Bloggen

Fem-en-fredag # 51 Att göra

Av
den
18 december 2020

# 51 Att göra

Vad är du inte färdig med den här veckan?

En himla massa läsning! Jag läser 4 böcker parallellt och det är i mesta laget…

Vad står härnäst på agendan?

Bara må så bra jag kan, ägna mig åt det jag njuter av!

Vad har du hunnit klart med i tid?

Jag har inga snäva tidsramar, jag tar dagen som den kommer, det bästa alternativet under den jobbiga period vi alla lever i nu.

Vad kommer du skjuta på till senare?

Att få träffa och krama om min familj inklusive de två småttingarna, tack o lov är de så små att de inte kommer att minnas sin första jul!

Vad var din senaste i sista minuten?

Jag hann precis skicka julkorten sista dagen i påsen

Fler deltagare hittar du som vanligt hos Elisa som ställer frågorna

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  18 december 2020

  Skulle svarat lika. Två söta flickor som får vänta med julfirandet till nästa år. Då är det mer uppskattat av de små.
  Daniel gör mej varm i hjärtat han är underbar när han sover med tungan utanför.
  Kram Anki o Minton

 2. Svara

  LillaSyster

  18 december 2020

  Man kan ju inte se sig mätt på de där små söta prinsessorna. Förstår att du längtar att få hålla och snoza på dem. Tills det går har du ju charmtrollet Daniel, så gott han sussar i fåtöljen. Trevlig helg!

 3. Svara

  bpz3

  18 december 2020

  Kul med en ny header! Du verkar “mota bort” ytterligare en grön vinter;-)
  Jag klarar inte ens att läsa två böcker parallellt, så hur du klarar fyra stycken är en gåta för mig.
  Frågan är om det är Freja eller Noelle i första bilden. Hursomhelst ser hon väldigt “vuxen” ut på fotot. Himla söt också såklart:-)
  Daniel är faktiskt också söt – hahaha:-)

  • Svara

   Paula

   20 december 2020

   Jag är lite som en åsna mellan hötappar, jag vill kunna välja lite vad jag känner för att läsa. Sen är det ju så att jag inte håller på med två romaner samtidigt, inte på samma språk i alla fall…Oftast är det en på engelska o en på finska, en faktabok och en roman på svenska…då håller sig allt i olika fack i min lilla hjärna
   Första fotot är Noelle och andra Freja, men Frejas foto har några veckor på nacken därför ser hon mindre ut.

 4. Svara

  Ditte

  18 december 2020

  Vacker header! Fin vinterkänsla!
  Oj, låter mycket med fyra böcker samtidigt. Bra att du kan skulja dem åt. Jag har två på gång. En jag läser och en jag lyssnar på.
  Gillar tanken på att ha det så bra som möjligt. Eftersträvar också det. Och som du, att ta dagen som den kommer.
  Förstår att du saknar dina nära och kära men det kommer andra tider. Så fina bilder på de små. Förstår att du längtar efter alla.
  Bilden på Daniel är så läcker. Han är så fin.
  Önskar dig också en fin helg.
  Kram

 5. Svara

  Bokdamen

  18 december 2020

  Söta småttingar. Förstår att du saknar.
  Brukar också ha flera böcker på gång, men fyra låter lite många även för mig, men har nog hänt att jag haft det på gång…
  Vovven är söt och headern ger vinterkänsla vilket behövs i det mörka trista vädret. Trevlig helg.

 6. Svara

  Anna-Lena

  18 december 2020

  Ingen stress där inte. Inte här heller. Det blir väl jul ändå. Och julen är ju bara några upphosade dagar. Egentligen bara dagar. Hoppas att du snart går träffa de små. Det ska väl bli lite mera normalt nån gång. God helg!

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  18 december 2020

  dålig på att skicka julkort, önskar en trevlig helg.

