Bloggen

Träning ger färdighet..

Av
den
4 december 2017

..var det någon klok som sa.
Och nu måste jag träna, inte fysträna utan mobilträna och kameraträna…

Och jag kombinerar ju gärna dessa två aktiviteter med en tredje…promenader
Idag var det tidig uppgång för jag hade bokat tvättstuga, den jag missade senast det begav sig när det var snöstorm och omöjligt att ta sig fram med en stor trunk med smutstvätt på oplogade vägar.

Idag var vädret helt underbart, vem kan tro att det är december när solen skiner och snön glittrar!
Första fotot blev på rädjursspår, något grynigt men helt okej tycker jag.
Alla foton jag visar idag är obehandlade, jag har inte redigerat dem med filter som jag brukar ibland för nu vill jag se vad mobilkameran kan åstadkomma.

Medan du tittar på en vintervit björk kan jag berätta att Blinka är i höglöp nu, när hon luktar på urinspår i snön så lägger hon svansen åt sidan!
De hanhundar vi mötte blev ju alldeles till sig i trasorna…
En som gick lös kom rännande i en väldig fart, lockad av Blinkas underbara dofter, sen mötte vi en kopplad golden som gjorde sitt bästa för att ta sig över på andra sidan vägen, allt medan min flicka gick där så pimpinett och låtsades som ingenting..sådär som bara tjejer kan

Och här fotar jag den vackra blå himlen?
Nej inte alls, jag skulle fota ett gäng svanar som flög rakt över huvudet på mig!! Hann jag få dem på bild, inte heller!
Att koordinera blicken och nacken upp mot skyn, sikta in mobilen i luften och klicka…det finns all anledning att öva, även på tantens reaktionsförmåga…

Härliga kontraster mellan den mörka granskogen och den vita nyvispade grädden, flåt snön..

Framme vid tvättstugan måste jag ju gå och fota vattnet i dammen

Klara fina färger på stenarna med vita mössor

Detta foto gillar jag, solens strålar möter vattenångorna från fallet. Men när jag stod där och fotade vid räcket var jag livrädd för att tappa mobilen! Den känns så tunn och stor i handen och jag behöver ju bägge händerna för att fota till skillnad mot när jag hade min lilla behändiga kamera som jag kunde flippra med och knäppa bilder med bara med en hand.

Närbild på kall snö

isen är tunn och skir men nu mot kvällen har temperaturen sjunkit till minus tio, så det fortsätter att frysa på.

Sista kortet för idag blev bra suddigt, ändå gillar jag det, häftiga färger och ser nästan ut som en lite slarvigt målad tavla, eller vad tycks?

Ja så såg första försöken ut, inte knivskarpa på långa vägar, men jag kanske inte heller lyckas hålla mobilen helt stilla när jag knäpper eftersom jag är så ovan.
Det tog en bra stund innan jag fattade att jag kunde vända på mobilen och fota med långsidan så jag får bredare vyer!

Jag har gett mig sjutton på att lära mig att filma också, nästan alla mina vänner är så duktiga på det så skit vore väl om inte jag också kunde fixa det!
Men nu tar vi ett steg i taget…

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  4 december 2017

  Skulle reint tro at det nærmet seg påske hos deg og ikke julen. Nydelige solbilder du byr på i dag.

 2. Svara

  Carina Larsson

  4 december 2017

  Det blir ju riktigt bra bilder! Den sista bilden är inte alls suddig, det är bara det att mobilkameran fokuserar på det som är närmast och då blir det lite oskarp bakgrund men det är då inget fel på det. Det blir lite mer spännande då i många bilder. Sen är det vissa gånger man inte alls vill ha det närmaste skarpast så då får man leta en vinkel som fokuserar på det man vill ha fokus på. 🙂
  Själv har jag tillbringat större delen av dagen i Bollnäs. Inomhus…
  Kramen.

 3. Svara

  Eva-Lena

  5 december 2017

  Jag älskar dina vattenbilder!!! Snacka om skönhetsupplevelser på väg till tvättstugan! Jag är framförallt fascinerad av tallriksisen!

  Spelar ingen roll vilken kamera du har, eftersom du “got the look”!

 4. Svara

  "LillaSyster"

  5 december 2017

  Jag tycker att bilderna blir bättre med mobilen i liggande läge! Jag skulle gissa att det finns inställningar under kamera att välja typ bästa bild, stabiliseringsläge osv. Jag redigerar aldrig mina bilder – det blir som det blir. Du har ju gott om fina motiv att träna på & hittills så har det ju gått strålande! Ha en bra dag i din vita vintervärld, här är grönt och skönt än så länge! =) Men minusgrader. Kram

 5. Svara

  Anki

  5 december 2017

  Tycker nog att du kan vara nöjd med mobilkameran – riktigt bra resultat! Lilla Syster och jag bor ju bara några mil från varann och njuter av samma gröna vinter … idag väldigt frostigt, men i alla fall ingen snö 🙂 Härligt!
  Kram

 6. Svara

  Hillevi

  5 december 2017

  Mobilkamerorna blir allt bättre, särskilt när motiven har godheten att stå still! Bilder förgyller bloggandet så mycket, väldigt roligt att få “vara med” och ta del av.

 7. Svara

  Pernilla

  5 december 2017

  Så spännande att få var testpilot till en ny mobil. Den har lite svårt med skärpan. Det kan också vara för mörkt, att den inte kan fokusera. Testa vidare!
  /P

 8. Svara

  BP

  5 december 2017

  Övning ger absolut färdighet! Många av dina bilder är ju helt suveräna. Men med tanke på att en mobil i första hand borde vara en telefon och inte en kamera så fick du vad du betalde för – en telefon du är mycket nöjd med. Det är det viktigaste. Fotona kan du ju bearbeta i PS eller nå’t annat fotoredigeringsprogram.

  PS. Håller förresten helt med Anki – jag är lika glad över en snöfri vinter som hon – än så länge alltså;-) DS.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 276
 • 405
 • 1 717 619
 • 4 907
 • 63 154
Sök här