Bloggen

Regnet skvalar…och jag myser!

Av
den
16 juli 2017

..för det innebär att min lilla kantarellodling växer till sig!

Och som min kloka hund påpekar så behöver även bären få dricka..

Första rekningsturen blev en glad överraskning, blåbären börjar mogna och ser ut att bli stora och fina och mitt gamla kantarellställe levererar trots att hela skogen är nerhuggen!

Jag blev så inspirerad att jag för en gångs skulle lagade mat med glädje

Asiatiska sesampanerade kycklingfärsbullar med syrlig dipsås smakade ypperligt gott!

Sen måste jag ju be Astrid om ursäkt, hon tog så illa vid sig när hon såg Torsten kråma sig i bloggen..

Hon beklagade sig högljutt..

..och menade att hon minsann var en minst lika duktig kråmare men att hon faktiskt höll sig på trappan och inte behövde göra några larviga volter.
Jag kan ju bara hålla med, rätt ska vara rätt, bägge katterna är lika duktiga, så det så!!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Skyttlat

  16 juli 2017

  Se där vilken skörd! :thumbsup:
  Skönt med lite regn ibland, men Ni har väl haft mycket av den varan, antar jag? Idag har det kommit lite hos oss också, men det räcker inte långt.
  Såg spännande ut med Din middag?
  Igår blev jag bjuden av grannen som höll på att grilla något. Det var någon slags deg med en fyllning av kött och kryddor. Fyllningen påminde om den vi har i kroppkakor och palt, men inte fläsket då. Smakade väl rätt så gott i alla fall? Roligt att få prova deras mat ibland. 😀
  Lilla Astrid är så fin! Jag gillar ju svarta djur bäst, även om alla är fina.
  Ha nu en skön söndag och kram på Dig! 🙂

 2. Svara

  Kicki

  16 juli 2017

  Härligt att svampen inte försvann med skogen.
  Jag såg lite blåbär idag, så kanske kan man få ihop lite även i år. Men det är ont om dom.
  Så klart att Astrid också kan det brorsan kan.
  Kram

 3. Svara

  Mia

  16 juli 2017

  Nä dra på trissor!!! Redan skördetider???? 😯 😯
  Ja, nu håller jag med dig, Astrid är sannerligen ingen dålig kråmare hon heller, lite mer feminin kanske 😉
  Kram på’re :love: :love:

 4. Svara

  Anki

  16 juli 2017

  Klart Astrid ska vara med också – lika fin och lika duktig som Torsten!
  Härliga fynd i skogen hos dig – här väntar jag fortfarande…
  Här behövs mycket mer regn … kom tre mm idag, men det är som en droppe i havet! Och blåbären lyser med sin frånvaro – i år också.
  Kram

 5. Svara

  ejmis

  16 juli 2017

  Åh kantareller!!
  Alla mina ställen är borta. :tear: :thumbsdown:

 6. Svara

  BrittMarie

  16 juli 2017

  Oj, vad mycket läsning som jag har missat. Vad du är flitig att skriva! Man kan inte sluta att läsa. Jag tycker din blogg är som världens reklam för Dalarna och dina trakter där uppe. Jättefint! Så fiffigt med fotöljen på farstubron! Det skulle man ha. Nya fina fotöljer inne blev det också. Nu tittar jag på alla fina kantareller. Undrar om jag ska hitta några i år. Nu är det snart semester. Bara en vecka till!
  Kram

 7. Svara

  Ninni

  16 juli 2017

  Åhhh, kantareller!!!
  Att du alltid får maten att se så god ut! Tur jag inte är hungrig annars hade jag varit tvungen ta en tur till köket.
  Nu är vi åter från vår resa till huvudstaden. Vi har haft en bra helg men det blev för mycket gå för att min kropp skulle må bra och ändå har jag haft kryckor hela helgen så nu har jag träningsvärk i övre delen av ryggen som fått ta en hel del tyngd när jag gått med kryckorna.
  Kram på dig!

 8. Svara

  "LillaSyster"

  17 juli 2017

  Fina Astrid klart att du också ska vara med! 😛
  Härligt när man kan gå ut i skogen och hämta sig lite gratis lunch! De där första smakar ju alltid bäst!
  Min aubergin…. har inte bestämt vad jag ska göra med den, troligen åker den ner i stekpannan eller så kanske jag ska ha den på pizza, för det säger min kusin som förnärvarande bor i Italien är gott – han brukar ha det. Vi får se, den får växa till sig lite till! 5mm regn igår och idag blåser det halv storm – men solen skiner och jag har börjat på mitt nya grävprojekt :party: Ha det gott! Kram

 9. Svara

  Gunnel

  17 juli 2017

  Å, kantareller som är så gott. Båda dina katter är riktiga linslusar. Kram

 10. Svara

  Kersti

  18 juli 2017

  jag kikade på våra svampställen men inte en tillstymmelse till svamp. På torpet har det regnat alldeles för lite 🙁

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 82
 • 520
 • 1 578 117
 • 4 989
 • 64 277
Sök här