det är sextiotal i Halland och på första skoldagen blir Anna och Stefan bänkkamrater, eftersom de blir över när alla andra har fått sina platser.
Stefan bor med sin mamma hos gammelmorfar Petrus, 2 meter och 4 centimeter lång, han som har bott i Amerika, men sedan många år snickrar dörrar och fönster i hembygden medan Stefan sover på hans rock i kutterspånshögen.
Anna bor på Villagatan, har en städande starkt religiös mor och en pappa som älskar en annan. I barnens liv finns också den unga lärarinnan Ella, som bär på en stor hemlighet. Och Neil Armstrong som Stefan skriver brev till.

Smakbit sid.20

“Förväntan som en beståndsdel i luften, en tillsats till syret och kvävet, förväntan som en extra ädelgas. Luft som cirkulerar runt och suger upp allt i sin väg som den passerar. Man andas in förväntansmolekylerna och de förs via lungorna till blodet och hamnar i hjärta och hjärna eller den plats i kroppen där längtan slagit sig ner. Kanske i en liten grop på insidan av skulderbladet.”

Sid. 111

“En söndag leker Stefan och Anna kyrkoherde Lindéns Gud. Han är inte samma som fröken Ellas Gud som är den barmhärtige samariten och Moses i vassen. Lindéns Gud är att kastas i den brinnande ugnen om man inte faller ned och tillber. Den brinnande ugnen finns under Petrus köksbord och barnen kastar sig på golvet för att tillbe och undgå ugnen. Anna är sedan Gud för hon vet mest om tio Guds bud. Sedan cyklar de och badar”.

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  20 december 2020

  Tycker jag känner igen titeln. 60-tal i Halland är ju nästan hemma för mig ?

 2. Svara

  Boklysten

  20 december 2020

  Låter som en intressant bok. Tack för smakbiten!

 3. Svara

  ElisabetR

  20 december 2020

  Tack för tipps, då kan man beställa via nätet, sen får man ringa på klocka och berätta vad man vill ha. Man får inte gå in i vårt stora fina bibliotek. Brukar vara högst tre personer med personal, finns gott om svängrum. Oftast är man helt själv. Allt är upp och ner. Jag stör mej inte på så mycke men det här trivs jag inte med. Bibblan har alltid varit lite småheligt för mej. Förlåt gnället.
  Skickar en solig hälsning från ovan molnen, jag antar att den finns där. Föresten så kan vi se fram mot de två längsta nätterna på året. Sen efter en vecka så vänder det…….:-D.

 4. Svara

  Bokdamen

  20 december 2020

  Intressanta stycken. Känner igen författarnamnet väl men tror inte jag läst något. Kanske skulle testa den här vid tillfälle. Tack för smakbiten!

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  20 december 2020

  intressant tema, Mumintrollet på kometjakt av Tove Jansson är hennes andra bok

 6. Svara

  bokdivisionen

  20 december 2020

  Det låter som en fin bok.

 7. Svara

  Robert W

  20 december 2020

  Den låter inte dum. Tack för smakbiten!

 8. Svara

  Ditte

  20 december 2020

  Hade inte alls hört talas om vare sig boken eller författaren. Ska kolla närmare. Tror jag kanske får utöka min min boklista.
  Tack för smakprovet.
  Kram

 9. Svara

  Cinnamon

  20 december 2020

  Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

 10. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  20 december 2020

  har läst Drottningkronan av Ingrid Kampås. den var riktigt bra. men din titel kände jag inte till. tack för smakebiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 252
 • 353
 • 1 715 218
 • 4 902
 • 63 074
Sök här