Bloggen

Min nya kamrat

Av
den
10 januari 2012

Lite diskret inklämd i ett hörn av vårt lilla vardagsrum står den, min nya kompis…
Alltså, nu vet jag ju inte riktigt hur goda vänner vi kommer att bli men självklart hoppas jag att vi blir riktiga bundisar!

Maken köpte den igår på Blocket, jag har egentligen inte tjatat men ändå diskret påtalat att det vore händigt om man fick upp förbränningen på något annat vis än via stavgång, i synnerhet på vintern då det ofta är ganska vanskligt att kliva omkring i halkan.

Även om jag kanske inte lyckas gå ner mer i vikt så kan jag behöva höja min kondition och få upp lite bättre flås.

Den amerikanska tidskriften Fitness har gjort en undersökning om vad deras läsare var villiga att offra för att gå ner i vikt
– 23% skulle villigt sitta i fängelse en vecka
– 21% skulle vara beredda att förkorta sitt liv med tio år
– 23% skulle villigt raka av sig håret
– 85% skulle föredra en extra tå istället för 25 kilos övervikt…

Vad säger du, är något av alternativen attraktivt?

Fängelse en vecka väljer jag, det vore ju rena lyxsemestern efter vad jag förstått!

Min lillasyster yster frågade igår på Facebook varför folk är så intresserade av mat och speciellt matlagningsprogram på teve.
Själv är hon totalt ointresserad och skulle förmodligen helst ta ett piller som gjorde henne mätt för att slippa stå i köket.

Själv är jag ju ganska så road av matlagning, inte dock något finlir utan vanlig rustik husmanskost är nog mera min melodi.
Att titta på “Sveriges Mästerkock” är dock fantastiskt roligt då så många duktiga matkreatörer gömmer sig i vårt avlånga land.
Redan igår under första avsnittet såg man vilken potential en del har!

När “Sveriges bästa hundmatskock” ska utses, då ska jag däremot delta! I den här boken hittade jag många smarriga recept till min lilla pälskling, numera äter vi dock mer eller mindre samma mat hon och jag, jag låter det vara osagt om hon äter människomat eller om det är jag som äter hundmat…

Hur som helst så ska jag inta en god middag på lax, wasabi, yoghurt, rom och lök och sedan trampa bort kalorierna framför kvällens avsnitt! Basta!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Kristina

  10 januari 2012

  Vilka härliga inlägg du har Paula! Upplyftande kreativa och väldigt fina i övergångarna mellan de olika teman.
  Men jag ser nåt som står där på din nya fina träningshoj på baksidan av sadeln… Skip Sport! Vad kan det betyda? Hmm vad kan tillverkaren mena.. Ja vad ska jag välja för alternativ då, absolut inte förkorta mitt liv med 10 år, det var ovanligt knäppt! Det kanske vi gör om vi inte väljer att gå ner i vikt alls! Tja får väl bli raka av håret, för oftast har jag så kort så snudd på;)
  Mästerkocken är ju så bra och som du säger det kom fram en del spännande tävlande igår. Han med pastan blir ju intresant och halvitalienaren också.. Tjejen med lasagnen också ja duu det blir nog alla som gick vidare=) Din middag låter inte fy skam den heller, tror jag tittat förbi en sväng;))

 2. Svara

  AprilSus

  10 januari 2012

  En liknande kompis har jag som också står i mitt vardagsrum. Kan inte minnas när någon nyttjade den sist? Nu mera har en övergiven pilatesboll intagit platsen där jag borde stå och trampa. 😉

  Jag håller nog med din syster (ibland) när det gäller matlagning. Men så har jag mina små stunder när det nästan är kul att fixa middagen, mycket beroende på mina döttrars mottagande? Jag tycker att “Halv åtta hos mig” är ett kul matlagningsprogram, men det är inte själva maten utan Helge Skog som gör programmet underhållande. I övrigt är jag urless på alla matlagningsprogram och även de om viktminskning mm. 🙄

  Hoppas du och din nya kompis får en nära och givande relation till varandra.
  Kramisar!

