Plockepinn i skogen

Först fick jyckarna springa av sig nere vid sjön och sen tog arbetspasset vid i torsdags. Det funkar så himla bra, även om de inte gillar det förhatliga kompostgallret…

Igår morse nöp det i kinderna när jag öppnade altandörren, 7 kalla grader, men fick höra att det varit nere på 14 innan det vände uppåt.
Så skönt att kunna öppna dörren och låta Daniel gå lös och snusa och morgonpinka.

Vart ska man gå en fin dag som denna? Ja inte över denna bro i alla fall, jag trodde det bildats tjock is i kylan, men vattnet rinner ju i bäcken och då fryser inte vattnet

Längre fram på dagen tog vi en promenad runt sjön, och fick se vad senaste tidens blåsväder ställt till med!

Ett träd som blåst omkull med rotsystem, jord och stenar kallas vindfälle

Och här längs stigen fanns många sådana

Som plockepinnar låg de kors och tvärs

Nu har vi lämnat skogen bakom oss och Malte försöker få gamla farbrorn att leka, men det var inte Daniel intresserad av..

Stegmätaren visade på drygt 11000 steg, och det är ju mina steg, liten hund med fyra korta ben måste ha gått det flerdubbla, inte konstigt han var lite mör!

Voff och tack för idag!

2

12 Comments:

 1. Oj, vad det har blåst hos dig! Det har det visserligen gjort här också men inte på långa vägar så där!
  Det ser så härligt ut när Daniel kan gå omkring fritt, det är guld värt det <3
  Kram på're

 2. Kajsa von Friesen

  Vid vindfällena kan det bli murklor i groparna. Ifall du äter sådana.

 3. Så skönt att Daniel kan springa fritt. Du har haft mer blåst ser jag för här har jag inte sett några fällen. Malte och Daniel har glädje av varann även om den gamle inte vill leka. Vi har fått mer snö i kväll men det försvinner nog snabbt.
  Kramar från oss

 4. Härligt för Daniel att få springa fritt och att ha en kompis med på promenad är inte dumt. Man behöver inte leka för att uppskatta sällskapet och lite värdighet måste man ha när man är äldst :D
  Oj, vad det har blåst ner många träd i dina skogar. Men verkar ha kommit fram i alla fall.
  Kram

 5. En liten fråga & undran Hur vågar du ha Daniel springa lös Och vad stor Malte har blivit

 6. Voff Voff, du lille söte! Ha en bra dag i skidspåret imorgon =) Du har väl laddat med blåbärssoppa! Jag kallar det rotvälta när träden ligger med rötterna i luften

 7. Det var då inte små träd som hade blåst omkull i din skog. Naturens makter – ganska skrämmande om jag ska vara ärlig. Undrar om någon plockar upp träden eller om de får ligga kvar.
  Daniel verkar ha många kompisar i ditt grannskap. Alla verkar ha hundar i Fredriksberg:-)

 8. Oj ni hade det kallt, så mycket var det inte nere i här. Får dock se vad denna dag erbjuder. Klockan är nästan 01:00 på natten men jag ska bege mig mot sängen strax :).

 9. Oj! Snacka om plockepinn, eller snarare plockestock… Det har bevisligen varit en ordentlig blåst.

  Tack för promenaden, själv åker jag Vasaloppet just nu ;-)

 10. Tack för en rejäl promenad i dina trakter- Men oj så det ser ut! Här har då träden verkligen fallit i stora mängder och blåste rejält har det ju gjort periodvis. Undrar vem som tar hand om allt här…

  Sitter på Inlandsbanan mot Mora och ganska obefintlig uppkoppling. Snö och blåst här just nu och jag tänker på de som ska åka Vasaloppet. Men kanske har de lä i skogarna.
  Önskar dig en fin söndag-
  Kram

 11. Ja det är så det ser ut hos mig. Minst 15 st av de stora höga träden föll i stormen.
  Kram

 12. Oj vad många vindfällen. Ja det har varit grymt blåsiga dagar. Jag är glad att våra träd står kvar varje blåsväder. Vi har ju redigt höga granar och tallar i vår trädgård.
  11 000 steg? WOW! Jag får nöja mig vid att veva runt på min motioncykel ett par dagar/vecka.
  Kram.

Kommentera