Söndags-smakbit #9

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Jag läser Drömmarna av Karen Thompson Walker, en kanske något illa vald bok just nu, eftersom den handlar om en mystisk pandemi som drabbar ett samhälle.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om romanen.

Smakbit sid. 52

“Vid en viss krök längs stigen har en stock täljts till en bänk. Det är hit som Nathaniel några timmar längre fram kommer att ta sina förstaårsstudenter i biologi för att peka ut vissa egenskaper och fenomen hos träd: tallarnas invecklade rotsystem, hur barkbaggen har samarbetat med torkan för att döda så många här, och sedan, höjdpunkten, zombieträdet.”

sid. 65

“Under tiden börjar ett nytt lidande sprida sig på studentboendet – en tristess som Mei aldrig tidigare har upplevt.
Hon sitter en lång stund och stirrar ut genom fönstret i studierummet, på sjön som glittrar på avstånd medan den sakta drar sig tillbaka i solen. Det undansjunkande vattnet har lämnat sanden nerskräpad med delar från hundratals försvunna saker.”

1

18 Comments:

 1. Tack Paula, den kan vara nåt att lägga till listan :)
  Kram på’re

 2. Ibland så råkar man läsa en bok som stämmer med verkligheten. Men jag gissar att bokens pandemi är mer dödlig/farlig än verklighetens.

 3. Tack för smakbiten. Den här boken läste jag ut i veckan. Tyckte mycket om den.

 4. Jeg har lest Miraklenes tid av Karen Thompson Walker, men ikke denne. (Miraklenes tid anbefales) Jeg ble interessert i hva dette er for slags bok, så jeg slo den opp på Goodreads. Den er ikke oversatt til norsk og det er nok grunnen til at jeg ikke har hørt om den. Men jeg føler at jeg har lest en lignende historie. Jeg kan bare ikke komme på hvilken bok det kan ha vært.
  Ha en riktig fin søndag!

 5. Marie Eggimann

  Tack för smakebiten, den kanske jag läser men inte just nu.

 6. jag hade det trevligt på mitt studentrum på Chalmers, många trevliga grannar, tack för smakbiten, trevlig söndag.

 7. låter lite kusligt. särskilt i dagens läge. tack för smakebiten!

 8. Tack för smakbiten. Obehagligt passande då…

 9. Tack för smakbiten. Obehagligt nära…

 10. Nåväl, covid-19 är väl inte klassat som en pandemi ännu, eller har jag missat något? Boken verkar spännande hursomhelst. Tack för smakbiten!

 11. Verkar spännande. Intressant det där med att en kan råka läsa en bok som rör sig lite kring det som händer i verkligheten, även om de skiljer sig åt. Tack för smakbiten!

 12. Hm, verkar lovande! Tack för smakbiten!

 13. Den låter väl som en perfekt bok att läsa i dessa dagar. Tack för smakbiten!

 14. Tack för smakbiten! Låter som en otäck bok.

 15. Ja det kan ju vara lite ..intressant att läsa en bok om pandemier nu.

 16. En okänd bok för mig. Tack för smakbiten.

 17. Tack för ännu ett fint smakprov. Även detta en bok jag inte kände till. Inte författaren heller. Och i dessa tider verkar boken aktuell.
  Kram

 18. Minns inte när jag LÄSTE en bok sist. Jag lyssnar ju inte ens på böcker nu sen sambon blev pensionär. Det går så långt mellan avsnitten i boken jag lyssnar på nu så jag hinner både glömma vad boken heter och vad den handlar om. :-)
  Kram.

Kommentera