Bloggen

Svettiga vårkänslor

Av
den
21 april 2006

ordspråk
Bilden kommer från Kajsa

Igår hade jag en telefondejt med min doktor. Han hade inte sagt någon närmare tidpunkt så jag gick med min trådlösa i handen i stort sett hela tiden, även när jag gick ner till lägenheten för att duscha och tvätta…
Efter klockan 3 ringde han så äntligen!
Efter alla provtagningar och undersökningar av magsäck och tarmar kunde han konstatera att inget allvarligare fel hittats.
Sedan frågade han hur de senaste tabletterna fungerade, de som han föreskrivit för fyra veckor sedan, och som jag skulle ta före varje måltid?
“Nja”, svarade jag då sanningsenligt, “jag behöver nog få en Alzheimer-medicin för att komma ihåg att ta tabletterna!”
Han skrattade faktiskt! Och sa åt mig att skärpa mig….
Mmm, skäms lite, men jag gör vad jag kan, burken står på köksbordet, men enda gången jag kommer ihåg dem är på morgonen när jag tar mina andra mediciner….
Jag tycker i alla fall att dom fungerar, det är matsmältningsenzymer jag får eftersom min bukspottskörtel inte producerar dessa i tillräcklig mängd. Jag känner mig faktiskt bättre i kistan.

Idag tog jag en promenad till byn, den första på hela veckan! Nu skulle både apotek och kassaservice och Konsum få besök.
Fortfarande ingen idé att ens försöka sig på att gå på gångvägarna, där ligger snötäcket kvar.
Men på riksvägen gick det bra, och längs den hittade jag också de första små tussilagorna mitt i snödrivorna!
Jag premiärluftade vårjackan idag, och ändå var jag varm när jag kom till sista backen på väg hem.
Då kom jag till min fasa på varför jag ju inte gillar sommaren!
Jag tycker inte om att bli varm och svettas!
Svettas ska man göra i bastun där man omedelbart kan duscha av sig i kallt vatten!

solsting
På sommaren blir jag kletig och svettig, orkar inte röra på mig och mår allmänt risigt!
Jag vet, tvärtemot alla andra människor!
Än så länge är det ljuvligt, men snart kommer myggen stora som skyskrapor, bitande bromsar och sugande fästingar… Hur kul är det på en skala?
I morgon åker vi äntligen till Falun för att gratulera min 30-års-bebis!
Ha det gott i vårsolen, jag ska också passa på att njuta innan det är för sent och myggluvan åker fram!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Ulf

  21 april 2006

  Vill önska dej en goer Helg. Här på Västkusten har vi i dag haft en Underbar dag. Åker i morgon på kryss till Finland .Goer mat o dryck o dans ..

 2. Svara

  Lillsyrran-Tette Merio

  22 april 2006

  Nej, inte tvärt emot din lillasyster i alla fall för … jag känner likadant angående sommarvärmen. Står endast ut med den om jag är vid havet och snabbt kan kasta mig i och svalka av mig. Annars är det bara en pina med värmen och hela min kropp blir svinskum.

  En så banal sak som yrseln till exempel – är yr så gott som året runt utom på vintern. Och det förmodar jag beror på att lufttrycket är mer stabilt vintertid – ja det är min lilla teori i alla fall. Är hyperkänslig för tryckförändringar i luften. :-O

  Kramar! Nu ska nattugglesyster lägga sig – det är ju för tusan snart morgon ser jag. :-O ;-)/Tette.

 3. Svara

  Pialill

  22 april 2006

  Vad skönt att du känner dig bättre i maggen.
  Trevlig helg och allt det där. 🙂
  Kram..

 4. Svara

  Anne-Lie

  22 april 2006

  Jag som trodde jag var den enda i hela världen som inte gillar sommaren, ok det är praktiskt på många sätt, men usch för kletigt och svettigt, grinigt, svårt att sova på nätterna av all värme, myggbett som kliar, bromsar som vill bitas, gräsmattor som måste klippas, allmän prestationsångest…
  Vi får bilda en klubb.
  Nu ska jag göra mig färdig för ett kundbesök i stan, en båt som ska ha nytt kapell. Måste väl erkänna att sommrarna blivit lite bättre för mig sen jag börjat med båtkapellen, för då har jag fullt upp med det hela sommaren, å slipper tänka på att jag måste ligga still på en strand å plåga mig, är alldelens för rastlös för sånt…
  Ha det /aw:)

 5. Svara

  Monica

  22 april 2006

  Hejsan!