 8. Svara

  Justina

  18 december 2020

  Hälsan medger bara att ta en dag i taget Ingen ide med julpynt är man har en liten busig kattunge Det enda possitiva jag ser just nu _____ Att jag fick ett inbjudningskort till BRÖLLOP

  • Svara

   Paula

   20 december 2020

   Men kära nån! Är det någon som törs ställa till med bröllop i dessa tider? Det måste bli av den mindre sorten, hoppas det blir av och hoppas alla som är inbjudna kan delta. Min dotter har skaffat katt, tolvveckors lilla Sushi kom hem i fredags. Hon är förälskad…

 9. Svara

  Robert W

  18 december 2020

  Fyra böcker parallellt?! Jag har tillräckligt att göra med att försöka hålla ordning på handlingen i en bok i taget.

  • Svara

   Paula

   20 december 2020

   Jag kan inte läsa fyra liknande böcker samtidigt, men på olika språk och en del fakta andra ficktion så funkar det utmärkt

 10. Svara

  ElisabetR

  18 december 2020

  Tack för ditt trevliga svar på föregående inlägg. Jag måste ju stila lite med finskan, fniss, fniss. Nädå, jag är lika finsk som du och kan prata men har aldrig lärt mej stava rätt. Mor hade alltid jätteroligt åt mina brev när jag skrev till henne.

  Å en liten kisse va härligt, men tyvärr allergisk som sagt, grannens katt gick bra det var ju inte så länge han var inne. Men vi skulle behöva ha en på altanen nu, har en mus i fällan nästan varje morgon. Usch, jag tycker synd om dem.

  Jag måste skryta lite, jag har fått mail från Dick Harrison idag, historikern. Jag läser “Herrens år 1398” och hittade ett syftningsfel, så jag skickade ett mail till honom. Kul att han svarade och erkände felet, det trodde jag inte.

  Ha en go helg. Hoppas ni får snö, det blir så ljust å fint.

  • Svara

   Paula

   20 december 2020

   Oj så duktig du är i historia! Jag som läser mycket historiska romaner är helt okunnig om alla fakta. Jag läser och njuter, vill helst läsa om vardagslivet förr, inte romaner om olika kungahus och krigsstrategier…Du får ta o rama in svaret och hänga på väggen! Så roligt att du lagade de finska lådorna, något sånt gör jag inte i år då jag är ensam i jul. Men annars beställer dottern alltid kålrotslådan. Ha en fin början på veckan, hoppas på sol snart!

 11. Svara

  Susjos

  19 december 2020

  Så fin header, lite snö piggar ju upp!
  Ja, denna jul blir inte som vanligt…
  så du läser 4 böcker samtidigt, jag har just nu svårt att öppna en bok! Puh!
  Ha det gott!
  Kram

 12. Svara

  Ama de casa

  19 december 2020

  Vilken vacker header! Nästan så jag börjar längta efter snö, men bara nästan 🙂

  Söta familjemedlemmar – Daniel får du ju i alla fall fira julen med, men visst är det en märkligt tid nu. Här kom det nya restriktioner som kullkastade våra planer för julafton. Men, men. Det är bara att anpassa sig och tänka om. Det är ändå för allas bästa.

  Ha en fortsatt fin helg!

 13. Svara

  Mormor

  19 december 2020

  Fräsch ny header. (Finns det något svenskt ord för “header”?)
  Jag är också slalomläsare, ofta tre böcker parallellt. Då kan man välja efter det aktuella humöret. Idealet är: en lättsam bok, en bra deckare och en som hör till genren “god skönlitteratur”, ett avskyvärt uttryck myntat av några som tror sig vara allvetande bedömare. Just nu läser jag Kjell Westös nya Tritonus, rekommenderas varmt!

  • Svara

   Paula

   21 december 2020

   “Bild för sidhuvud” står det på min administrationssida som numera är översatt till svenska. Tydlig ja, men krånglig också… Tack för att du också åker slalom mellan böckerna, då är jag inte den enda. Jag håller fullkomligt med om att humöret avgör, men jag har ofta någon bok på engelska o någon på finska också, mina djur vill att jag läser högt för dem, tihi
   Tritonus har jag på min läslista, ganska långt ner dock, få se när den kravlar sig uppåt. Just nu låter det som att man stänger biblioteken, hemska tanke! Hur jag då överlever jul och nyår vet jag inte, får muta bibliotekarien!