 3. Svara

  Sigge Svamphund

  10 januari 2012

  Matte håller med din syster, matlagning ät trååååkig! I alla fall för det mesta.
  Den där mästerkocken har vi aldrig sett, kan bero på att TV:n säälan är på.
  Cykla på du, här tar vi milpromenaderna istället

 4. Svara

  Tette Merio

  10 januari 2012

  Åh, en sådan ny “kompis” har jag också nyligen fått hem. Fick den av min “svärmor”. Hon köper hem dylika apparaturer som hon sen tydligen inte vill ha ändå och i det här fallet var det ju bra, för min del. 😉 OM jag nu kommer att använda den, vill säga. Har testat lite nu och då senaste veckorna (har ju även tränat på ett sjukhusgym två gånger per vecka senaste året och där ingår också cykling), men man måste ju få in det som rutin och med regelbundenhet om det ska ge något. Vi får väl se hur det blir – för både dig och mig – med den saken. 😉

  Och det här med matlagning ja, hahaha. Men nja, äter nog gärna mat (så ersättningspiller är inget bra alternativ, hihi) men är inte så petig med vad egentligen. Jag kan lika gärna äta hemmagjord mos och ungskorv som något “fint” som tar evigheter att laga. Så det är ju lite som att kasta pärlor för svinen för särbons del, när han fixar middag åt mig/oss. 😉

  Kramar!/Lillasyster.

 5. Svara

  Malin

  10 januari 2012

  Maken fick rätt… Min kompis av samma sort står numera o samlar damm bland allt annat bråte i gamla pannrummet… Kanske kanske återuppstår den en dag, vi får se 🙂

 6. Svara

  TT

  11 januari 2012

  Jag skulle kunna raka av mej tesarna på huvudet men sitter nog hellre inne en vecka, helt klart.

  Jag köpte också en cykel när jag hade gjort illa foten för att kunna motionera men i ärlighetens namn var det inte min grej, hoppas det blir din!
  Jag tycker Wii-spelen är mycket roligare och bowlar och golfar mm när tid finns. 😛
  Blir bättre om vi får flytta dessutom för då får jag bättre plats att utöva alla roliga sporter och spel.
  Jag gillar också Mästerkocken, tycker du skulle platsa där!

 7. Svara

  Kajsa

  11 januari 2012

  En sån kompis har jag också haft, men den sålde jag på Blocket 😛
  Det funka inte för mig att cykla, jag fick mer värk och problem av det (i diskbråcket), så den blev bara stående, ingen annan i familjen ville heller umgås särskillt flitigt med min kompis. Så efter 3 år, fick det bli en annons på Blocket.
  Kram

 8. Svara

  Nilla

  11 januari 2012

  Oj jag blev lite orolig ett tag…över hundkokboken…men det var ju recept TILL hundar 😉

  Hoppas du blir vän med din cykel, och håller konditionen uppe under vintern.
  Nu har jag bytt blogg, får väl se vad jag tycker om det. Men provar i alla fall. Tänkte att jag kanske får upp ångan om jag startar om lite.
  Kram

 9. Svara

  Kicki

  11 januari 2012

  Förta dig inte med cyklandet, det går ju inte an att händerna ska paja i stället.
  Jag hoppas att löpbandet, som kommer i morgon, ska ge samma effekt som du hoppas få ut av cyklandet, för i mitt fall är det kondisen mer än vikten jag vill åt.
  Appropå din kommentar hos mig, så vet jag inte om “Hinsehäxan” sitter inne än, men när hon var i 50-årsåldern, som jag tror hon var när boken skrevs, så hade hon suttit inne 25 år av sitt liv (om jag inte minns fel). Passa på att läsa boken, jag kände inte igen så värst mycket i filmen, den var ju sevärd, men jag tycker nästan alltid att böckerna är bättre.
  Kramen

 10. Svara

  Cina

  11 januari 2012

  Jag har i min ägo både en motionscykel och en crosstrainer som jag flitigt använder varje dag 🙄 Jag skäms för de står mest och samlar damm.
  Våra hundar äter också mycket av våran mat,men vi måste se upp men Bea som har väldigt lätt för att lägga på sig lite trivselkilon.Emellanåt så får vi åka till veterinären och köpa det svindyra dietfodret så hon får gå på en kur.Efter ett par veckor så är hon slank och fin igen.
  Du undrar hur Elias tar det med Sofia.Det går bara jättebra och han är en stolt morbror.Nu säger han i alla fall att han blivit morbror och inte som förut när han råkade kläcka ur sig att han skulle bli storebror till sina lärare.Blev lite att reda ut där eftersom rykten sprider sig som en löpeld här 😕

 11. Svara

  Astrid

  11 januari 2012

  Jag ha rockså en kokbok för hundar av lite äldre modell
  Det jag har märkt på våra hundar det är att dom älskar doften av kryddpeppar och vitlök
  Så jag brukar ha i en tesil när jag kokar kött
  Det lustiga är att Tindra som vi har nu rynkar på nosen om köttete är rått
  Jag ve tint eom hon är hund helt igenom

