Bloggen

Strömlöst var det här

Av
den
6 december 2010

Vilken konstig helg det blev!
Redan i lördags gick strömmen ett par gånger, en av gångerna var det redan mörkt ute och vi var bjudna på fika hos grannen.
Dom hade hunnit med att brygga kaffet så vi gick över med en liten ficklampa som ledsagare, huvvaligen va mörkt det var på byn!
Efter någon timme kom strömmen tillbaka men på söndag var det åter dags.
Det kändes som om det var minst femtielva avbrott av diverse längd, i verkligheten var det kanske bortåt ett tiotal gånger som strömmen bröts.
Upp mot en timme kunde avbrottet vara, ibland var det bara några minuter.
Förfärligt irriterande när man skulle sitta framför teven och se skidskyttar och längdåkare i spåren…
På eftermiddagen skulle maken åka tåg till Göteborg, han har ett nytt jobb på lut och nu skulle han hastigt och lustigt på kurs!
Tåg var det som gällde som transportmedel, och maken tyckte nog det kändes ganska exotiskt, vet inte när han senast äntrade ett tåg!
Nå, han blev väl inte alltför imponerad, han ringde vid niotiden då dom borde ha varit framme i Gborg, men, som man läst så mycket om i pressen så fungerade det inte denna gången heller…
En tågurspårning i Herrljunga orsakade totalstopp på rälsen och klockan var över tolv på natten då dom äntligen hade kommit fram. Utan middag blev dom också, det utlovade restaurangbesöket vid framkomsten var bara att glömma miss i nassen…
Nu får vi se hur väl det fungerar vid hemkomsten som beräknas ske klockan tio i Borlänge där bilen står och väntar.
Under kvällen fortsatte strömavbrotten och där satt jag bland tända ljus i köket och hade absolut inget att sysselsätta mig med! Läsa eller lösa korsord var inget alternativ för en skumögd som mig.
Konstigt kändes det, men som tur var slapp jag gå ut med jyckarna under avbrotten, det kändes skönt att elen var tillbaka när det var dags för nattkissen.
Datorn tyckte definitivt inte om att släckas ner och startas om ideligen, den har krånglat länge nu och dottern säger att en omformatering är nödvändig.
Men se det klarar jag ju inte på egen hand så jag försöker hanka mig fram, men igår var det många svordomar kan jag lova. Det luktade säkert svavel i hela byn då jag förbannade min skitdator!
Utan cigg kan man uppenbarligen leva, utan dator, ja det vete sjutton!

Lever gör jag ju, i högsta välförmåga, utan rökning i drygt två veckor nu!
Halleluja säger jag bara, men, jag har ännu inte blivit utsatt för minsta frestelse, dvs. jag har inte varit i närheten av någon som blossar på en cigarett så det vet jag inte hur det skulle kännas. Inte så jag har undvikit det men här ute på bystan stöter man inte på så många människor, än mindre några som går omkring med en cigarett i handen!

Tack o lov har vädret blivit mildare och skönare nu när jag fått äran att rasta hundar stup i kvarten!
Under den bistra köldperioden var det inte ofta jag ställde upp frivilligt kan jag ju säga…

Såhär vackert var det i min trädgård igår då vi var på väg till byns julmarknad

I bystugan stod vår trevliga granne och sålde egentillverkade tomtar

Och i bagarstugan var det full fart på knäckebrödsbaket

Visst följde några godsaker med hem…

Nu ska jag gå ner och se vad alla mina fyra pälsklingar håller på med. Det är nämligen total tystnad som råder, och då brukar det väl vara hyss på gång?
Så minns jag att det var då dottern var liten, när man smög iväg för att se vad hon gjorde satt hon antingen och ritade på tapeterna eller klippte sönder gardinerna, hihi

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  6 december 2010

  Paula du är så duktig och jag är så stolt över dig. Forsätt kämpa på. Det är härligt att läsa att du har mer datorabstinens än rökabstinens, borde vara ett gott tecken.

  Vilken mysig julmarknad du har besökt, man känner nästan lukterna.

  Kram

 2. Svara

  annette

  6 december 2010

  Superduktig vad gäller rökningen, måste kännas så skönt för Dej att går så bra!

  Trevlig julmarknad Ni hade i byn, såg ut att vara en hel del köpvärda grejor, knäckebrädet hade jag garanterat köpt;)

  Hoppas det gått bra för maken med både nytt jobb och resorna, fungerar inget vidare här med pendeltågen just nu!!

