Läst

Söndags-smakbit # 8

Av
den
25 februari 2024

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Jag läser Floden sjunger ditt namn av Eleanor Shearer, en historisk roman som utspelar sig i Karibien 1834 när den brittiska kungen beslutat att slaveriet ska upphöra. Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid 157
“De kommande dagarna fick hon bit för bit höra hela historien av Albert. Mr Beaumonts farfars farfar hade varit svart, eller det var vad en konkurrent till honom hade påstått. Mr Beaumont hade velat bevisa sin oskuld i domstol, men skadan var redan skedd. Folk hade börjat viska. Fanns det inte något negeraktigt över hans opålitliga blickar? Var inte hans huvud lite för smalt, tecknet på en hjärna som var mindre än genomsnittet? Mr Beaumont hade flyttat till andra änden av staden och köpt krogen av dess dåvarande ägare: en mulatt som var Alberts före detta husbonde. “

sid 247
“Dag för dag lärde sig Rachel hur livet gick till i rymlingarnas by. De var inte helt avskurna från omvärlden, utan bedrev regelbundet byteshandel med indianstammar i närheten, som i sin tur handlade med några andra stammar, som i sin tur handlade med vita människor som bodde på gränsen till civilisationen i Brittiska Guyana. Känslan av isolering skapade en stark gemenskap bland rymlingarna, som tagit emot Nuno, Rachel, Nobody och Mary Grace självklart oan ifrågasättande.”

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Lottens Bokblogg

  25 februari 2024

  Den här har jag sett fladdra förbi på Instagram mycket den senaste tiden, så det var intressant att få lite mer inblick i vad den handlar om. Tack för smakbitarna.

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  25 februari 2024

  Tack för smakbitarna. En bok jag kunde tänkt mig läsa. Men vet inte helt vart den finns här. Får se om jag hittar den i Sverige.

 3. Svara

  astridterese

  25 februari 2024

  Det var et nydelig cover!
  Jeg har ikke hørt om boken før, men ble litt nysgjerrig 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 4. Svara

  Carita

  25 februari 2024

  Du är en baddare på att läsa. Tummen upp!

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 februari 2024

  Verkar intressant, tack för smakbiten.

 6. Svara

  Monika

  25 februari 2024

  Jag har ju sett den här boken ganska mycket i mitt flöde den senaste tiden, men har inte haft koll på vad den handlar om. Får se om jag någon gång kommer tillbaka till att läsa historiska romaner ?

 7. Svara

  Bokdivisionen

  25 februari 2024

  Den här är jag sugen på! Tycker mycket om historiska romaner.

 8. Svara

  Cinnamon

  25 februari 2024

  Låter som en intressant bok! Tack för smakbiten!

 9. Svara

  Sara Pepparkaka

  25 februari 2024

  Den här har synts lite här och var, trevligt att få lite mer hum om vad den handlar om.

 10. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  26 februari 2024

  den boken får jag lust att läsa. gillar det naivistiska omslaget också. tack för smakebiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 102
 • 138
 • 1 654 178
 • 5 124
 • 66 091
Sök här