 14. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  19 december 2020

  så fina små barn! jag saknar också mina barnbarn. de är lite större och de har alltid varit här på julen. men i år är ingenting som det brukar vara. det är bara att bryta ihop och gå vidare!

  • Svara

   Paula

   21 december 2020

   Ett barn, tre barnbarn och tre barnbarnsbarn ingår i min flock…Med hjälp av videosnuttar och foton överlever man det mesta!

 15. Svara

  ?Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ?

  19 december 2020

  Det där med att inte få träffa familjens nykomlingar måste kännas tufft. Jag tänker då som för dig. Det är en märklig tid verkligen :(.

 16. Svara

  Kina Hellquist

  19 december 2020

  Så underbart söta dom är de små liven! Nästa jul kan dom riva runt i paketen, det blir roligare då.
  Du läser fyra böcker samtidigt? Det skulle jag inte klara! DET är något som skulle stressa mig. Jag kan inte ens ha radion på när jag läser! Måste koncentrera mig fullständigt. Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   21 december 2020

   Under många år efter min utmattningssjukdom kunde jag varken läsa eller lyssna på radion. Tv tittade jag på med ljudet avstängt. Tack o lov har det mesta kommit tillbaka, dock inte radiolyssnandet fullt ut. Lyssnar helst på P1 där de oftast pratar om intressanta saker , men bara när jag målar. Jag blir väldigt trött i öronen..Det är ju bra att du vet vad som funkar för dig. Inte vill jag lyssna på radio medan jag läser heller. Ha en fin vecka, hoppas solen lyser på dig i jul

 17. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 december 2020

  Fin ny header. Vi, som till största delen kan planera vår tid hur vi vill, kanske har lite tråkigt men vi behöver inte heller stressa. Fyra böcker samtidigt låter lite körigt men det klarar du säkert 😀 Värre är det nog att behöva vänta med att träffa familjens nyaste tjejer. Men massor av fina foton får du i alla fall och de är helt ljuvliga 😀 Kanske är ändå Daniel den allra ljuvligaste där han sussar gott i fåtöljen.
  Kram

 18. Svara

  Musikanta

  19 december 2020

  Är imponerad över att du kan hålla isär fyra böcker. Jag har nog med att inte blanda ihop boken jag lyssnar på när jag är ute och promenerar med den jag läser i hemma. Längtar så efter de yngsta barnbarnen som jag inte träffat sedan i januari. De bor i Stockholm och dit kan man ju inte åka nu.
  Önskar dig en skön fortsättning på helgen.
  Ingrid

 19. Svara

  Kicki

  20 december 2020

  Goa Daniel med sin tunga.
  Här tas också dagen som den kommer.
  Fyra böcker samtidigt är minst två för många, men tidigare när jag läste i stället för att lyssna på böcker så hade jag nästan alltid två på gång samtidigt, Nu har jag fullt upp att hänga med i handlingen på en i taget.
  Kram/Kicki

  • Svara

   Paula

   21 december 2020

   Jag har tänkt testa att lyssna på ljudbok! Det funkade inte förut, men nu när jag sitter ochmålar tänkte jag att jag hellre lyssnar på ljudbok än på radion. Då visar det sig att biblan bara har en viss pott för ljudböcker så när jag laddat hem appen och skulle låna en bok så gick det inte. Förmodligen var potten slut o då får man vänta till nästa månad! Ganska tokigt system tycker jag…
   Kram

 20. Svara

  Karoleen

  23 december 2020

  Uj, fyra böcker! Är det faktaböcker eller noveller? Fakta hade jag nog lyckats med tror jag ? God Jul!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 400
 • 1 717 098
 • 4 907
 • 63 146
Sök här