  Ha det så gott!

  Kramar!
  annette

 3. Svara

  Kicki

  6 december 2010

  Ja de svenskia tågen är då inte att lita på. Hopppas att Hasse kommer hem som han ska i kvälll.
  Här vräker snön ner, jag har just kommit hem från ett möte på klubben. Intressant att se hur mycket som måste skottas i morgon.
  Hoppas att dina pälsklingar inte hittat på sattyg när det blev så tyst. Hundarna är ganska lika barn i det fallet.
  Kramen

 4. Svara

  TT

  6 december 2010

  De här två små katterna sov också hela nätterna under första månaden men sedan har dom fått för sej att kliva upp vid tre-fyrasnåret och vi har försökt hålla dem igång hela kvällarna och ge dem mat sent.
  Nu, sista veckan verkar de ha fattat att man kan gå från sitt träd till sängen utan att spinna loss som galningar, tack och lov.

  Mannen började på något som hette Grön rehab, F-kassan i samarbete med Skogsvårdsstyrelsen.
  Elva damer och min karl… en tjej kunde inte ens presentera sej utan att gråta för hon hade sådana fobier, en dam kunde inte ett ord svenska osv.
  På hela första veckan var dom inte i skogen en enda gång utan skulle prata med en psykolog som tyckte att han skulle ta med en sak som betyder mycket för honom.
  En dag skullle dom göra keramik… då tröttnade han.
  Det var inte alls som det förespeglades så nu hoppas jag han får praktik direkt istället.

  Drygt med många strömavbrott i denna bistra vinter, hoppas det blir bättre, kram

 5. Svara

  åsa

  7 december 2010

  Va roligt att Hasse har nytt jobb på gång, så tråkigt att han missade middagen, men så är det ju att åka med SJ nu för tiden…
  Vad duktig(a) ni är när det gäller rökningen och du…det där med att utsätta sig för fresteler…jag kan lova, att du tycker att cigarettrök luktar, om inte illa, så…lite “konstigt”, man kan ha svårt att förstå att det varit något man…kan man använda uttrycket “älskat”..?
  Nu röker ju min man fortfarande och jag tycker att det luktar så äckligt om honom då han nyss varit ute och rökt och det är just vid dessa tillfällen som jag kommer på, att jag fått bättre luktsinne…
  Kämpa på!
  Ha dé!/Kram

 6. Svara

  Astrid

  7 december 2010

  Ja sonen skulle till Malmö också och det var strul med tågen
  Själv körde vi bil från Göteborg till Dorotea i söndags 104 mill och igår resten 40 mil hem hit
  Så idag känns jag mör
  Men så duktig du är som låter bli den taskiga kompisen
  Ute i byar är det väldigt ofta strömlöst har jag märkt

 7. Svara

  Nilla

  7 december 2010

  Hurra för dig, Paula!!!Så duktig du är, går det lika bra för maken också? Vad mysigt att gå på julmarknad. Det var länge sen jag var på det. Men här är det så mycket av allt, så himla kommersiellt. Det är inget roligt då, och förskräckligt mycket folk överallt också. Nej jag håller mig nog hemma jag. Om jag inte kan hitta någon liten mysig marknad någonstans 🙂
  Kram

 8. Svara

  Anki N

  8 december 2010

  Tåg- ja efter våra bravader förra vintern lär jag aldrig mer få med min gubbe på något tåg..humm. Skönt är endå att man kommer fram någongång så man inte blir kvar i nån snödriva. Strömavbrott – då brukar jag bli sugen på att stryka o tack o lov går ju inte de!!! Vilken tur man ändå kan ha va? Vi har inte drabbats alls här av sådant “peppar peppar” i vinter. Men närliggande områder har jag hört o läst varit utan, trots att de har nedgrävda ledningar o vi luft. Som de kan bli då!
  Håller tummarn för att Hasse får de där jobbet då, om han inte redan fått de!!
  Kramiz o grattis till Er duktighet med röket.