 12. Svara

  Mia

  11 januari 2012

  En sån kompis vill jag också ha, min sjukgymnast rekommenderade cross-trainer, vilket resulterade i ännu mer värkande höfter! Inte bra alls! Så nu har jag mer ont än innan jag träffade henne 🙁
  lycka till med din nya vän 😉
  Kram på’re…

 13. Svara

  Aforia/Lena

  11 januari 2012

  Go kväll vännen,
  En sådan kompis hade jag när vi bodde i hus. Nu har jag för lite utrymme för en sådan kamrat och lika bra är väl det. För den kamraten använda jag nästan aldrig. 🙂

  Jag lider av whiplash efter bilolyckor. Ena gången blev jag påkörd vid trafikljus, andra gången blev jag påkörd i sidan och tredje gången blev jag tvingad att köra över en refug. De läkare jag har varit hos har sagt att det inte går att göra något åt så då bestämde jag mig för att prova kiropraktorn. Och ja jag tycker det hjälper, visserligen får jag oftare ont i huvudet men jag har fått tillbaka rörligheten i nacken. Sonen går hos denna kiropraktor också och han tycker att det hjälper hans rygg. Så vi är nöjda förutom att det kostar så förbenat mycket.

  Nu ska jag spela lite mer CastleVille innan jag går och lägger mig. 😀
  Pöss på pannan

 14. Svara

  messan

  12 januari 2012

  Jag tycker alternativen låter lite skrämmande så jag skulle inte välja något utan göra som du äta nyttigt och träna istället. Jag hade en cykel här hemma en gång men var så snäll så jag gav bort den till min svärmor…det var väl snällt:).

  Så söt liten vovve på boken….åh, vad jag saknar min. Är man hundälskare så är man och det lutar åt att vi ska skaffa en annan vovve. Livet är inte som vanligt utan hund…
  Kramar

 15. Svara

  Synnöve

  12 januari 2012

  Japp, har en sån jag med… Står däruppe.
  Kanske ska ta och börja använda den.
  Vad säger du, ska vi ta en cykeltur?

  Mat ja, jo ibland funderar man faktiskt. Här blir en grataing idag… Stavas det så? Spelar ingen roll, jag ska göra den så jag vet vad det blir i alla fall.
  Ha det bäst i pörtet nu, och så trampar vi en tur senare 🙂
  kramar om.
  Synnöve.

 16. Svara

  Gunvor

  12 januari 2012

  Oj vilken fin kompis du fått. Hoppas ni blir jättegoa kompisar. Det beror ju på en själv, hur envis man är. Jag tror ni klarar det bra. Du fixade rökstoppet så bra så nog tror jag du kommer hålla ut tills sommaren och dina fina promenadstråk tinat fram. Sen har du ju sparken! Jag önskar dej mycket lycka till med din vän.
  Själv har jag varit sjuk sen nyårsafton. Har fortfarande feber. Men har varit till dokt. så nu har jag fått medicin. Det tar på kroppen att ha feber så länge. Det blev som vanligt till slut..mina eviga lungor!
  Ha det nu så härligt i vinterlandskapet. För du har väl också vinter nu.Kram!

 17. Svara

  Boman

  12 januari 2012

  En trevlig ny kamrat. Kräver minimalt med skötsel och ger massor tillbaka. Man kan ju vända den mot Tv apparaten och se något trivsamt samtidigt. Står en sån i vår gillestuga också.
  Mycket nöje!

 18. Svara

  Ninni

  12 januari 2012

  Du borde nog vara hemma hos mig och laga mat nu. Jag mår ofta så illa så jag känner inte alls för att laga mat och äta utan tvingar i mig maten och har absolut ingen matinspiration. Idag sov jag bort mest hela dagen och hade inte en tanke på middag ens så när C kom hem från jobbet så räddade han situationen med att åka och köpa pizza. Det räckte dock med en att dela på då jag inte ville ha så stor bit p.g.a. illamåendet. Skorpor är det enda som jag känner sug efter nu.
  Jag tror säkert att du blir riktigt god vän med din nya kompis. Var envis och sitt en stund varje dag men börja lite försiktigt för man tar i mer än vad man tror. Jag brukar lyssna på en bok när jag cyklar, det blir så mycket roligare då.
  Vi gillar också att se Mästerkock-programmen, både svenska och utländska. Annars är jag inte så road av matlagningsprogram men C tittar på desto fler.
  Kram.

 19. Svara

  ejmis

  12 januari 2012

  Jag tar fängelset jag också!!
  Tror du vi kan få sitta på samma ställe och samtidigt?? 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 160
 • 497
 • 1 652 582
 • 5 119
 • 66 012
Sök här