kultur Livets glädjeämnen!

Tillbakablick mellan skurarna

Av
den
19 juni 2024

Idag är en vemodigt sorgsen dag i pörtet

Jag hoppas att älskade Daniel får glass i hundhimlen på sin födelsedag. Mitt hjärta är tungt av sorg och tacksamt över åren vi fick tillsammans.
Jag aktiverar mig så gott jag kan, just nu är det lite varannandags-väder vilket gör att jag också är varannan-dags-aktiv.Jag bannar mig själv för att jag inte kommit igång med min dagliga simtur ännu, nu kan jag inte skylla på att jag inte har skaffat ny baddräkt och badtofflor, allt ligger och väntar i garderoben… Nu såg jag en värmebölja vara i annalkande i slutet av nästa vecka, men egentligen finns ju inga hinder att ta ett dopp i sjön redan nu, det är faktiskt isfritt!
Dottern börjar sin semester och känner sig redan rastlös så vi har börjat kika på någon kryssning på Östersjön.
Nu ska jag visa de sista bilderna från mitt besök hos Anki i Norrköping, det vet jag att några bloggvänner som kommer från staden sett fram emot.
Jag njöt verkligen över det välbevarade industrilandskapet mitt i stan. Tänk att man på 70-talet diskuterade rivning då området var starkt förfallet! Tack och lov tog man sitt förnuft till fånga och idag blomstrar området fyllt av företag och nya verksamheter

Jag börjar promenaden med att klappa lite på Moa Martinson som står för högt på sin piedestal för att jag skulle kunna ta i hand. Moa kom från statar- och industriarbetarmiljöerna runt Norrköping.


Ett ständigt brus hörs från Motala ström och ibland går man så nära vattnet att droppar stänker i ansiktet.

Skoj att se det i verkligheten, Strykjärnet!

Gatlyktor i gammal stil.

Anki guidade mig på bästa vis, men självklart kommer jag inte ihåg namnen på husen och gränderna vi passerade.

Vattnet alltid i rörelse, promenadslingan går längs med strömmen

Så viktigt att bevara de gamla landskapen för kommande generationerHär brer strömmen ut sig rejält, ser en skymt av Anki och Muffin som visar vägen

Nu dånar det så man inte kan prata..

Virvlande skummande vatten kan jag njuta av hur länge som helst, men min blick fångade också något helt annat.

Hon var långt borta, knipmamman, så bilderna blev suddiga, men hon kämpar och simmar mot strömmen medan ungarna varken hinner eller orkar hänga med. En lång stund tittade vi och undrade hur det skulle gå för dem, men till sist gav hon upp, vände mot lugnare vatten och alla ungar hängde med.
Här slutar min härliga resa hos mina fina vänner Anki oh Muffin!
Minnena lever vidare…

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  19 juni 2024

  Tack för att jag fick vandra med er i min vackra hemstad. På Holmens bruk jobbade både min mor och far. Mamma körde traversen och jobbade nätter så att han som skulle vara far kunde vara hemma på nätterna…. Men det kan vi ta en annan gång.
  Man har gått dessa gator många gånger…. Mycket är förändrat nu mot när man växte upp, men Norrköping är och förblir Norrköping i mitt hjärta.

 2. Svara

  Anna-Lena

  19 juni 2024

  Väldigt fina bilder. Och vilket väder! Inga skurar där inte. Ja, passa på att ut på tur. Vädret blir nog bättre nästa vecka. Ok här idag. Men lite blåsigt Shortsväder och altanväder i af.
  Ha en fin kväll och tänk på alla fina dagar med Daniel. Kram

 3. Svara

  LillaSyster

  19 juni 2024

  För en kvart sen sa jag till maken, att idag skulle Elvis fyllt år…….förstår mycket väl att du saknar prinsen.
  Fina bilder från ett soligt Norrköping =) En bättre guide kunde du inte ha fått- bästa Anki!
  Jaha, ni kanske ska dra till sjöss, skepp ohoj! Kram

 4. Svara

  Minton

  19 juni 2024

  Det är så vackert vid Motala ström och jag känner igen det. Besökt Norrköping för många år sedan.
  Daniel får säkert glass idag hos änglarna.
  Kramar från oss

 5. Svara

  BP

  19 juni 2024

  Det är ledsamt att tänka på Daniel och veta att han inte befinner sig i din närhet utan i hundhimlen. Han tittar nog ned på matte och håller tassarna att hon fortstätter med sina fina promenader. Hoppas du och tjejerna kommer på nåt riktigt roligt att göra och att vädret blir bra.
  Här i Täby har det faktiskt varit riktigt hyfsat. Inte en regndroppe förrän tidigast klockan 15, vilket är okej. Och mellan 19 och 23 grader – helt okej alltså.

  Norrköping är en fantastiskt fin stad. Där har man verkligen lyckats med att kombinera gammalt och nytt på ett tilltalande sätt samt bevarat det gamla istället för att riva. Mera sånt!

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  19 juni 2024

  Grattis till Daniel där i hundhimlen. Jag är säker på att det bjuds på glass <3
  Vad roligt att få se er dag i Norrköping genom dina bilder. Fint väder ser det ut att ha varit och ni hann se mycket under er stadsvandring. Anki är en bra guide men jag skulle också ha svårt att komma ihåg alla spännande fakta. Men bilderna och minnena från er trevliga dag finns ju kvar 😀
  Kram

 7. Svara

  Susjos

  19 juni 2024

  Fina Daniel, han har det nog väldigt gott i sin hundhimmel <3
  Förstår att du saknar honom!
  Så fina foton från din resa till Norrköping, en vacker stad! Å mysigt att få träffa Anki och Muffin!
  Sötaste bilden är dock på de små fina fågelungarna <3
  Kram!

 8. Svara

  Anki

  20 juni 2024

  Förstår att tankarna hamnar hos Daniel en dag som denna … men ni fick några fina år tillsammans och han har det säkert bra i hundarnas himmel.
  Roligt att se dina fina bilder från “min” stad – och det var en bra dag … varmt i överkant, men som sagt en bra dag 🙂
  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram

 9. Svara

  Anna i Portugal

  20 juni 2024

  Kul att se hur du upplever Norrköping genom dina bilder. Har inte varit där. Förstår det är extra tungt kring Daniels födelsedag, jag hoppas som du att han får massor av glass där han är nu. Kram!

 10. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  20 juni 2024

  Vet ju själv hur otroligt tomt det blir efter att en hundvän gått bort. Det tar massor av tid innan sorgen lägger sig lite – och gå bort helt gör den nog aldrig. Vi saknar fortfarande Chico, Brasse, Penny, Santos trots att vi ibland har Molton som tröst. I söndags kom han och stannade tills i onsdags eftermiddag och vi var så tacksamma ör besöket!
  KRAM-Susie

 11. Svara

  Anette Nordström

  20 juni 2024

  Stackars du, som går igenom sorgen efter en älskad hund. Jag vet hur du känner för jag har varit där själv. Men visst får han glass idag. Det är sen gammalt i himlen. Roligt att se lite av Norrköping. Det sägs att min pappa är född där. Men ingen vet. Nu bor mitt yngsta barnbarn där med sin sambo. Hon har varit här och hälsat på idag och då fick jag Norrköpingsfläsk. Ett godis av skum och med smak av jordgubb och vanilj. Ha en fin midsommar, min vän.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 168
 • 189
 • 1 655 002
 • 5 128
 • 66 118
Sök här