Regnet skvalar…och jag myser!

..för det innebär att min lilla kantarellodling växer till sig!

Och som min kloka hund påpekar så behöver även bären få dricka..

Första rekningsturen blev en glad överraskning, blåbären börjar mogna och ser ut att bli stora och fina och mitt gamla kantarellställe levererar trots att hela skogen är nerhuggen!

Jag blev så inspirerad att jag för en gångs skulle lagade mat med glädje

Asiatiska sesampanerade kycklingfärsbullar med syrlig dipsås smakade ypperligt gott!

Sen måste jag ju be Astrid om ursäkt, hon tog så illa vid sig när hon såg Torsten kråma sig i bloggen..

Hon beklagade sig högljutt..

..och menade att hon minsann var en minst lika duktig kråmare men att hon faktiskt höll sig på trappan och inte behövde göra några larviga volter.
Jag kan ju bara hålla med, rätt ska vara rätt, bägge katterna är lika duktiga, så det så!!

0

10 Comments:

 1. Se där vilken skörd! :thumbsup:
  Skönt med lite regn ibland, men Ni har väl haft mycket av den varan, antar jag? Idag har det kommit lite hos oss också, men det räcker inte långt.
  Såg spännande ut med Din middag?
  Igår blev jag bjuden av grannen som höll på att grilla något. Det var någon slags deg med en fyllning av kött och kryddor. Fyllningen påminde om den vi har i kroppkakor och palt, men inte fläsket då. Smakade väl rätt så gott i alla fall? Roligt att få prova deras mat ibland. :-D
  Lilla Astrid är så fin! Jag gillar ju svarta djur bäst, även om alla är fina.
  Ha nu en skön söndag och kram på Dig! :)

 2. Härligt att svampen inte försvann med skogen.
  Jag såg lite blåbär idag, så kanske kan man få ihop lite även i år. Men det är ont om dom.
  Så klart att Astrid också kan det brorsan kan.
  Kram

 3. Nä dra på trissor!!! Redan skördetider???? 8-O 8-O
  Ja, nu håller jag med dig, Astrid är sannerligen ingen dålig kråmare hon heller, lite mer feminin kanske :wink:
  Kram på’re :love: :love:

 4. Klart Astrid ska vara med också – lika fin och lika duktig som Torsten!
  Härliga fynd i skogen hos dig – här väntar jag fortfarande…
  Här behövs mycket mer regn … kom tre mm idag, men det är som en droppe i havet! Och blåbären lyser med sin frånvaro – i år också.
  Kram

 5. Åh kantareller!!
  Alla mina ställen är borta. :tear: :thumbsdown:

 6. Oj, vad mycket läsning som jag har missat. Vad du är flitig att skriva! Man kan inte sluta att läsa. Jag tycker din blogg är som världens reklam för Dalarna och dina trakter där uppe. Jättefint! Så fiffigt med fotöljen på farstubron! Det skulle man ha. Nya fina fotöljer inne blev det också. Nu tittar jag på alla fina kantareller. Undrar om jag ska hitta några i år. Nu är det snart semester. Bara en vecka till!
  Kram

 7. Åhhh, kantareller!!!
  Att du alltid får maten att se så god ut! Tur jag inte är hungrig annars hade jag varit tvungen ta en tur till köket.
  Nu är vi åter från vår resa till huvudstaden. Vi har haft en bra helg men det blev för mycket gå för att min kropp skulle må bra och ändå har jag haft kryckor hela helgen så nu har jag träningsvärk i övre delen av ryggen som fått ta en hel del tyngd när jag gått med kryckorna.
  Kram på dig!

 8. Fina Astrid klart att du också ska vara med! :-P
  Härligt när man kan gå ut i skogen och hämta sig lite gratis lunch! De där första smakar ju alltid bäst!
  Min aubergin…. har inte bestämt vad jag ska göra med den, troligen åker den ner i stekpannan eller så kanske jag ska ha den på pizza, för det säger min kusin som förnärvarande bor i Italien är gott – han brukar ha det. Vi får se, den får växa till sig lite till! 5mm regn igår och idag blåser det halv storm – men solen skiner och jag har börjat på mitt nya grävprojekt :party: Ha det gott! Kram

 9. Å, kantareller som är så gott. Båda dina katter är riktiga linslusar. Kram

 10. jag kikade på våra svampställen men inte en tillstymmelse till svamp. På torpet har det regnat alldeles för lite :(

Kommentera