 9. Svara

  Gunvor

  8 december 2010

  Tråkigt med alla tågtokerier. En himla tur att man inte är tågberoende. Det verkar som det är nåt helt nytt att det blir vinter. Strömavbrott har vi klarat oss utan..tack o lov! Nu när vi har bergvärme.
  Just nu är gravida dottern med fam. på väg till Madeira. En vecka blir dom borta. Ellie var mycket förväntansfull inför flygningen. Mamma, pappa o Ellie..åka fluplan..uppe..dää. Och så pekar hon uppåt.
  Hoppas resan går bra och att vädret blir hyfsat. Helena ska ju vara resereporter åt Solresor som betalar hela alltet. Hon ska blogga därifrån varje dag. Det ska bli kul att få följa det.

  Ha det så bra det går i vinterkylan. Du har ju dom som drar ut dej. Jag blir mest inomhus, fast jag borde gå ut lite varje dag. Till postlådan..tur o retur blir det.
  Kramar till pörtet!

 10. Svara

  Monica

  8 december 2010

  Tummen upp för dej Paula – du är skitduktig med ditt (icke) rökande!!!!!!
  Jag vet ju vilket helsike det där kan vara… fortsätt hålla i så fixar du detta.

  Utan ström är inte kul… å väldigt irriterande då det kommer & går.

  Kallt??! Det är bara förnamnet – fy för satan att man ska behöva befinna sig på denna sidan jordkloten NU!!! Jag behöver väl inte säga vad jag skulle göra om jag vinner storvinsten 😎

  Jag kommer nog fortsätta att åka till soliga Egypten, men troligen vara lite mer försiktig i havet. Men du vet hur det är “folket glömmer” – snart dyks och simmas det som vanligt där nere igen. Men visst är det som hänt alldeles förskräckligt hemskt. Det känndes lite knepigt att höra visselpiporna ca 20 minuter efter man tog sista doppet 😕

 11. Svara

  Monica

  8 december 2010

  Tummen upp för dej Paula – du är skitduktig med ditt (icke) rökande!!!!!!
  Jag vet ju vilket helsike det där kan vara… fortsätt hålla i så fixar du detta.

  Utan ström är inte kul… å väldigt irriterande då det kommer & går.

  Kallt??! Det är bara förnamnet – fy för satan att man ska behöva befinna sig på denna sidan jordkloten NU!!! Jag behöver väl inte säga vad jag skulle göra om jag vinner storvinsten

  Jag kommer nog fortsätta att åka till soliga Egypten, men troligen vara lite mer försiktig i havet. Men du vet hur det är “folket glömmer” – snart dyks och simmas det som vanligt där nere igen. Men visst är det som hänt alldeles förskräckligt hemskt. Det känndes lite knepigt att höra visselpiporna ca 20 minuter efter man tog sista doppet

 12. Svara

  Ninni

  9 december 2010

  Åka tåg på vintern i Sverige är tydligen inte tillrådligt då det är så mycket strul som det varit de sista åren. Blir inte ett dugg förvånad att de blev stående och inte kom fram i tid. Värst lär det vara att sitta där på tåget och vara hungrig och sen komma fram till målet då det är mitt i natten och stängt överallt. Tågbolagen borde ha extra mat och fika och även filtar med sig nu när de vet hur det strular.
  Ja utan ström går det väl att vara en stund men utan dator är det inte kul. Och då det blir strömlöst blir man ju utan båda delarna. Jag kan heller inte läsa då det är skumt så jag är så glad åt att jag har mina ljudböcker att lyssna på såna gånger.
  Kul med julmarknad. Vi missade den här i Järvsö nu i helgen som var. Lite synd. Men vi satt hemma och myste framför tv:n och skidåkningen så det gick ju ingen nöd på oss. 🙂
  Jätteduktiga är ni som klarar er utan cig nu. Hoppas det går bra hela tiden även om ni blir frestade av andra som röker. Skönt att slippa stå ute i kylan och röka, kan ni ju trösta er med denna kalla vinter.
  Kramen!

 13. Svara

  Helena Ljunggren

  9 december 2010

  Grattis till sluta-röka! Det är strongt! Ett tips som jag vill ge till er som inte slutat, läs Äntligen ickerökare. Den har hjälpt mig och många många fler världen över att sluta. Jag går in på mitt 4.e år som ickerökare nu och det kunde jag aldrig tro 😀

  Fina och stämningsfulla bilder!
  Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl’s nya kokbok Voluptuous Delights

 14. Svara

  Kersti

  11 december 2010

  Inte kul med strömavbrott. Men tänk så bra du är, rökfri i två veckor. Heja!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 473
 • 499
 • 1 641 164
 • 5 101
 • 65 747
Sök här