Bloggen

Strängt upptagen!!

Av
den
24 augusti 2006


Som ni ser så har jag haft att pyssla med…..i soffan framför teven igår kväll!

Men här kommer några rader från en trött Paula…som sov till halv två idag!
Igår skulle vi som är butiksråd på Konsum bjuda kunderna på surströmming!
En gammal tradition vi har i byn…
Inomhus får vi naturligtvis inte vistas, o igår regnade det en del, så vi fick hålla till bland gödselsäckar och trädgårdsverktyg…


Här har jag gjort i ordning färdiga mackor


Annars kunde man göra sin egen macka med tillbehör vi ställt fram


En glad kund som gillar surströmming!

Annars var det ganska många som ville låna tvättnyporna vi tagit fram att ha för näsan, haha!
Antingen gillar man ju surströmming (vilket jag lärt mig) eller så avskyr man det!
Många tog omvägar då vi “råkade” stå nära ingången till affären, och en stackare kutade över gatan hysterisk, hon var fiskallergiker o tål inte ens lukten…
Bland avsmakarna fanns också ganska många holländare, som ännu är här på semester. Många av dem tyckte surströmming smakade bra, och berättade att det påminde om någon specialitet av salt sill som dom har hemma i Holland.


Detta ordspråk fick jag igår av Ninni, och det ska jag nog anamma!

Väninnan frågade nämligen om jag inte skulle hänga på ut i skogen en sväng, hon hade hittat ett nytt svampställe! Jag hade sagt till henne att nu behövs vila några dagar…
Men, som sagt, jag kan ju inte säga nej, så vid halv fyratiden åkte vi iväg…
Och som första bilden visade, var det ett kanonställe! Hur mycket Karl Johan som helst, dessutom lite kantareller och annat gott!


Ett praktexemplar ute i skogen


Och ett mycket förälskat och sammansvetsat par!
Nu är två och en halv säng av tre möjliga på vinden fulla med svamp på tork!
Och om jag känner min väninna rätt, så har hon idag hittat ännu ett kanonställe….att hon bara orkar!

Till er som frågat om tandvärken, den är kvar!
Tar just nu en dag i taget, jag vet att jag borde ringa en tandis o få den fixad, jag jobbar på att våga lyfta telefonluren…..

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  24 augusti 2006

  Vilka härliga Karl-Johan! De jag sett har varit oplockbara. Får prova igen i helgen, kanske det kommit upp lite mer att välja på… Karl-Johan stekt i skivor är godare än chips framför tv:n.
  När det gäller surströmming är det värre. Har provat flera gånger, men jag tycker ju inte om det. Tyvärr, för de som gillar det njuter ju verkligen.
  I morgon ska jag och mamma börja röja på vinden. Pust! I tretton års tid har vi bara tjoffat upp allt möjligt och nu hittar man absolut ingenting. Ska bli skönt när det är gjort, men innan dess 😯 .
  /Kram Pia

 2. Svara

  Pialill

  24 augusti 2006

  Hej på dig svamp-plockerskan. Vad flitiga ni är, som travar runt i skogen på svampjakt.
  Surströmming har jag inte ätit i år..få se om det blir nåt äta. Kräftor har jag smaskat i mig iallafall. 😛

  Förlåt om jag skrämde upp dig. 😉 Men det var värt varenda tår. 😥 Ja, jag erkänner, tårarna sprutade..säkert både av rädsla och smärta. Men tanden är borta och det är huvudsaken. Så Paula, försök att ringa en tandis, det kan vara farligt att gå för länge.
  Kram och lycka till….

 3. Svara

  "Ninni!

  24 augusti 2006

  Tack för dina uppmuntrande ord i min gästbok! Klart att jag njuter av det som är roligt i mitt liv. Men en liten skugga ligger över allt roligt då jag känner mej som jag gör. Tyvärr. Det här är inget tillstånd som jag är van. Brukar alltid vara den positiva typen som ser allt från den ljusa sidan. Desto mer knepigt känns det med nuvarande tillstånd. Nog om detta för det går nog över så småningom.
  Det är nog värre med tandvärk!!! Din stackare! Jag hoppas verkligen att du kan komma dej för med att ta dej till en tandläkare. Prata med en åtminstone så kanske det går att ordna med sövning eller liknande. (gummiklubba eller så… 🙂 )
  Det där med svampplockande har jag inte lärt mej riktigt. Jo, jag börjar känna igen kantarellerna nu. Men det är gött med svamp.
  Visst är det skönt att sova länge när kroppen behöver det! Kom ihåg att titta på “Nej-tavlan” minst en gång om dan.
  Kram.

 4. Svara

  leila

  25 augusti 2006

  Hej, smakar surströmming lika illa som det luktar? och är det sån där äcklig konsistens som sill har? 😀 Vilka fina svampar du har plockat, jag törs bara plocka kantareller, ha det gott, kram leila

 5. Svara

  Pia

  25 augusti 2006

  🙂 Näääääääääää inte surströmming inte.
  Smakupplevelsen är inte alls bra, faktiskt.
  Sur fisk, fy för… men som sagt smaken är som baken.. delad. Klart ni son bor där uppe älskar er surströmming inte allas konstigt, då många haft den med sej i modersmjölken. Här nere gillar vi den stekta sillen med lingon och potatismos mycket bättre.
  Ja du såg ju vad jag fått med på foto då det gäller svamp.. ingen lämnar ut sitt guldsvampställe inte. Kan naturligtvis spana själv, men det är oftast neda som gäller där jag befinner mej i alla fall. Min brossa brukar plocka trattisar och då får lilla jag några påsar att stoppa i frysen.
  Tandis? Du måste på något sätt få modet att ringa..Ett bra sätt annars är att knyta det där snöret i handtget.. du vet eller att systra din eller kanske dottern ringer åt dej.
  Jag fick tid idag med posten så nu ska något börja hända.
  Ha de gotti o fin helg på sej.
  Kraaaaam 😆

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 550
 • 590
 • 1 641 831
 • 5 101
 • 65 753
Sök här