Bloggen

Stilla strilande..

Av
den
13 juni 2013

regn

När man som jag för en gångs skull planerat och ordnat så finurligt att maken har Blinka som följeslagare i bilen idag, så kan jag bara instämma i bildens påstående! 😆

Tro nu inte att jag tänker gå ut och dansa i regnet, men jag får lov att säga att det trivsamma trummandet av regn på taket har en ganska hög mysfaktor!
Det som är mindre mysigt är att vår Astrid verkar ha valt att flytta hemifrån! 🙁
Senaste veckorna har hon vandrat iväg till återvinningen i byn ett par gånger. När Hasse har åkt dit med sopor har hon känt igen billjudet och gett sig tillkänna!
Hasse har öppnat bildörren och så har kattan hoppat in och fått skjuts ända hem (typ 500 meter)!
Men nu har jag gått därborta med Blinka och ropat och Hasse har varit dit med bilen och hojtat men ingen kissemisse har visat sig.
Hoppas hon snart är hemma igen, hon är en skygg katt men också mycket egensinnig och jag saknar henne!

Vi tittade på ett teveprogram som hette Bortkopplad härom kvällen
Det handlade om människor i vårt land som inte använder datorer. De människorna är bortåt en miljon 😳
Man glömmer lätt bort att det är så att vi inte alla sitter uppkopplade vid datorer och smarta telefoner.
Självklart är det flest äldre som inte av olika anledningar har tagit till sig den nya tekniken, men i programmet intervjuades även yngre som menade på att människans förmåga att ta till sig ny information är begränsad och genom att få för mycket intryck blir man bara stressad.
Jag kan till viss del hålla med.
En del äldre sade sig vara intresserade men hade inte ekonomiska resurser för inköp av dator. Trist, där borde samhället stötta de äldre som lever på minimipensioner. Man satsar ju i många kommuner på att skolbarn får läsplattor och datorer, då borde det vara självklart att även de äldre fick hjälp!
Man intervjuade också en familj där frun var elallergiker och det var förfärligt besvärligt!
Att inte ha dator och internet var i sammanhanget en bagatell jämfört med att inte kunna ha kyl och frys! Telefonen hade specialsladdar som skulle ta bort strålningen, ja det var verkligen en isolerande och tråkig livssituation som den familjen levde i.

Nu ska jag äntligen ta “tag i dagen”, det blir städning “light”, lite skjortstrykning och mycket läsning, nu har beställda böcker ramlat in i en farlig fart på hyllan!

nalle

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Kristina

  13 juni 2013

  Hoppas verkligen att Astrid snart kommer hem igen, säkert har hon hittat ett intressant ställe att vara på, vi får hoppas att hon tröttnar snart och kommer hem till servicen. 🙂 Det är jobbigt när ens vänner springer bort. När jag var i tonåren sprang lillsyrrans katt bort med koppel och allt. Det var gräsligt, vi sökte henne överallt, hela sommaren och vi visste ju att hon lätt skulle fastna i nåt i skogen. Vi återsåg henne aldrig..
  Ja visst kan en regnig dag vara hur mysig som helst, det blir på något vis mera kravlöst och så får ägna sig åt det man för stunden vill, läsa är ju ett enastående bra val. Ja, tänk så bra det vore om även de äldre med usla pensioner också fick möjligheten att ha en dator, det skulle betyda mycket särskilt för de ensamma. Ha det så gott nu, här strålar solen, men det blåser nordanvindar, 15 grader, långärmat är bra nu. Kram på dig fina du.

 2. Svara

  Menageriet

  13 juni 2013

  Så tråkigt med Astrid! Får Ni tag på henne igen så håll henne inne minst en vecka så kanske hon börjar känna sig hemmastadd igen. Har läst att katter som är ute mer än en vecka blir snabbt förvildade. Kanske Du skulle sätta en lapp på affären? Igen! 😉
  Strilade gjorde det här imorse när jag gick ut med hundarna, men sen öste det ner. Kan ju tala om att jag inte dansade precis.
  Synd att det regnar när barnen har skolavslutning idag. 🙁
  Själv slänger jag snart ut den här datorn, för den skriver och suddar som den vill!!! 😈 Inte äter katterna sån här mus heller. :mrgreen:
  Jaha, då blir det väl tyst här på bloggen ett tag då? Nu när Du fått så många böcker, menar jag? 😆
  Ha det så mysigt och många goá kramar! 🙂

 3. Svara

  Bia

  13 juni 2013

  Nej, men vad trist för er att katten “flyttat hemifrån”, men hoppas hon trivs!
  Dansa i regnet gör jag också! Idag, på väg till barnbarnens skolavslutning, med ondulerat hår, började det regna. Alla andra gick med paraply, jag njöt av strilandet, som visserligen förstörde min frisyr, men som gjorde gott i fisksjälen.

 4. Svara

  annette

  13 juni 2013

  Visst är det mysigt att kura inomhus när det regnar ute, brukar då ofta tänka på dom som av någon anledning inte har något hem, vet inte varför jag så ofta får dessa människor i tankarna, önskar jag hade pengar så jag kunde öppna någon typ av härbärge för dessa personer när jag blir pensionär, men då får nog travvinsterna bli betydligt större än nu;)
  Astrid kanske har träffat någon polare i byn, hoppas det för då kommer hon säkert hem vad det lider, inte kul annars för då vet Ni inte vad som hänt henne!
  Hoppas Du fått hem många och läsvärda böcker!!
  Kramen

 5. Svara

  soffie

  13 juni 2013

  va ttrist att Astrid inte har kommit hem hoppas ni hittar henne, och att det inte har hänt henne något, hos mej har det spöregnat nästan hela dagen men just nu skiner solen hoppas verkligen inte det kommer fortsätta regna nu, kramen

 6. Svara

  Raija

  14 juni 2013

  Hoppas att regnet får Astrid att vilja komma hem, för så är det med mina katter. Även min Meja, som bor i sommarstuga sommarhalvåret, kommer hem när det regnar mycket.

  Jag hade en bekant som var elallergiker och det var besvärligt. Det blev stor apparat när hon skulle komma på besök och tänka på alla kontakter som måste dras ur.

  Många äldre börjar så smått skaffa sig datorer och får ofta ärva en gammal från en släkting eller bekant som byter ut sin egen. Så är det i min bekantskapskrets, för jag har många äldre omkring mig. Förvånansvärt många har hela tiden påpekat att de inte är intresserade och inte förstår vad de ska ha internet till. Men efter ett tag så upptäcker de en ny värld.

 7. Svara

  Ninni

  14 juni 2013

  Jag gillar också regn..men i små portioner =)

  Det verkar vara skitjobbigt att vara elallergiker rys

  Ha nu en skön helg, hoppas kissen kommer tillrätta, kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 593
 • 681
 • 1 603 733
 • 5 032
 • 64 895
Sök här