Tisdagstema

Tisdagstema vecka 2

Av
den
9 januari 2007

Tisdagstema – en utmaning för din kamera och fantasi varje tisdag!

Tema: silver

Kanske lite fantasilöst, men nu åkte släktklenoderna fram!
Jag har mycket matsilver, som jag aldrig använder… och inte putsar för ofta heller…
När jag växte upp i Finland var det väldigt vanligt att man samlade på silverskedar, suck, så gjorde man också till mig, så jag fick skedar både till födelsedagar och jular.
Och nu har jag ärvt silvret efter både mor och mormor, det var väl så på den tiden att man ville spara på något med varaktigt värde under och efter krigen.
Jag har redan delat med mig till min dotter, tror inte hon använder dem oftare än jag!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Pialill

  9 januari 2007

  Fint och silvrigt…och inte alls fantasilöst.
  Kramkram.

 2. Svara

  Anki

  9 januari 2007

  Ja de är mycket man får och bara samlar på sig. Men de var vackra skedarna o sånt som man inte gör sig av med. Själv har jag en enda gammal sked, de räcker..*ler*, den är från Kalmar Läns slakterier som inte längre finns. Kanske skulle plåta den..

  Kram Anki

 3. Svara

  Haydee

  9 januari 2007

  Javisst har man fått silverskedar i present från hela släkten flera gånger! 🙂 Undra var mina befinner sig någonstans…

 4. Svara

  mariannE

  9 januari 2007

  Hoj!
  Detta Fick mej att minnas tabben jag gjorde för att skaffa mej en brudklänning 1980. Jag pantsatte mina föräldrars och morföräldrars Silver … Ångrar det nu ju .. skulle varit roligt att ha och visa och kanske få det värdesatt … Ska kanske säga att jag pantsatte Brudklänningen också efter bröllopet *fniss*.
  Var väl för mycket på ‘resande fot’ för att spara på nåt … men som sagt … NU skulle det varit roligt att ha.
  Här stormar det så jag tror taket blåser av snart … dom har varnat för strömavbrott så jag klickar iväg detta i en hast för säkerhets skull.
  Ha det gott vännen
  /M

 5. Svara

  saija

  9 januari 2007

  Näää då, du bestämmer ju själv om du vill svara på frågor eller inte såklart!

  du vet att tjejen som håller i tisdagstema är min granne va? kul onödig information.
  puzz

 6. Svara

  leila

  9 januari 2007

  hej, jag äger inte en enda silversked, jag har liksom aldrig ärvt nåt eller så, efter min mormor, morfar, farmor och farfar har jag ingenting, jag vet inte om släkten i Finland har allt efter dom, sån tur jag tittade in här, jag hade glömt bort tisdagstemat, men jag vet vad jag ska fota, jag fick en silvrig sak i julklapp, kram kram, leila

 7. Svara

  Zassi

  9 januari 2007

  Oj så fina silverskedar. Tittar igenom tisdagstemat.. :)Tjingeling//Z

 8. Svara

  cleo

  9 januari 2007

  Jättefina! Sådana har jag också! 😉

 9. Svara

  Gunvor

  10 januari 2007

  Tänk, i nyår använde vi matsilvret. Det är så roligt att duka med, o äta med dom fina besticken. Min man fick dessa i tjugoårspresent av sina föräldrar.Jag försöker att använda dom ibland.Det finns tolv av varje,knivar, gafflar, skedar och teskedar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 363
 • 1 626 588
 • 5 069
 • 65 363
Sök här