Bloggen

Spring i benen..

Av
den
17 juli 2017

Ja inte på mig, det var längesen, men..

allra raraste Vanessa, barnbarnsbarnet, hon har energi för två!

Och är det sommar och sol och man är fem år, då ska det vara full fart!

Ett litet vattendjur totalt orädd enligt hennes farmor, tillika min dotter..
Ja det var härligt att få ta del av härliga sommarfoton, och självklart delar jag med mig till er andra också!

Den här unge mannen däremot, mitt barnbarn Simon..
Han åkte på sin första utlandssemester till grekiska övärlden och överlevde knappt….
Han tålde inte värmen! :mrgreen:
Dels är han så ljushyad att han bränner sig oavsett vilka solmedel han testar, dels mår han inte bra, svettas floder, orkar inget, ja precis som sin mormor helt enkelt!
Dottern trodde knappt det var sant, hon trodde jag var den enda i familjen som är extremt känslig för värme…
Idag har Simon kommit hem, och tyckte sjutton grader var fullkomligt optimalt för hans lekamen!

Tänk så olika vi alla är ändå…

Slänger in en annan badbrud, min vackra mormor Jenny, fotot taget i början av 1930-talet

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Hillevi

  17 juli 2017

  Sympatisk bild på Simon! Normalt, tycker då jag som ogillar (och alltid har gjort) extremvärme. 8)
  Dog nästan i Grekland, och då var jag 9 år… bah.

 2. Svara

  "LillaSyster"

  17 juli 2017

  Härliga bilder på Vanessa, när livet är som allra bäst – helt bekymmersfritt, bara lek, lek och lek! Det är så det ska vara då man är liten.
  Stackars Simon…. men han kunde ju nästan räknat ut att det skulle vara både sol och värme där…. men, men vill man åka dit så vill man! :love: Tur att han klarade sig bra ändå och att det var behagligt att komma hem. Jag har nog haft lite av Vanessas energi idag, för som jag har grävt! Ha en härlig kväll! Kram

 3. Svara

  Mia

  17 juli 2017

  Jag sällar mig till antivärmegruppen!!! :mrgreen: Heja Simon och Paula 😉
  Jisses Amalia, jag blir rent av trött av att se på Vanessa…fast egentligen önskar jag att jag hade lite av den energin…. Kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  Anki

  17 juli 2017

  Underbara gladbilder på fina Vanessa! Jag är som du och Simon … och gillar inte för mycket värme! En normal svenska sommar med runt 20 är perfekt 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  leila

  17 juli 2017

  Oj oj vilken energi 😆 och vilka härliga foton. Samma lika här, länge sen jag var så pigg men det är som det ska vara. Hur skulle det se ut om vi vuxna hade lita mycke spring i benen 😀 och stackars ditt barnbarn som inte tålde värmen när han nu kom iväg på sin första utlandsresa. Vilket gör att jag tänker på min son som var i Thailand för ett tag sen och de hade så dåligt väder. Men då solen sken upp i en timme under en båttur så tänkte sonen sig inte för utan satt i linne vilket slutade med brännskador på axlarna och en tidigare hemresa. Så tokigt det kan bli. Själv älskar jag solen men ska helst inte sola då jag har Vitiligo men jag gör det ändå, dumt men älskar ju värmen. Ha det gott

 6. Svara

  Ninni

  17 juli 2017

  Härliga bilder på ditt barnbarnsbarn!!! Vilken härlig ålder. 🙂
  Jag har full förståelse för Simon. Det är inte bra med för mycket sol och värme då man är ljushylt, så det så! Nu kan han styra kosan mot Island och Norge när han vill göra utlandsresor framöver. 😀
  Tack för att du delar med dig!
  Kramen.

 7. Svara

  Kicki

  18 juli 2017

  Härliga bilder på fina Vanessa!
  Kram

 8. Svara

  Kersti

  18 juli 2017

  TRåkigt för honom att han blev dålig men nu vet han det. och nästa resa kanske går till en något svalare plats. Jag har hört att Island ska vara fantastiskt :).
  Fina bilder på barnbarnsbarnet.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 476
 • 520
 • 1 640 668
 • 5 101
 • 65 736
Sök här