  Skönt att magen känns lite bättre i alla fall.
  Hmmm, vårjacka är något jag måste införskaffa har jag upptäckt – något varmt med täckjacka nu i vårsolen som värmer.

  Ha det gott
  Kramen

  ny adress:http://mjsson.com

 6. Svara

  Pia

  22 april 2006

  Jo du det där med myggor och bromsar är säkert ingen höjdare.. fy för den. Hade jag aldrig klarat av. Jag avskyr getingar och annat flygit på sommaren och springer rundor bara något sådant surrar. Vårjackepremiär.. jo ja mensann jag oxså idag faktiskt. Har haft en övergångar i mocka nu ett tag.. Idag känns det lite tröttsamt, då dagen igår var ganska så tröttsam, men roligt ändå..
  Skönt din “magge” var okej då. Jag har oxså en sån där lusigkurre till “magge”..Har problems, då den inte vill som jag vill utan tar in mer än utfifter så att säga.. Just en sån kula hade jag igår.. Så typiskt när jag ska på något, så gott som alltid tvärbromsar den och gör som den själv vill.. Inget kulet precis.
  Ha de götti gött däruppe..
  Kram

 7. Svara

  leila

  22 april 2006

  Hej, när jag tänker på myggor och bromsar så ska jag njuta lite extra i sommar med tanke på det, nu bor jag ju i stan sen jag flyttat från landet, när bromsarna är så jobbiga och myggen, fan , jag har haft mygggardiner , ja allt möjligt men de tar sig in och inte har vi kunnat njuta av sommarkvällar ute pga dom. Jag kan hålla mig dig om att värmen kan vara jobbig, jag blir lätt illamående av för mycket sol, nåt jag får stå ut med då jag måste till badet med min lilla , hon kan inte åka själv än så då får man sitta på stranden i solen, oftast finns ingen skugga men jag brukar kyla ner mig i vattnet, låna hennes anka och gunga på, kram på dig och fortsatt trevlig helg, leila

 8. Svara

  mariannE

  22 april 2006

  Underbar blogg. sitter här och skrattar kanske ungefär som din doktor. Fint att det går åt rätt håll i alla fall med lilla maggen OCH med snötäcket!

 9. Svara

  Anki

  23 april 2006

  Som man bäddar får man ligga:
  Har du valt att bo där snön tydligen ligger fram till midsommar och sedan avlöses av jättemygger som håller en inomhus eller i huvudkåpor…ja då har man ju valt…*fniss* *fniss*, tacka vet jag södern…här har vi vår nu, ingen snö, vi har trädgårdsmöblerna ute, och njuter. Mygg små stackare kommer väl sedan men de brukar INTE gilla mitt äckliga blod, så de stör inte mig så mycket…..vår vår…..hoppas den kommer till dig med snart.

  Kram Anki

 10. Svara

  Pia (Pimli)

  23 april 2006

  Håller till viss del med om det där med värmen. Brukar tycka det är skönt när hösten kommer med lite nyp i kinderna. Men det som jag tycker bäst om med den varma årstiden är att man inte behöver klä på sig så himla mycket – och så kan jag gå i mina scholl-“tofflor” eller andra såna bekväma skor även utomhus. DET är fantastiskt skönt! Hundpromenader avnjutes dock bäst under höst, vinter eller vår. Och jag går i stort sett aldrig ut i skogen på somrarna – då är det bara en massa mygg och broms och svett där. Älskar dock att sitta i varm och skön skugga med en god bok :D.

  Ha det bra!
  Kram
  Pia

 11. Svara

  Catja

  24 april 2006

  För varmt är inget vidare. Jag gillar vår och höst bäst.
  Paula, vet du var Lallis tagit vägen? Jag kommer inte in på hennes hemsa och har inte gjort på flera dagar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 495
 • 499
 • 1 641 186
 • 5 101
 • 65 749
Sök här