Bloggen

Testpilot Doro 8040 mobiltelefon

Av
den
3 december 2017

Genom Smartson ansökte jag om att få bli testpilot för den nya modellen Doro 8040 mobiltelefon.
Den ingår i en serie mobiler som är enklare och tydligare att använda än Iphone, därmed är de lämpliga även för ovana mobilanvändare, t.ex seniorer.

Jag blev uttagen till testet och det innebar att jag fick handla mobilen till ett reducerat pris.

Anledningen till att jag ville köpa den var att de telefoner, både Androider och Iphone jag använt, inte varit optimala för mig.
Min nuvarande som jag köpte begagnade har fungerat men nu har batteriet blivit mycket sämre och det har inneburit att laddningen inte räckt över en hel dag.
När jag åkt till stan och varit beroende av att komma i kontakt med personer eller appar så har laddningen inte räckt tills jag kommit hem igen.
Att byta batteri är ju numera inte så enkelt, man måste lämna in telefonen och kostnaden blir därmed också högre.

Dessutom tyckte jag att det var så mycket data och funktioner i telefonen som jag aldrig använder, så jag ville hellre ha en enklare modell med de funktioner jag har glädje av.

Man kan verkligen säga att Doro är användarvänlig, den utgår ifrån meningen “Vad vill du göra?”
Texten är större och tydligare än på andra modeller, bra för mig som börjar bli skumögd.

Efter en genomgång av instruktionerna som fanns på nätet var jag redo att börja mitt nya mobilliv, och det har gått över förväntan.
Det enda problemet var att när jag fotat visste jag inte hur jag skulle överföra korten till min dator där jag vill redigera dem innan de hamnar på min blogg.

Men jag hittade instruktionen även till det, allt som behövdes var en usb-kabel som jag kopplade mellan telefonen och datorn.

Här visar jag ett mobilfoto som jag inte redigerat alls

På det här fotot har jag förstärkt färgen något för att få fram den rosa nyansen som molnen hade i verkligheten

Fotar man inomhus på närmare håll är skillnaden i kvalitet större jämfört med en “vanlig” digitalkamera.

Men då min kamera helt fräckt slutade fungera härom dagen så kan jag i alla fall knäppa ögonblicksbilder med mobilen så länge.

Summa sumarum: jag är mycket nöjd med telefonen, och känner inte alls att det är oöverstigligt att ta in alla funktioner som jag gjort med de tidigare telefonerna.
Denna räcker gott och väl för mina behov.
Nu när jag åkt mycket buss till stan och tandis har jag konstaterat att jag är den enda som istället för att pilla på mobilen väljer att antingen plocka fram en korsordstidning eller en “riktig” bok under resan. Så gammaldags är jag, och det tänker jag fortsätta med, för så trivs jag bäst!

Vill du veta mer om telefonen så klicka här

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  BP

  3 december 2017

  Stort GRATTIS till din nya kompis! Vad gäller mobiler så håller jag helt och hållet med dig. Det enda jag vill göra med min gamla Iphone 5S är att prata i telefon och surfa. That’s it! Alla dessa appar som följer med har jag aldrig använt, men på buss/täg läser jag gärna bloggar, men föredrar att kommentera på “riktiga” datorn, där jag ser vad jag gör om man säger så.
  Bra med din Doro är också att den har större och tydligare text. Bra där!
  Bilderna du tog är helt okej, de räcker gott och väl för bloggen.

 2. Svara

  Evy Andersson

  3 december 2017

  Jag använder en tidigare modell Doro Liberto 825 sedan 1 1/2 år och är mycket nöjd med den, enkel att använda, har allt jag behöver och tar riktigt bra foton. Lycka till med din!

 3. Svara

  Carina Larsson

  3 december 2017

  Vad bra den verkar vara. Funderade att anmäla mamma till testet men det blev inte av. Toppen att du fått en mobil billigare.
  Kramen.

 4. Svara

  Lotta

  4 december 2017

  Grattis! Ska bli spännande att följa med dig när du strosar runt med din nya lur :-). Vad jag har hört så ska det vara en bra och användarvänlig mobil. Hoppas ni ska trivas tillsammans.
  Sv: Jag kör till stugan på ca 1, tim och 40 min. Nu går det nog fortare när den nya sträckan på E22;an är klar i innan Kalmar. Inte längre bort än att jag kan köra fram och tillbaka samma dag ifall jag vill.

  Kram

 5. Svara

  Anki

  4 december 2017

  Verkar som en mobil som är helt tillräcklig för oss som inte lever våra liv dygnet runt med mobilen i handen 🙂 För mig räcker det att den funkar att ringa och skicka sms med och att kunna fota om jag inte har kamera med mig (sällsynt)
  Tycker dina bilder r riktigt bra!
  Lycka till med den nya kompisen 🙂
  Kram

 6. Svara

  Mia

  4 december 2017

  Det ska bli min nästa mobil, syster har en sån och den duger alldeles utmärkt!!
  Kram på’re <3

 7. Svara

  "LillaSyster"

  4 december 2017

  Doro har verkligen användarvänliga saker, min mormor på 95 år har en Doro sen några år tillbaka. Hon har dock inte lärt sig svara på sms/mms mer än att skicka ett tomt tillbaka, men hon kan titta på bilder vi skickar till henne. Och jag blir lika glad varje gång jag får ett blankt meddelande tillbaka för det betyder ju att hon sett och läst det jag ville visa. Nu är din lite mer avancerad med kamera i och det är ju perfekt för dig! Ha en bra måndag, här skiner solen och på morgonen var det riktigt halt med några olyckor som följd förstår jag på trafikgenomströmingen här utanför då trafiken ofta leds om här förbi då olyckor uppstår. Nu ska jag ta en kopp kaffe och fixa till det sista innan det är dags att åka till jobbet. Kram

 8. Svara

  kicki

  5 december 2017

  Det finns en mobil där man plockar in de saker man har användning av, och det är ju inte så mycket egentligen. Det är ETC som har den och den heter Fairphone och jag tror den är svindyr, men idén är ju bra.

 9. Svara

  Eva Persson Norrköping

  5 december 2017

  Jag har Doro 8030 och blev så besviken på kameran …det finns ingen blixt och bilderna blir inte bra ,men 8040 verkar ju mycket bättre …dina bilder är bra och med skärpa ,Ska följa din resa med den så får det bli en 8040 nästa gång ,kanske 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 499
 • 1 641 032
 • 5 101
 • 65 745
Sök här