Tisdagstema vecka 2

Tisdagstema – en utmaning för din kamera och fantasi varje tisdag!

Tema: silver

Kanske lite fantasilöst, men nu åkte släktklenoderna fram!
Jag har mycket matsilver, som jag aldrig använder… och inte putsar för ofta heller…
När jag växte upp i Finland var det väldigt vanligt att man samlade på silverskedar, suck, så gjorde man också till mig, så jag fick skedar både till födelsedagar och jular.
Och nu har jag ärvt silvret efter både mor och mormor, det var väl så på den tiden att man ville spara på något med varaktigt värde under och efter krigen.
Jag har redan delat med mig till min dotter, tror inte hon använder dem oftare än jag!

0

9 Comments:

 1. Fint och silvrigt…och inte alls fantasilöst.
  Kramkram.

 2. Ja de är mycket man får och bara samlar på sig. Men de var vackra skedarna o sånt som man inte gör sig av med. Själv har jag en enda gammal sked, de räcker..*ler*, den är från Kalmar Läns slakterier som inte längre finns. Kanske skulle plåta den..

  Kram Anki

 3. Javisst har man fått silverskedar i present från hela släkten flera gånger! :) Undra var mina befinner sig någonstans…

 4. Hoj!
  Detta Fick mej att minnas tabben jag gjorde för att skaffa mej en brudklänning 1980. Jag pantsatte mina föräldrars och morföräldrars Silver … Ångrar det nu ju .. skulle varit roligt att ha och visa och kanske få det värdesatt … Ska kanske säga att jag pantsatte Brudklänningen också efter bröllopet *fniss*.
  Var väl för mycket på ‘resande fot’ för att spara på nåt … men som sagt … NU skulle det varit roligt att ha.
  Här stormar det så jag tror taket blåser av snart … dom har varnat för strömavbrott så jag klickar iväg detta i en hast för säkerhets skull.
  Ha det gott vännen
  /M

 5. Näää då, du bestämmer ju själv om du vill svara på frågor eller inte såklart!

  du vet att tjejen som håller i tisdagstema är min granne va? kul onödig information.
  puzz

 6. hej, jag äger inte en enda silversked, jag har liksom aldrig ärvt nåt eller så, efter min mormor, morfar, farmor och farfar har jag ingenting, jag vet inte om släkten i Finland har allt efter dom, sån tur jag tittade in här, jag hade glömt bort tisdagstemat, men jag vet vad jag ska fota, jag fick en silvrig sak i julklapp, kram kram, leila

 7. Oj så fina silverskedar. Tittar igenom tisdagstemat.. :)Tjingeling//Z

 8. Jättefina! Sådana har jag också! ;-)

 9. Tänk, i nyår använde vi matsilvret. Det är så roligt att duka med, o äta med dom fina besticken. Min man fick dessa i tjugoårspresent av sina föräldrar.Jag försöker att använda dom ibland.Det finns tolv av varje,knivar, gafflar, skedar och teskedar.

Kommentera